Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Σήμερα οι κάλπες της Δημοτικής Κίνησης για τη Ριζοσπαστική Ανατροπή στη Γλυφάδα

Σήμερα 19 του Γενάρη, στο δημαρχείο Γλυφάδας, γίνεται η  ψηφοφορία της νέας Δημοτικής Κίνησης που δημιουργήθηκε μετά την ανοιχτή ιδρυτική συνέλευση της περασμένης Κυριακής. Όσοι υπέγραψαν τη διακήρυξη θα ψηφίσουν για τα παρακάτω θέματα:



1.     Επιλογή ονόματος της δημοτικής κίνησης

2.    Εκλογή εικοσιεναμελούς (21) συντονιστικής επιτροπής

3.     Εκλογή υποψηφίου δημάρχου της νέας δημοτικής κίνησης (οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν είναι του Βασίλη Λαμπρόπουλου και του Τάσου Ταστάνη)


Η ψηφοφορία θα γίνει στο Δημαρχείο της Γλυφάδας από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 8.00 το βράδυ.

Στροφή Νέας Σμύρνης : Να μην αφήσουμε τον Μανωλιό να βάλει τα ρούχα του αλλιώς…

Το 2013 άφησε τη Ν. Σμύρνη με τον απόηχο της διάσπασης της δημοτικής αρχής. Οι συγκρούσεις για τον έλεγχο της εξουσίας και τη διαχείριση των οικονομικών συμφερόντων που τη συνοδεύουν τίναξαν στον αέρα την πλαστή εικόνα της «επιτυχημένης ομάδας». Για να μπορέσουν να επιβιώσουν εκλογικά, οι δύο πλευρές προσπαθούν πλέον να φιλοτεχνήσουν μια νέα εικόνα, που να αποκρύπτει ότι ο καβγάς έγινε για το πάπλωμα (άλλωστε εντός του δημοτικού συμβουλίου παραμένουν… «ενωμένοι και αποφασισμένοι»).
Η απερχόμενη δημοτική αρχή ξεκίνησε τη θητεία της με μια απόπειρα να αυξήσει τα δημοτικά τέλη, η οποία ματαιώθηκε από τους πολίτες. Επί τρία χρόνια αρνήθηκε πεισματικά να κινηθεί ενάντια στην κυβέρνηση και στο μνημόνιο ή να στηρίξει ουσιαστικά δομές αλληλεγγύης. Αντιθέτως προτίμησε τη σπατάλη 2,6 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή της υπαρκτής και λειτουργικής πλατείας Χρ. Σμύρνης, συνέχισε να αναθέτει μελέτες του δήμου παράνομα χωρίς διαγωνισμούς, αρνήθηκε τον πλήρη διαχειριστικό έλεγχο μετά το σκάνδαλο υπεξαίρεσης στα δημοτικά γυμναστήρια.
Σήμερα, οι δύο πρώην συνεργάτες υπόσχονται –με καθυστέρηση τεσσάρων ετών– ότι δεν θα αφήσουν κανέναν μόνο του στην κρίση και ότι θα υπερασπιστούν τους πολίτες απέναντι στο μνημόνιο! Στην πραγματικότητα όμως τους νοιάζουν μόνο οι καρέκλες και το πώς θα εμποδίσουν τον κόσμο να πάρει τα πράγματα στα χέρια του για να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση στη Ν. Σμύρνη και σε όλη τη χώρα. Φροντίζουν ώστε τίποτα να μην αλλάξει.
Η Στροφή Νέας Σμύρνης και οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και της οικολογίας βρέθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με τη δημοτική αρχή υπερασπιζόμενες την κοινωνική πολιτική, τη διαφάνεια, το περιβάλλον. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο δήμος μπορεί και πρέπει να παίξει ρόλο στην οργάνωση των πολιτών και ταυτόχρονα να αποτελέσει βασικό μοχλό οργάνωσης της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Καλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουν δυναμικά την προσπάθειά μας να αλλάξει πρόσωπο ο Δήμος Ν. Σμύρνης, ώστε να τεθεί στο πλευρό της κοινωνίας και να φέρει στο επίκεντρο τους κατοίκους και τις ανάγκες τους.

Πηγή : strofi-ns.gr