Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» ανοίγει τη συζήτηση για την επένδυση στο Ελληνικό

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» ανοίγει τη συζήτηση για την επένδυση στο χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, την Τετάρτη 22 Ιουλίου, ώρα 8:00μμ.

Στη φιλόξενη και δροσερή αυλή του «Καλλίπολις» θα συζητήσουμε με τους:
Γιάννη Τσιρώνη, πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος του οικολογικού κινήματος
Τάσο Ταστάνη, δημοτικό σύμβουλο Γλυφάδας & μέλος της Επιτροπής Αγώνα
Βασίλη Βάσσιο, πρώην δημοτικό σύμβουλο Ελληνικού-Αργυρούπολης & μέλος της Επιτροπής Αγώνα
Νίκο Κακλαμάνο, εκπαιδευτικό.

Πριν λίγο καιρό, με μεγάλο κομπασμό και με την παρουσία του ίδιου του Πρωθυπουργού, γίναμε μάρτυρες στην υποτιθέμενη έναρξη εργασιών σχετικά με την επένδυση (συγκεκριμένα αφορούσε την κατεδάφιση πέντε κτιρίων, χωρίς -όπως τελικά αποκαλύφθηκε- να έχει εκδοθεί η απαιτούμενη άδεια για αυτές).

Για να ξεμπλοκάρει η επένδυση κατά την άποψη της κυβέρνησης της ΝΔ, χρειάστηκαν 8 νομοθετικές τροπολογίες, μία διαπιστωτική πράξη και 4 υπουργικές αποφάσεις όλες, κομμένες και ραμμένες στις ανάγκες και στις διαθέσεις του «μεγάλου» επενδυτή.

Από την άλλη όμως, υπάρχουν ζητήματα μεγάλα που προκαλεί το ίδιο το έργο στην περιοχή και για τα οποία χρειάζεται να συζητήσουμε.

Για την οικιστική επιβάρυνση που θα δημιουργήσει η δημιουργία μιας τεράστιας πολιτείας στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, για τους εκτός ελέγχου συντελεστές δόμησης των νέων οικιστικών συγκροτημάτων, για την επιβάρυνση της κυκλοφορίας, για τις ανάγκες που εξυπηρετεί η δημιουργία καζίνο στην περιοχή, για την ανάληψη του κόστους σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν, για τον οικονομικό μαρασμό που θα επιφέρει στις γύρω περιοχές η δημιουργία mall στον χώρο του πρώην αεροδρομίου κ.α. που σχετίζονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με την δημόσια περιουσία και το δημόσιο χώρο.

Δείτε εδώ το event στο facebook

Προσοχή: θα γίνουν αλλαγές στο Πρόγραμμα του Ιουλίου 2020, το οποίο θα ενημερωθεί έγκαιρα και μπορείτε να το βλέπετε εδώ

Μη χάσετε:

Παρασκευή 31 Ιουλίου, ώρα 8.30μμ
«Τα Παροξύτονα» σε αγαπημένα Έντεχνα Ελληνικά Τραγούδια
Πρώτη επίσημη εμφάνιση του συγκροτήματος «Τα Παροξύτονα» που σχηματίσθηκε από φίλους του «Καλλίπολις» μέσα από τις διεργασίες του Χώρου.


Σημαντικές ενημερώσεις - υπενθυμίσεις:

Οι ενδιαφερόμενοι/ες για συμμετοχή στα
Εργαστήρια Στιχουργικής και Κεραμικής, στα Μαθήματα Μπριτζ και στις Συνεδρίες Ψυχολογίας πρέπει να δηλώνουν συμμετοχή με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6970081056 ή με email στο kallipolis33@gmail.com.

Για το Πρόγραμμα Γυμναστικής «Κουνήσου από τη θέση σου» τα τμήματα και τα ραντεβού καθορίζονται μετά από συνεννόηση με τη Χαρά Γερούκη στο 6989699374.

Για το «
Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.

Δείτε εδώ τον χάρτη πρόσβασης στον Χώρο

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου