Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Συνάντηση Γνωριμίας με τον συναρπαστικό κόσμο των Κρουστών στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, ώρες 5.00-7.00μμ, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Συνάντηση Γνωριμίας του Εργαστηρίου Παραδοσιακών Κρουστών του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» με τον μουσικό Τάκη Σωτηριάδη που θα κάνει το μάθημα.

Όσοι/ες παρευρεθούν στο «Καλλίπολις» -και όχι μόνο όσοι/ες συμμετάσχουν στο Εργαστήριο- θα ακούσουν πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το μάθημα, θα έρθουν σε επαφή με πολλά όργανα, ενώ στη συνάντηση θα οριστικοποιηθούν η μέρα και οι ώρες των μαθημάτων.

Το Εργαστήριο Παραδοσιακών Κρουστών θα περιλαμβάνει:
  • Ουσιαστική γνωριμία με την παραδοσιακή μουσική της Ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, μέσα από τα Ελληνικά παραδοσιακά κρουστά και τα κρουστά της Ανατολικής Μεσογείου: Τουμπελέκι, Νταούλι, Ηπειρώτικο Ντέφι, Μπεντίρ, Ρεκ, Νταρμπούκα κ.α.
  • Ανάλυση των πολύ ιδιαίτερων ρυθμικών σχημάτων της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με έμφαση στις πολλές και διαφορετικές τεχνικές στην χρήση αυτών των οργάνων.
  • Την ιστορία, την εξέλιξη και τον ρόλο των κρουστών στην σύγχρονη μουσική.
Ένα μάθημα διαφορετικό από τα συνηθισμένα, ένα ταξίδι γεμάτο μουσικές, αρώματα και ιδιαίτερα ηχοχρώματα!!!

Παράλληλα στον Χώρο λειτουργεί επ' αόριστον η Έκθεση Φωτογραφίας του Εργαστηρίου Φωτογραφίας του «Καλλίπολις».


Σημαντική ενημέρωση - υπενθύμιση:

Ξεκίνησαν οι εγγραφές
 στα Εργαστήρια - Σεμινάρια και στα άλλα Προγράμματα του Χώρου της περιόδου 2022-23 και οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον ή τη συμμετοχή:

  • στο τηλέφωνο 6944692711
  • με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6970081056
  • με email στο kallipolis33@gmail.com

Δείτε εδώ τα περυσινά Εργαστήρια & Προγράμματα της περιόδου 2021-22, με τη σημείωση ότι για τη νέα περίοδο σταδιακά ανακοινώνονται και άλλα

Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του «Καλλίπολις» τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας & οι κανόνες της πολιτείας και γι' αυτό τα ομαδικά τμήματα είναι ολιγομελή και στις μαζικές εκδηλώσεις οι θέσεις περιορισμένες.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.

Δείτε εδώ τον χάρτη πρόσβασης στον Χώρο

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι χρήσιμα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου