Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Παρουσίαση του βιβλίου «42 κείμενα καραντίνας» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Οι εκδόσεις «Εύμαρος» και ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» καλούν στην παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Οι συγγραφείς του Εύμαρου γράφουν. 42 κείμενα καραντίνας»,
την Τετάρτη 15 Ιουλίου, ώρα 8.00μμ.

Η εκδήλωση θα γίνει στην όμορφη, φιλόξενη & δροσερή αυλή του «Καλλίπολις» (Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό - 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό & 100 μέτρα από την Ιασωνίδου) και θα ακολουθήσει μπουφές - ρεφενέ μελών & φίλων της συλλογικότητας για την ενίσχυση του Χώρου.


Την παρουσίαση θα κάνουν οι συγγραφείς του Εύμαρου.
Θα συντονίσει η συγγραφέας Σωσώ Μακρή.
Θα διαβάσουν η συγγραφέας Μαίρη Κακολύρη και η ηθοποιός Μάρα Μοτάκη.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Εύμαρος, 6984 91 16 22, Πέτρος Κακολύρης
Καλλίπολις, 211-4038454

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Οι συγγραφείς του Εύμαρου γράφουν
42 κείμενα καραντίνας»

Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε 42 κείμενα που έγραψαν οι συγγραφείς των εκδόσεων Εύμαρος με την έναρξη του εγκλεισμού. Τα κείμενα αυτά αναρτήθηκαν στη σελίδα των εκδόσεων στο fb, ένα κάθε μέρα, με τη σειρά που έφταναν και στη διάρκεια όλης της καραντίνας.

Αποτυπώνουν άλλοτε σοβαρά και άλλοτε με χιούμορ, τα συναισθήματα, τις αγωνίες και τον τρόμο εκείνων των ημερών, μέσα από την προσωπική ματιά και το βίωμα του κάθε συγγραφέα.

Ήταν μια προσπάθεια να στείλουμε στο αναγνωστικό κοινό ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας πως η ζωή και η λογοτεχνία συνεχίζονται και πως οι ιδέες δεν περιορίζονται και δεν εγκλωβίζονται.

Ο κόσμος του διαδικτύου το αγκάλιασε με πολλή θέρμη και αγάπη και ελπίζουμε το ίδιο να κάνουν οι αναγνώστες. Με την ελπίδα να μην χρειαστεί να ξαναγραφτεί ένα βιβλίο με τέτοια αφορμή.


Γράφουν:
Βασίλης Δ. Αναγνωστόπουλος, Γιώτα Αναγνώστου, Λιάνα Ανδρεοπούλη, Γιώργος Μπουγελέκας, Αλέξανδρος Βαναργιώτης, Τάσος Δ. Βασιλείου, Στάθης Β. Βλαχάκος, Κώστας Ξ. Γιαννόπουλος, Νϊκος Γραικός, Ναταλία Δεδουσοπούλου, Ειρήνη Δερμιτζάκη, Ζαχαρούλα Δημητράκου, Νεοκλής Δημόπουλος, Λίζα Διονυσιάδου, Γεωργία Δρακάκη, Γιώργος Δρόσος, Αντωνία Ζεβόλη-Νταουντάκη, Χριστίνα Ιωάννου, Μαίρη Κακολύρη, Ευμορφύλη Καρκαλέτσου, Μανόλης Κατεινάς, Ζωή Κατσιαμπούρα, Γιώργος Κοντόπουλος, Ελένη Κολέθρα, Δημήτρης Κουκουλάς, Ιωάννης Κουτεντάκης , Ελένη Λιντζαροπούλου, Γιώργος Μπουγελέκας, Σωσώ Μακρή Μαρία Μαραγκουδάκη, Ελένη Νανοπούλου, Μαριάννα Παπουτσοπούλου, Λέανδρος Πολενάκης, Κώστας Ποντικόπουλος, Ειρήνη Προκοπίου, Δημήτρης Προύσαλης, Θούλη Στάικου, Μαρία Τζαρδή, Μαρώ Τριανταφύλλου, Ευρυδίκη Τρισόν-Μελσανή, Θοδωρής Τσάτσος, Νίκος Χαρτοματσίδης, Μαρία Χασιώτη.
Επιμέλεια-συντονισμός Πέτρος Κακολύρης.
Σχεδιασμός εξωφύλλου, Αλίκη Κακουλίδου

Στοιχεία έκδοσης:
Σχήμα: 14
x2
Σελίδες: 160
Τιμή: 12 ευρώ (με ΦΠΑ)

Για περισσότερες πληροφορίες: Εκδόσεις Εύμαρος, Eλευθερίας 2, Ταύρος.
Τηλ. 210-9708.811, 6984-911.622, fbpage: Εκδόσεις Εύμαρος - Evmaroslibro


Δείτε εδώ το Πρόγραμμα του Ιουλίου 2020 στο «Καλλίπολις»

Δείτε εδώ το event στο facebook


Μη χάσετε:

Σάββατο 18 Ιουλίου, ώρα 8.30μμ
Ρεμπέτικη Βραδιά με το συγκρότημα του Βαγγέλη Νικολαΐδη

Παρασκευή 24 Ιουλίου, ώρα 8.30μμ
«Τα Παροξύτονα» σε αγαπημένα Έντεχνα Ελληνικά Τραγούδια
Πρώτη επίσημη εμφάνιση του συγκροτήματος «Τα Παροξύτονα» που σχηματίσθηκε από φίλους του «Καλλίπολις» μέσα από τις διεργασίες του Χώρου.


Σημαντικές ενημερώσεις - υπενθυμίσεις:

Οι ενδιαφερόμενοι/ες για συμμετοχή στα
Εργαστήρια Στιχουργικής και Κεραμικής, στα Μαθήματα Μπριτζ και στις Συνεδρίες Ψυχολογίας πρέπει να δηλώνουν συμμετοχή με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6970081056 ή με email στο kallipolis33@gmail.com.

Για το Πρόγραμμα Γυμναστικής «Κουνήσου από τη θέση σου» τα τμήματα και τα ραντεβού καθορίζονται μετά από συνεννόηση με τη Χαρά Γερούκη στο 6989699374.


Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.

Δείτε εδώ τον χάρτη πρόσβασης στον Χώρο


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι χρήσιμα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου