Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Το αμερικάνικο φιλμ νουάρ «Παράνομο Φορτίο» προβάλλεται στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Με αμερικάνικο φιλμ νουάρ συνεχίζει τις προβολές για τον μήνα Νοέμβριο ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», σύμφωνα με το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε στη σύσκεψη μελών & φίλων της συλλογικότητας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29/10.

Η αμερικάνικη δραματική ταινία μυστηρίου του
Michael Curtiz «Παράνομο Φορτίο - The Breaking
Point», θα προβληθεί στο «Καλλίπολις», την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 8.00μμ, ενώ οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν το αναψυκτικό, το ρόφημα ή το ποτό τους στον φιλόξενο Χώρο.

Σημαντική υπενθύμιση: Οι ενδιαφερόμενοι/ες για συμμετοχή στο Μάθημα Μπριτζ, στο Ρέικι και τη Γυμναστική, καθώς και στα σεμινάρια κοσμήματος που θα συνεχισθούν τον Δεκέμβριο, θα πρέπει να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6970081056, ώστε να καθοριστούν τα τμήματα και οι συνεδρίες.

Στο ίδιο τηλέφωνο οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να ορισθεί η ημερομηνία (η μέρα θα είναι Σάββατο) για την εκδρομή/ξενάγηση στο Μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα.

Παράλληλα ο Χώρος συγκεντρώνει διάφορα αντικείμενα που δεν είναι χρήσιμα στους κατόχους τους, τα οποία θα εκτεθούν στο Παζάρι του Δεκεμβρίου.



Λίγα λόγια για την ταινία:

Αμερικάνικη δραματική ταινία μυστηρίου, 1950, Α/Μ, 97’, σε σκηνοθεσία
Michael Curtiz, με τους John Garfield, Patricia Neal, Phyllis Thaxter, Juano Hernandez, Wallace Ford, Edmon Ryan, Ralph Dumke, Guy Thomajan, William Campbell, Sherry Jackson, Donna Jo Boyce, Victor Sen Yung, John Alvin, Peter Brocco, Mary Carroll.

Ο Χάρι Μόργκαν (John Garfield) ζει με την οικογένειά του στο Νιούπορτ, μια μικρή παραλιακή πόλη της νότιας Καλιφόρνιας και είναι ιδιοκτήτης ενός μικρού αλιευτικού σκάφους.
Οι δουλειές δεν πάνε και τόσο καλά, με αποτέλεσμα ο αγώνας για επιβίωση να του επιφέρει άγχος και ιδιαίτερο προβληματισμό.

Σ' ένα ταξίδι στο Μεξικό, οι άμεσες οικονομικές ανάγκες θα τον οδηγήσουν μετά από υπόδειξη του σκοτεινού δικηγόρου Ντάκαν, στην διακίνηση μεταναστών η οποία όμως θα καταλήξει σε φιάσκο και θα του στοιχήσει την κατάσχεση του σκάφους από τις Αρχές.
Ο Ντάκαν μετά από προσωπική του παρέμβαση θα καταφέρει να του επιστραφεί το σκάφος σε μια προσπάθεια να τον δελεάσει εν όψει μιας νέας «δουλειάς».
Ο Χάρι θ' αρνηθεί πεισματικά να εμπλακεί εκ νέου με παράνομες δραστηριότητες, αλλά δεν θ' αποφύγει τον κίνδυνο να χάσει και πάλι το σκάφος του από ανεξόφλητες δόσεις.

Το αντικείμενο της νέας δουλειάς είναι η φυγάδευση μιας συμμορίας μετά από ληστεία στον ιππόδρομο.
Ο Χάρι έχει στο μυαλό του όχι μόνο το ποσό της μίσθωσης του σκάφους από τους κακοποιούς, αλλά και την αμοιβή από την επικήρυξη, αφού έχει ως σκοπό να τους ξεκάνει και να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα ομηρίας.
Τη στιγμή που η γυναίκα του Λούσι (Phyllis Thaxter) θ' αντιληφθεί τι έχει στο μυαλό του, θα του σταθεί εμπόδιο, αλλά αυτός έχοντας πάρει την απόφασή του θα προχωρήσει στο σχέδιο που έχει ήδη καταστρώσει.
Θα παραλάβει τους ληστές και θα τους φυγαδεύσει μ' επιτυχία, στην πορεία όμως τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν σύμφωνα με το σχέδιό του.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου