Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Η Aμερικανική κωμωδία «Υπάλληλοι» προβάλλεται στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Με την αμερικανική κωμωδία του Κέβιν Σμιθ «Υπάλληλοι - Clerks» συνεχίζονται οι προβολές στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ.

Τα μέλη & οι φίλοι του «Καλλίπολις» επέλεξαν μια κλασσική
cult κωμωδία όπου δυο υπάλληλοι σε μπακάλικο και στο γειτονικό βιντεοκλάμπ αντίστοιχα, συνομιλούν, με μια ασυνήθιστη αθυροστομία για γκόμενες, σεξ, σινεμά, ενώ οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν το αναψυκτικό, το ρόφημα ή το ποτό τους στον φιλόξενο Χώρο.



Προσοχή:
Ο Χώρος θα είναι κλειστός στις 24, 25, 26, 31 Δεκεμβρίου και στις 1, 6 Ιανουαρίου.

Λίγα λόγια για την ταινία από το από το
lifo.gr:

Aμερικανική κωμωδία, 1994,
A/M, 105’, σε σκηνοθεσία Κέβιν Σμιθ με τους Μπράιαν Ο Χόλοραν, Τζεφ Αντερσον, Κέβιν Σμιθ.

Δύο εικοσάρηδες φίλοι, ο Randal (Jeff Anderson) και o Dante (Brian O'Halloran) δουλεύουν σε ένα βίντεο κλαμπ και σε ένα μίνι μάρκετ, a.k.a Quick Stop, του New Jersey αντίστοιχα.
Είναι δύο τυπικοί υπάλληλοι που βασικά βαριούνται την δουλειά τους.
Ή μάλλον τους πελάτες με τους οποίους αναγκάζονται να συναναστρέφονται ("This job would be great if it wasn't for the fucking customers").
Το φιλμ ακολουθεί τους δύο φίλους κατά τη διάρκεια μίας τυπικής μέρας, μιας μέρας όπου ο Dante που κρατάει το μίνι μάρκετ είχε κανονικά ρεπό και δεν θα έπρεπε καν να βρίσκεται εκεί ( "I'm not even supposed to be here today").
Αυτό που ακολουθεί είναι ένας βομβαρδισμός casual έξυπνων και σπαρταριστών διαλόγων που παρεμβάλλονται ανάμεσα από διάφορες τραγελαφικές περιπέτειες όπως ένας αυτοσχέδιος αγώνας hockey στην ταράτσα, μία σχεδόν νεκροφιλία, μία αγρυπνία που πάει εντελώς στραβά, πολλές Star Wars αναφορές, και διάφορα άλλα συμβάντα καθημερινής τρέλας.

Το καρέ των πρωταγωνιστών συμπληρώνεται από το τρομερό καρτουνίστικο δίδυμο του Jay και του "βουβού" Silent Bob, οι οποίοι κλέβουν αδιαμφισβήτητα την παράσταση σε ολόκληρη την ταινία.
Δύο μικρο-έμποροι που προμηθεύουν την γειτονιά με χόρτο και συνηθίζουν να αράζουν έξω από το μαγαζί που δουλεύουν ο Randal και ο Dante.

To cult classic σήμερα φιλμ του 1994 ήταν το σκηνοθετικό ντεμπούτο του 24χρονου τότε Kevin Smith, ο οποίος ενσάρκωνε και τον ρόλο του Silent Bob.
Μάλιστα, τα γυρίσματα έλαβαν χώρα στο ίδιο το μίνι μάρκετ στο οποίο δούλευε ο ίδιος ο Smith σαν υπάλληλος.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος επέτρεψε στον νεαρό σκηνοθέτη να γυρίσει εκεί την ταινία του υπό τον όρο να χρησιμοποιεί τον χώρο μόνο το βράδυ. Μετά τα μεσάνυχτα, για την ακρίβεια.

Το Clerks ολοκληρώθηκε σε 21 ημέρες με budget μικρότερο των 28 χιλιάδων δολαρίων, 27.575 για την ακρίβεια, και την πρώτη μόνο εβδομάδα προβολής του στις Αμερικάνικες αίθουσες είχε κέρδη περισσότερα των τριών εκατομμυρίων δολαρίων.
Η καριέρα του Smith είχε μόλις απογειωθεί.
Άξιζε το ρίσκο: Ο Smith για να καταφέρει να γυρίσει το Clerks είχε πουλήσει την προηγούμενη χρονιά το μεγαλύτερο μέρος της αξιοζήλευτης συλλογής του από κόμικς, είχε φουλάρει οκτώ με δέκα πιστωτικές κάρτες των 2000 δολαρίων, και είχε βάλει χέρι στις οικονομίες των γονιών του που προορίζονταν για τις σπουδές του.
Ο χαρακτήρας του Dante είναι βασισμένος στον ίδιο (προφανώς), ενώ αυτός του Randal στον κολλητό του φίλο, ηθοποιό, συγγραφέα και comic book writer, Bryan Lee Johnson.
Κάτι που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι ο Smith εκτός από φαν των κόμικς, είναι ήδη από τα late 90s και πετυχημένος comic book writer με συνεργασίες με τους κολοσσούς της Marvel (Daredevil, Spiderman) και με την DC (Batman).

Μετά την απίστευτη επιτυχία οι Clerks ταξίδεψαν στις Κάννες όπου και κέρδισαν το «Award of the Youth» και το «Mercedes-Benz Award».
Οι διακρίσεις συνεχίστηκαν στο Sundance, και σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 100 ταινίες που πρέπει κάποιος να δει πριν να πεθάνει (Tashen), αλλά και στις 300 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών (Εmpire Magazine, 2014).

Παράλληλες Δραστηριότητες:

Αυτό μην το χάσετε: Με αμιγώς λαϊκή ορχήστρα και γλέντι αποχαιρετούμε το 2019, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, ώρα 8.30μμ

Στον Χώρο, και μέχρι την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, λειτουργεί η
Εικαστική Έκθεση «Βότσαλα» του αγαπημένου φίλου Μανώλη Περράκη, ενώ εξακολουθούν να λειτουργούν τις ίδιες μέρες και ώρες με την Εικαστική Έκθεση, το Παζάρι Αλληλεγγύης 2019 καθώς και η Έκθεση Βιβλίου με πολλούς νέους τίτλους.

Σημαντική υπενθύμιση:


Οι ενδιαφερόμενοι/ες για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Γυμναστικής «Κουνήσου από τη θέση σου», στο Μάθημα Μπριτζ (επόμενο μάθημα 13/01/2020), στα Σεμινάρια Κατασκευής Κοσμήματος, καθώς και στις Ομαδικές ή Ατομικές Συνεδρίες Ψυχολογίας, θα πρέπει να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6970081056, ώστε να καθοριστούν τα τμήματα & τα ραντεβού.

Στο ίδιο τηλέφωνο οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να ορισθεί η ημερομηνία (η μέρα θα είναι Σάββατο) για την εκδρομή/ξενάγηση στο Μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα.

Για το «
Καλλίπολις»:


Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου