Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Νίκος Στεργίου: ο συντηρητής αρχαιοτήτων και εικαστικός καλλιτέχνης που θα διδάσκει στο Εργαστήριο Ψηφιδωτού του «Καλλίπολις»

Για πρώτη φορά δημιουργείται Εργαστήριο Ψηφιδωτού στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» στο οποίο θα διδάσκει ο συντηρητής αρχαιοτήτων και εικαστικός καλλιτέχνης Νίκος Στεργίου.

Τα Μαθήματα του Εργαστηρίου θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα στο «Καλλίπολις» και η μέρα & ώρες θα συναποφασιστούν στη Συνάντηση Γνωριμίας του δασκάλου με τους/τις ενδιαφερόμενους/ες, η οποία θα γίνει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ώρα 7.00μμ.

Δυο λόγια για τον Νίκο Στεργίου:

Σπούδασε Συντήρηση Αρχαιοτήτων το 1996 και εκτός από τις εργασίες συντήρησης ψηφιδωτών στην Ι.Μ. Δαφνίου, τα Ιωάννινα και την Θήβα, έχει διδάξει την τέχνη του ψηφιδωτού σε ενήλικες και παιδιά στον Άλιμο (ΘΟΠΑΑ), στον Άγιο Δημήτριο (ΟΠΑΠ), στο Κέντρο Μελέτης Νεότερης Κεραμικής (Αθήνα), στα Οινόφυτα (ΚΕΔ), στη Θήβα («Ελείτροχος») και το Κορωπί («Σφηττός»).

Τα μαθήματά του, είναι δομημένα με τρόπο ώστε να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες, για να εμβαθύνουν οι συμμετέχοντες σε μία βασική τεχνική κατασκευής (άμεση ψηφοθέτηση).
Ταυτόχρονα θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τις διάφορες τεχνοτροπίες και θα έχουν την δυνατότητα να φιλοτεχνήσουν τα δικά τους έργα.


Παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητες της συλλογικότητας στον Χώρο λειτουργούν:
Δείτε εδώ το Πρόγραμμα του Ιανουαρίου 2023 του «Καλλίπολις»

Για επικοινωνία, ραντεβού και δηλώσεις συμμετοχής στα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις»:
  • στο τηλέφωνο 6944692711
  • με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6970081056
  • με email στο kallipolis33@gmail.com
Δείτε εδώ τα περυσινά Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις», με τη σημείωση ότι για τη νέα περίοδο σταδιακά ανακοινώνονται και άλλα

Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του «Καλλίπολις» τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας & οι κανόνες της πολιτείας και γι' αυτό τα ομαδικά τμήματα είναι ολιγομελή και οι θέσεις περιορισμένες.


Για το «
Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Ο Χώρος λειτουργεί τις μέρες και ώρες που υπάρχουν προγραμματισμένες και ανακοινωμένες δραστηριότητες.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου