Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης: Στηρίζουμε τη Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη» με επικεφαλής τον Χρήστο Κοκοτίνη.

H Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης στη Γενική Συνέλευσή της (30/10/2013) για τις Δημοτικές Εκλογές του 2014, επαναβεβαίωσε τη συμμετοχή και τη στήριξή της στη Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη» με επικεφαλής τον Χρήστο Κοκοτίνη.
Η Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης

Πηγή : ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης

Αντιδράσεις στη «Λευκή Νύχτα» των Σγουρού - Καμίνη

Παράνομη χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής να μείνουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα έως τις 11 το βράδυ (!) στο πλαίσιο της «Λευκής Νύχτας» που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων.

Ο Δήμος έχει προαναγγείλει μια νύχτα γιορτής στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα διοργανωθούν συναυλίες και παιχνίδια. Μέχρι τις 23:00 το βράδυ θα επεκτείνουν το ωράριό τους τα εμπορικά καταστήματα, οι χώροι εστίασης, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι. "Η «λευκή νύχτα» των πολυεθνικών του εμπορίου είναι «μαύρη νύχτα» για τους εμποροϋπαλλήλους και τις μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις" δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης για το «δώρο» των Καμίνη και Σγουρού στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες..

Βγήκαν τα μαχαίρια στη Νέα Σμύρνη

Σ. Τζουλάκης και Γ. Κουτελάκης σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές
Κυριολεκτικά σκοτώνονται ο νυν και ο πρώην δήμαρχος στη Νέα Σμύρνη για το ποιος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
Σταύρος Τζουλάκης και Γιώργος Κουτελάκης, μετά το τέλος των δικαστικών περιπετειών που είχε, δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω. Ο μεν πρώτος γιατί υποστηρίζει ότι «εγώ είμαι τώρα ο δήμαρχος» και ο δεύτερος του απαντά: «εγώ σε έκανα δήμαρχο»!
Τι θα γίνει στο τέλος η στήλη δεν μπορεί να προβλέψει. Ένα πάντως είναι (σχεδόν) βέβαιο: Ότι κανέναν από τους δύο δεν θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιθυμούν βαθιά μέσα τους.

Πηγή :  aftodioikisi.gr

στην παραλιακή χτυπάει, πλέον, η καρδιά του (πληρωμένου) έρωτα

Στα νότια προάστια μεταφέρεται, πλέον, η πιάτσα με τις εκδιδόμενες γυναίκες, καθώς η παραδοσιακή Ομόνοια, με το κέντρο να αργοπεθαίνει και τις επιχειρήσεις-σκούπα της αστυνομίας να εντείνονται, οι ροζ επιχειρήσεις μεταφέρουν τις… έδρες τους στην παραλιακή.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Τύπου της Κυριακής» οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις με τον μανδύα των «οίκων ευεξίας» ή των «κέντρων σωματικής ευεξίας» προσφέρουν υπηρεσίες πληρωμένου έρωτα στους πελάτες.

Η Ανθρώπινη Ζωή πάνω απ΄όλα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ"

Οι μνημονιακές πολιτικές που ξεδιάντροπα εφαρμόζει η άθλια συγκυβέρνηση των  υποτακτικών της Τρόικα, έχει ήδη οδηγήσει σε κοινωνικό ολοκαύτωμα. Σχεδόν 350.000 οικογένειες έχουν μείνει  αυτόν τον χειμώνα χωρίς ρεύμα, και δυστυχώς οι πρώτοι θάνατοι, εξαιτίας αυτής της απάνθρωπης πολιτικής , είναι γεγονός.
      Έτσι τώρα έστω και καθυστερημένα, κάποιοι δήμοι (και ο δήμος μας μεταξύ αυτών) ζητούν να επανασυνδεθεί σ αυτές τις οικογένειες το ρεύμα, πλην όμως η ΔΕΗ φαίνεται να αποδέχεται κατ αρχήν την επανασύνδεση του ρεύματος, μόνο σε αυτούς που είναι καταγεγραμμένοι στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, οι οποίοι  είναι πολλοί λίγοι.

Κοινωνικό Φροντιστήριο στον Άγιο Δημήτριο

Μεταξύ των κοινωνικών δομών που έχουν δημιουργηθεί στο Δήμο Αγ. Δημητρίου για την άμεση ανακούφιση και υποστήριξη των νοικοκυριών της πόλης που έχουν ιδιαίτερα επιβαρυνθεί από τη οικονομική κρίση, προστίθεται και η δημιουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο τη στήριξη μαθητών Λυκείου των οποίων η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ιδιωτικό φροντιστήριο.
Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα γίνονται μαθήματα Γενικής Παιδείας και των τριών τάξεων του Ενιαίου Γενικού Λυκείου, και των τριών κατευθύνσεων: Θετικής, Θεωρητικής και Τεχνολογικής, καθώς και προγράμματα των Ειδικών Μαθημάτων των Πανελλήνιων Εξετάσεων.
Τα μαθήματα θα γίνονται από εθελοντές καθηγητές και από φοιτητές τμημάτων Πανεπιστημίου που σχετίζονται με τις ανάγκες των μαθημάτων που θα διδάσκονται και οι οποίοι έχουν τη διάθεση να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους.

με την Ελένη Μπελιά υποψήφια δήμαρχο το "Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι"

Πέντε μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές και το τοπίο στον Άλιμο φαίνεται να ξεκαθαρίζει: Από τη μια μεριά οι παρατάξεις και τα πρόσωπα
που διοίκησαν τον Δήμο μας τις τελευταίες τετραετίες με τις γνωστές κομματικές - κυβερνητικές δεσμεύσεις και εξαρτήσεις και από την άλλη το "Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι", η δημοτική κίνηση με την ανοιχτή δημοκρατική λειτουργία, τη συνεπή αγωνιστική παρουσία μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, την ανιδιοτελή προσφορά των μελών
της. Από τη μια οι δυνάμεις του χθες με τις πελατειακές
σχέσεις και ο παραγοντισμός, με όποια εικόνα μεταμόρφωσης ή ανακαίνισης εμφανίζονται σήμερα και απότην άλλη το ''Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι", η συλλογική προσπάθεια των πολιτών να διαμορφώσουν ένα διαφορετικό αύριο για την τοπική κοινωνία με υποψήφια δήμαρχο ένα νέο πρόσωπο, μια μαχόμενη γυναίκα, την δασκάλα Ελένη Μπελιά.

Σημαντικές αποφάσεις για Αεροδρόμιο-ΚΥΤ-Μετρό-Απορρίμματα

Στην κατάμεστη από δημότες και εκπροσώπους φορέων αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα (Αεροδρόμιο-ΚΥΤ-Μετρό-Απορρίμματα) που απασχολούν έντονα το Δήμο μας και η εξέλιξή των οποίων θα επηρεάσει καθοριστικά την πορεία του, αλλά και αυτή της ευρύτερης περιοχής.

Γλυφάδα : ιδρυτική συνέλευση για τη ριζοσπαστική ανατροπή

ΚΑΛΕΣΜΑ
ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
  Πολίτες της Γλυφάδας.
    Ζούμε μια πρωτοφανή σε ένταση και έκταση οικονομική - κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση ως αποτέλεσμα των βάρβαρων πολιτικών που μας επέβαλαν οι μνημονιακές Ελληνικές Κυβερνήσεις, οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Δ.Ν.Τ, τα μεγάλα συμφέροντα και όσοι τους υπηρετούν.

    Οι συνθήκες αυτές υπονομεύουν το μέλλον της χώρας, της πόλης και των παιδιών µας. Αποτελεί αναγκαιότητα για όλους µας η πάλη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν καθώς και των δημοτικών αρχών που τις στηρίζουν.
    Και είναι για μας ξεκάθαρο ότι, μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που έχουν θέσει οι μνημονιακές Κυβερνήσεις και οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Δ.Ν.Τ., ο πολιτικός στόχος της γενικότερης πολιτικής ανατροπής της Κυβέρνησης, των μνημονίων και του Καλλικράτη είναι απόλυτα συνυφασμένος με το στόχο της νίκης στις δημοτικές εκλογές και στη Γλυφάδα.
    Στους αγώνες αυτούς η Δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές, επιβάλλεται να αναλάβει πρωτοπόρο ρόλο. Ένα ρόλο τον οποίο δεν μπορούν να αναλάβουν οι δυνάμεις και τα φθαρμένα και αναξιόπιστα πρόσωπα που κυριαρχούσαν στη διοίκηση του δήμου μας εδώ και πολλά χρόνια.