Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Εργαστήριο Ψηφιδωτού του «Καλλίπολις»: Συνάντηση Γνωριμίας - Έναρξη

Μαθήματα Ψηφιδωτού -μιας πολύπλευρης τέχνης, καθώς συνδυάζει τη ζωγραφική, το σχέδιο και την κατασκευή, ενώ παράλληλα το αποτέλεσμα είναι άμεσο και ορατό- ξεκινούν για πρώτη φορά στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις».

Η έναρξη του Εργαστηρίου Ψηφιδωτού του «Καλλίπολις», στο οποίο θα διδάσκει ο συντηρητής αρχαιοτήτων και εικαστικός καλλιτέχνης Νίκος Στεργίου, θα γίνει την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, ώρα 7.00μμ, οπότε θα γίνει και η Συνάντηση Γνωριμίας με τον δάσκαλο και το αντικείμενο.

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο Ψηφιδωτού

Το Ψηφιδωτό έχει μια μεγάλη παράδοση στην Ελληνική διακόσμηση και τέχνη, τόσο παλιά ώστε να θεωρείται η Ελλάδα η γενέτειρά του.
Η ποικιλία και η αντοχή των υλικών και το εύρος των εφαρμογών, σε συνδυασμό με τη δημιουργική απασχόληση όλων των ηλικιών, του προσδίδει τα βασικά στοιχεία αυτής της μεγάλης διάρκειας και εξάπλωσης σε όλο τον κόσμο.

Είναι μια πολύπλευρη τέχνη, καθώς συνδυάζει τη ζωγραφική, το σχέδιο και την κατασκευή, ενώ παράλληλα το αποτέλεσμα είναι άμεσο και ορατό.
Τέλος είναι μια τέχνη και μια διαδικασία που βοηθάει όσους ασχολούνται να αυξάνουν το επίπεδο προσοχής τους, την παρατηρητικότητά τους, την υπομονή αλλά και τη δημιουργική πλευρά της φαντασίας τους, καθώς το ψηφιδωτό μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλούς χώρους και πολλές επιφάνειες.

Τα μαθήματα, είναι δομημένα με τρόπο ώστε να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες, για να εμβαθύνουν οι συμμετέχοντες σε μία βασική τεχνική κατασκευής (άμεση ψηφοθέτηση).
Ταυτόχρονα θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τις διάφορες τεχνοτροπίες και θα έχουν την δυνατότητα να φιλοτεχνήσουν τα δικά τους έργα.


Δείτε εδώ το event στο facebook

Παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητες της συλλογικότητας στον Χώρο λειτουργούν:
Δείτε εδώ το Πρόγραμμα του Ιανουαρίου 2023 του «Καλλίπολις»

Για επικοινωνία, ραντεβού και δηλώσεις συμμετοχής στα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις»:
  • στο τηλέφωνο 6944692711
  • με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6970081056
  • με email στο kallipolis33@gmail.com
Δείτε εδώ τα περυσινά Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις», με τη σημείωση ότι για τη νέα περίοδο σταδιακά ανακοινώνονται και άλλα

Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του «Καλλίπολις» τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας & οι κανόνες της πολιτείας και γι' αυτό τα ομαδικά τμήματα είναι ολιγομελή και οι θέσεις περιορισμένες.


Για το «
Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Ο Χώρος λειτουργεί τις μέρες και ώρες που υπάρχουν προγραμματισμένες και ανακοινωμένες δραστηριότητες.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου