Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Η γαλλική κωμωδία «Έτσι Είναι η Ζωή» προβάλλεται στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Η γαλλική κωμωδία των Ολιβιέ Νακάς & Ερίκ Τολεντανό «Έτσι Είναι η Ζωή - Le Sens De La Fete», θα προβληθεί στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ.

Το «Καλλίπολις» φιλοξενεί για δεύτερη φορά το δημιουργικό δίδυμο των «Άθικτων», το οποίο ενορχηστρώνει με τέμπο, ερμηνευτική συνοχή και ελάχιστες αφηγηματικές παραφωνίες ένα διασκεδαστικά προβλέψιμο χάος, γεμάτο πιασάρικες παρεξηγήσεις και εύστροφες κωμικές ιδέες , ενώ οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν το αναψυκτικό, το ρόφημα ή το ποτό τους στον φιλόξενο Χώρο.



Λίγα λόγια για την ταινία:

Γαλλική κωμωδία, 2017, έγχρωμη, 117΄, σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Νακάς & Ερίκ Τολεντανό, με τους: Ζιλ Λελούς, Ζαν Πολ Ρουβ, Βενσάν Μακέν, Ζαν Πιέρ Μπακρί, Αλμπάν Ιβάνοβ, Σουζάν Κλεμάν, Ελέν Βινσέντ, Γκαμπριέλ Νακάς.

O Μαξ ασχολείται με την τροφοδοσία εδώ και 30 χρόνια. Έχει οργανώσει εκατοντάδες πάρτι στη ζωή του. Σήμερα, έχει αναλάβει έναν πανέμορφο γάμο, ακόμη έναν, σε ένα κάστρο του 17ου αιώνα, όπου θα ενωθούν με τα ιερά δεσμά του ο Πιέρ και η Ελένα. Ως συνήθως, ο Μαξ έχει συντονίσει τα πάντα: Έχει προσλάβει μία στρατιά σερβιτόρων και σεφ, έχει προτείνει φωτογράφο στο ζευγάρι, έχει κλείσει την ορχήστρα, έχει κανονίσει τον ανθοστολισμό. Με λίγα λόγια, υπάρχουν όλα τα συστατικά για να είναι επιτυχημένο το μυστήριο… Σύντομα, όμως, οι ισορροπίες θα διαταραχθούν και κάθε στιγμή ευτυχίας θα μετατραπεί σε χαοτική καταστροφή.

Από την εποχή που ένας εκατομμυριούχος παραπληγικός μαζί με το μαύρο αποκλειστικό του νοσοκόμο, μας πρόσφεραν γέλιο αλα Γαλλικά (Οι άθικτοι), μέχρι φέτος, δεν υπάρχει πτυχή της καθημερινότητας των Γάλλων που να μην έχει δεχτεί σάτιρα με το δικό τους τρόπο. Τις κωμωδίες παρεξηγήσεων.

Ο τρόπος που θα δώσουν όνομα σε ένα νεογέννητο (Για όνομα…), ή ο πολιτικός που άλλα λέει στην τηλεόραση και άλλα εφαρμόζει στη ζωή του (Βρε καλώς τους!), ο δειλός στρατιωτικός που την κοπάνησε αλλά παριστάνει τον ήρωα πολέμου (Καρδιοκατακτητής), η γυναίκα που άλλον αγαπά, αλλά άλλον θέλει (Εσύ διαλέγεις), το δίλλημα με ποιον θα ζήσουν τα παιδιά των χωρισμένων (Με τον μπαμπά ή τη μαμά;), ο τσιγκούνης που τα θέλει όλα δικά του (Αρχιτσιγκούνης) και άλλα που δεν θυμάμαι.

Έχουν περάσει πολλές κωμικές καταστάσεις από τις οθόνες μας τα πέντε τελευταία χρόνια και το «Έτσι είναι η ζωή», είναι ακόμα μια από αυτές.

Αυτή τη φορά, έχουμε γάμο, στον οποίο ο νάρκισσος γαμπρός έχει απίστευτες απαιτήσεις από το κέτερινγκ, στο οποίο έχει αναθέσει τη δεξίωση του γάμου σε πύργο του 19ου αιώνα και αυτά που θα ακολουθήσουν, ανήκουν στο νόμο του Μέρφι: «Όταν όλα είναι να πάνε στραβά… θα πάνε στραβά». Μέχρι βέβαια να συμβεί κάτι και να ισορροπήσουν…

Νισάφι, πια. Κάπου γελάς, κάπου σκέφτεσαι «τι άλλο έχει μείνει για να σατιρίσουν οι Γάλλοι;».

Για το «
Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.



Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου