Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Δήμαρχοι αγωνιστές και δήμαρχοι "ανεξάρτητοι" (βίντεο)

«Δεν έχει κανένα νόημα να παραιτηθούν, όσοι εκλεγούν περιφερειάρχες, ή δήμαρχοι από πριν, από εκεί και πέρα υπάρχει το ασυμβίβαστο, είναι αυτόματο, ακόμα και αν δεν εκλεγούν στην πρώτη θέση καλό θα ήταν να επιλέξουν έναν από τους δύο ρόλους" και ότι σημασία έχει να στέκονται στο πλευρό της κοινωνίας και των δημοτών τους... τόνισε ο Ν. Βούτσης το πρωί στο Mega για το θέμα περί παραιτήσεων που συνεχώς αναπαράγει η κυβέρνηση.

Δείτε το βίντεο : 




Υπόμνημα προς το ΤΑΙΠΕΔ της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό

Κύριοι.
 
Όπως πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε, μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου πρέπει να υποβάλλουν τους τεχνικούς φακέλους και τις τελικές δεσμευτικές οικονομικές προσφορές τους, οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό για την λεγόμενη «αξιοποίηση» του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και του παραλιακού χώρου του Αγίου Κοσμά, συμπεριλαμβανομένου και του «Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοϊας».

Η συνολική έκταση των 6.204 στρεμμάτων που πρόκειται να παραχωρηθεί τα επόμενα 99 χρόνια σε ιδιώτες για εκμετάλλευση, αποτελεί, ως γνωστόν, έναν από τους τελευταίους εναπομείναντες ελεύθερους - δημόσιους χώρους στην περιοχή της παραλιακής ζώνης του Σαρωνικού, αλλά και ευρύτερα, στην Αττική. Κατά συνέπεια, ή όποια αξιοποίησή της, μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη πραγματικών κοινωνικών αναγκών των κατοίκων της Αττικής σε χώρους πράσινου, αθλητισμού και πολιτισμού και στην διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Π. Φαλήρου : ιδρυτική διακήρυξη (και βίντεο)

για μια πόλη των κατοίκων – για τις ανάγκες των πολλών
 
  Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, με της υπογραφή του Μνημονίου λιτότητας στην Ελλάδα, επιχειρείται η βίαιη νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση, που στοχεύει στην έξοδο από την κρίση προς όφελος των δυνάμεων που τη δημιούργησαν, των δυνάμεων του κεφαλαίου. Κομβικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου αυτού στο Παλαιό Φάληρο έχει παίξει η δημοτική αρχή Χατζηδάκη, όπου σε συνέχεια του νεοφιλελεύθερου προγράμματος των προηγούμενων τετραετιών, εξακολουθεί να αποτελεί εντολοδόχο και βραχίονα των μνημονιακών κυβερνήσεων. Εμείς, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, νέοι/ες καλούμαστε να πληρώσουμε μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε. Καλούμαστε να μάθουμε να ζούμε για να πληρώνουμε τις ζημιές των τραπεζών, τις φοροαπαλλαγές των πλουσίων, τα δανεικά για να αποπληρωθούν τα χρέη. Καλούμαστε να μάθουμε να ζούμε με όλο και λιγότερα δικαιώματα.

Η Παιδεία, η Υγεία, η Κοινωνική Ασφάλιση, η προστασία του Περιβάλλοντος, οι Μεταφορές, αντιμετωπίζονται ως πεδία κερδοφορίας. Ήδη πριν από το 2010, κάθε τμήμα της δημόσιας σφαίρας παραδινόταν στην Αγορά, ή ακόμα και αν παρέμενε «δημόσιο» λειτουργούσε με βάση τις ανάγκες και τα κριτήριά της. Η ψήφιση του Μνημονίου, δεν ήρθε όμως απλά να αποτελειώσει όσα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια. Το σχέδιο που αυτοί εφαρμόζουν, σε πλήρη στοίχιση με την ΤΡΟΙΚΑ, στοχεύει τη δημοκρατία.

Η "Ανατροπή στη Γλυφάδα" για τη διαμαρτυρία στο ΤΑΙΠΕΔ



Εκατοντάδες συμπολίτες μας από τους γύρω από το χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού δήμους, πήραν μέρος στην αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα του, που διοργάνωσε έξω από το ΤΑΙΠΕΔ η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό» και ο δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου.
Στην κινητοποίηση αυτή πήραν μέρος και πολλά μέλη και στελέχη της δημοτικής μας κίνησης, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γλυφάδας Τάσο Ταστάνη ο οποίος συμμετείχε και στην αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ.

Σκάνδαλο ολκής αν προχωρήσει η διαδικασία πώλησης του πρ. αεροδρομίου

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ (Σταδίου και Κολοκοτρώνη) πραγματοποίησαν τη Δευτέρα (24/02) το μεσημέρι, ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, οι όμοροι δήμοι Αλίμου & Γλυφάδας, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, φορείς και κατοίκους της περιοχής (και όχι μόνο),  με αφορμή το γεγονός ότι την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, λήγει η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για το «ξεπούλημα» του Ελληνικού.

Ο δήμαρχος του Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης μίλησε στο ραδιόφωνο του ertopen, υπογραμμίζοντας ότι πλέον μιλάμε και για σκάνδαλο ολκής αν προχωρήσει η διαδικασία σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, αφού το τίμημα για όλη αυτό το ακίνητο-φιλέτο των χιλιάδων στρεμμάτων δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 500 εκατ. Ευρώ, από 4 και 5 δισ. Ευρώ που μιλούσαν πριν από δύο χρόνια.

"Ανατροπή στη Γλυφάδα" για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας (φωτο)


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη η εκδήλωση της Δημοτικής Κίνησης «Ανατροπή στη Γλυφάδα-Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» για την υπεράσπιση της δημόσιας γης και περιουσίας με αιχμή το πρώην αεροδρόμιο και το παραλιακό μέτωπο. Στην εκδήλωση μίλησαν οι:
    • Τάσος Ταστάνης, Αρχιτέκτονας, υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδ
    • Ελένη Πορτάλιου καθηγήτρια αρχιτεκτονικής σχολής στο Ε.Μ.Π
    • Τότσικας Πάνος, πολεοδόμος, μέλος διαδημοτικής επιτροπής για τη διάσωση του Υμηττού.
    • Μπουσουλέγκας Αλέξανδρος περιβαλλοντολόγος, τέως διευθυντής ΕΛΚΕΘΕ
    • Ηλιόπουλος Θανάσης πρώην δημοτικός σύμβουλος.

    Χαιρέτησαν στην εκδήλωση οι Στάθης Παναγούλης και Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Αθηνών, Ο Χρήστος Κορτζίδης Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης και η υποψήφια δήμαρχος στον Άλιμο με την Δημοτική Κίνηση Άνω Κάτω στο Καλαμάκι κα Ελένη Μπελιά.
    Στο τέλος διαβάστηκε ψήφισμα που έγινε ομόφωνα δεκτό από τους συμμετέχοντες. Έχει ως εξής: