Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Η εκδήλωση της παράταξης του Χρ. Κορτζίδη για τη διαχείριση των απορριμμάτων - Τα video με τις παρεμβάσεις

Εκδήλωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων πραγματοποίησε την Κυριακή 19 Μαρτίου η παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού. 

Μετά το ρεπορτάζ του sinergasia.gr που παρουσιάζουμε αμέσως μετά, ακολουθούν τα video με τις παρεμβάσεις του εκπροσώπου της Δ.Σ.Ε.Α., του αντιπροέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του εκπροσώπου του "Δυτικού Μετώπου".

Δήμαρχος Κορυδαλλού: Η κατεδάφιση των γυναικείων φυλακών, δικαιώνει τους αγώνες μας

Στην ολοκλήρωση της κατεδάφισης των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, που θα δώσει στην πόλη ένα σύγχρονο χώρο πρασίνου, αναψυχής και αθλητισμού, δικαιώνοντας αγώνες
δεκαετιών, αναφέρεται σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.

Ο κ. Κασιμάτης, παρουσιάζει το μεγάλο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων που διαθέτει πλέον ο Δήμος Κορυδαλλού.

Ομιλία - συζήτηση με θέμα «Γονείς και Εφηβεία» στο 3ο ΓΕΛ Αργυρούπολης, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 7.30μμ

Νέα σειρά μαθημάτων τάμπλετ και διαδικτύου στο Δήμο Αγίου Δημητρίου για άτομα άνω των 50 ετών.

Νέα σειρά μαθημάτων τάμπλετ και διαδικτύου ξεκινούν στο Δήμο Αγίου Δημητρίου για άτομα άνω των 50 ετών.

Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία της COSMOTE, της 50+ Ελλάς και του Δήμου.


Τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά, πρωινές και απογευματινές ώρες.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:30 - 15:30, στο τηλ.: 211 7100203.

Η παρουσίαση του προγράμματος συνεκπαίδευσης του ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου & του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στον Παντοκαφενέ

Την Κυριακή 19 Μαρτίου έγινε παρουσίαση του προγράμματος συνεκπαίδευσης με άξονα την Καινοτομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, από ομάδα μαθητών του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και του 1ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας.

Οι μαθητές των δύο σχολείων παρουσίασαν τις δράσεις τους και προώθησαν το προϊόν της μαθητικής τους επιχείρησης School Synergy Snacks στους παρευρισκόμενους.

Αχ Ευρώπη, όσο σε μαγαρίζουν οι νεοφιλελέδες ρατσιστές, δεν σε μαγάρισαν ποτέ οι μοναχικοί λύκοι, οι γυναικάδες και οι πότες...

Υποτίθεται πως ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους οι Βρετανοί ψήφισαν το Brexit ήταν και για να είναι πιο ασφαλείς.

Μόνο που (και) αυτή η ιδεοληψία σκοτώθηκε την ώρα που ο δολοφόνος πατούσε το γκάζι τού αυτοκινήτου του στη γέφυρα του Γουέστμινστερ το απόγευμα της Τετάρτης, σκορπώντας τον θάνατο στο κέντρο τού Λονδίνου...

Απαξιώνεται ο ρουχισμός και οι στολές του δημοτικού βεστιαρίου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Πίσω από τις κλειστές πόρτες των υπογείων, εκεί που το μάτι των δημοτών δε φθάνει, η διοίκηση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, εξαιτίας της έλλειψης σχεδίου, απαξιώνει μία τεράστια
περιουσία που αποκτήθηκε στο διάστημα όλων αυτών των χρόνων.

Πρόκειται για το βεστιάριο του δήμου που χαρακτηριζόταν τόσο από την ποιότητα όσο και την ποσότητα των ρούχων, των στολών και των καπέλων που αποκτήθηκαν με πολύ κόπο αλλά και δημοτικό χρήμα.

Αφού νίκησε την κρίση και τους μπαχαλάκηδες, κατατρόπωσε τον Χαραυγιακό και κατέκτησε το κύπελλο

Είχαν προηγηθεί μεγαλοπρεπείς νίκες κατά πάντων των Βανδάλων,
των Αγίων Πάντων και των Αχράντων Μυστηρίων



Τον Μάϊο ξεκινούν οι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα

Στα μέσα Μαϊου θα ξεκινήσει η διαδικασία για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, όπως ανέφερε στον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Σε δηλώσεις του μετά από την συνάντηση με τον διοικητή, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε να δοθεί τέλος, το συντομότερο, στο φαινόμενο των ανεντόπιστων ανασφάλιστων οχημάτων.

Πολυλειτουργικά αγροκτήματα: Μοχλός ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας της υπαίθρου

Νέο μοχλό ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας της υπαίθρου, μπορεί να αποτελέσει ο θεσμός των πολυλειτουργικών αγροκτημάτων.

Ένας θεσμός, ο οποίος ξεφεύγει από το απλό αγροτουριστικό μοντέλο, όπως τουλάχιστον ισχύει σήμερα, καθώς συνδυάζει δράσεις και υπηρεσίες που αναδεικνύουν την αγροτική ζωή, τα προϊόντα, τις ντόπιες μεθόδους παραγωγής, τις συνήθειες της καθημερινής ζωής των κατοίκων κα.

Λαϊκή Αγορά: Ένας «θεσμός» που επιμένει ποιοτικά και φθηνά

Η Λαϊκή Αγορά είναι ένας «θεσμός» σχεδόν 80 χρόνων που έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή λόγω της ποιότητας των προϊόντων που μπορεί να βρει εκεί, αλλά και των χαμηλότερων τιμών σε σχέση με άλλα εμπορικά σημεία που πωλούνται ίδια προϊόντα.

Αυτή τη διαπίστωση κάνουν οι πωλητές λαϊκών αγορών και επιβεβαιώνουν οι καταναλωτές που μίλησαν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων που βρέθηκε σε δύο λαϊκές αγορές της Αθήνας από τις συνολικά 285 που γίνονται εβδομαδιαίως στην Αττική.

Στρατευμένοι στα λόμπυ ή ανίκανοι; Το απόλυτο υπόδειγμα αντιφάσεων οι δήμαρχοι Αττικής


Με δεδομένο ότι οι λίγες εξαιρέσεις Δημάρχων γνωρίζουν ότι εξαιρούνται και συμφωνούν με ό,τι γράφω.
Όποιος προσπαθήσει να παρακολουθήσει την λογική συνέχεια της σκέψης των Δημάρχων της Αττικής στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων θα «σαλτάρει».

Στην προσπάθειά τους μεγάλη ομάδα από αυτούς, που επηρεάζονται από την ΚΕΔΕ και τον πρόεδρό της

και είναι ενταγμένοι στο πολιτικό σχέδιο της ΝΔ και θέλουν να αποτύχει ο περιφερειακός σχεδιασμός (ΠΕΣΔΑ), ώστε να παραδώσουν την διαχείριση των απορριμμάτων στα ιδιωτικά λόμπυ των μεγαλοεργολάβων, καταλήγουν σε παράλογες λογικές.

Υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ η διαδικασία επιλογής αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με τροπολογία του υπ. Παιδείας

Ρύθμιση, με τη οποία καθορίζεται ότι η πρόσληψη αναπληρωτών θα υπάγεται στο ΑΣΕΠ, κατέθεσε με μορφή τροπολογίας το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ειδικότερα, η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, και προβλέπει για τις σχολικές χρονιές 2017-18 και 2018-19, τη διαδικασία έκδοσης προκήρυξης και κατάρτισης προσωρινών και οριστικών πινάκων αναπληρωτών, να υπάγεται στην έγκριση του ΑΣΕΠ και να πραγματοποιείται υπό την εποπτεία του.

Πραγματικές τρικλοποδιές σε εικονικές συνεδριάσεις τού Δημοτικού Συμβουλίου

Με τον ελέω Κωνσταντάτου πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Τσαρπαλή μάς χωρίζει πολιτικό χάος, αλλά κυρίως μας χωρίζει ο αντιδημοκρατικός, προβοκατόρικος και εριστικός τρόπος που διευθύνει τις συνεδριάσεις του σώματος.

Με τον συμπολίτη δημοσιογράφο κ. Θεόδωρο Αντωνόπουλο έχουμε τεράστια πολιτική απόσταση, αλλά
γνωρίζει να διεξάγει τον διάλογο και να υπερασπίζεται τις πολιτικές απόψεις του με πολιτισμό.

Εγκαινιάστηκε το Ευρωπαϊκό Γραφείο της Περιφέρειας Αττικής στις Βρυξέλλες, από την Ρένα Δούρου

Εγκαινιάσθηκε την Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Γραφείο της Περιφέρειας Αττικής στις Βρυξέλλες από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

«Η παρουσία της Αττικής, της σημαντικότερης περιφέρειας της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, στην καρδιά της ΕΕ, στο κέντρο λήψης αποφάσεων, δεν αποτελεί μια αποσπασματική ενέργεια. Εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική εξωστρέφειας της Αττικής» ανέφερε η Ρένα Δούρου κατά την ομιλία της.

«Ανησυχητική αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης στην Ελλάδα»

«Την ανησυχητική αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης στην Ελλάδα», επεσήμανε με γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής
του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, επικαλούμενος στοιχεία συνεδρίου για την ψυχική υγεία.
 
Ακόμη αναφέρθηκε και «στη ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών», τις οποίες απέδωσε «στα ακραία μέτρα λιτότητας», ζητώντας ενημέρωση για τις δράσεις της Επιτροπής προς αντιμετώπιση της κατάστασης.

Νέα Σμύρνη: Το ντοκυμαντέρ "Μου λένε να μη σ' αγαπώ" στον Γαλαξία, την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 7.30μμ


Αφιέρωμα στα 95 χρόνια από την καταστροφή τής Σμύρνης
στον Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας»
Κλικ εδώ για το πρόγραμμα

Η Λυδία Κονιόρδου για το Ελληνικό: Το υπουργείο θα επιτελέσει σωστά το έργο και την αποστολή του

Διαβιβάστηκε στη Βουλή η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου για το ζήτημα του ορισμού αρχαιολογικών χώρων εντός του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, ύστερα από ερώτηση που είχαν καταθέσει 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το υπουργείο έχει αποφασίσει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να επιτελέσει σωστά το έργο και την αποστολή του» αναφέρεται στο έγγραφο που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το μέτριο αλκοόλ μειώνει τον κίνδυνο για μερικές καρδιοπάθειες, αλλά όχι για όλες, δείχνει έρευνα

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο για αρκετές καρδιοπάθειες, αλλά όχι όλες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα,
στην οποία συμμετείχαν και τρεις ελληνικής καταγωγής επιστήμονες.

Ως μέτρια ποσότητα αλκοόλ θεωρούνται οι 14 μερίδες (112 γραμμάρια) την εβδομάδα, δηλαδή δύο τη μέρα κατά μέσο όρο.

Έκθεση Ζωγραφικής του Ηλία Σερκετζή στη Δημ. Πινακοθήκη Καλλιθέας, από 29 Μαρτίου έως 7 Απριλίου



Αλληλεγγύη στους συντρόφους Βασίλη Κικίλια και Άδωνη Γεωργιάδη

Ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Βασίλης Κικίλιας βρίσκονται τελικά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πίσω από τις επιθέσεις με παγιδευμένους φακέλους στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατευθείαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, οι δυο επιθέσεις ήταν πολύ καλά οργανωμένες με στόχο να χυθούν λίτρα αίματος ενώ μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε τελικά τον Βολφγκανγκ Σόιμπλε.