Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Πώς να το εξηγήσω στα παιδιά;;;

γράφει η Στέλλα Ρήγα


Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα του Ελληνικού η σκέψη μου ανέτρεξε στο παρελθόν και οι εικόνες που εκτυλίχτηκαν μπροστά μου σαν κινηματογραφική ταινία με έκαναν να νιώσω μπερδεμένη, απογοητευμένη αλλά και προδομένη.

«Το καλύτερο φιλέτο στην Ευρώπη», έτσι το αποκάλεσαν στα τηλεοπτικά κανάλια οι δημοσιογράφοι καθώς οι μεγαλοεπενδυτές τρίβουν και έτριβαν τα χέρια τους σκεπτόμενοι τις επενδύσεις που πρόκειται να κάνουν.

Επενδύσεις από mall, καζίνο, πολυκατοικίες... Ω!!! τι λαμπρό θέαμα... τι πλούτος.!!! Μια καλογυαλισμένη επιφάνεια... αλλά προσοχή μην την αγγίξεις, άλλωστε ό,τι γυαλίζει δεν είναι χρυσός.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Και δεύτερη κούνια έπεσε στην Πλατεία Κρητών


Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Κωνσταντάτου στο προσωπικό του προφίλ στο facebook και δεύτερο σοβαρό περιστατικό συνέβη στην παιδική χαρά της πλατείας Κρητών στο Ελληνικό.

Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης 17 Νοεμβρίου ένα μικρό κοριτσάκι ανέβηκε στην κούνια να παίξει και αμέσως έπεσε στο έδαφος μαζί με το κάθισμα της κούνιας!

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στο πρώτο που συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου το οποίο δημοσιοποίησε χθες η ιστοσελίδα μας μετά από καταγγελία του πατέρα του κοριτσιού.

Και ξαναρωτούμε: Άραγε μπορεί κάποιος υπεύθυνος του δήμου να διαβεβαιώσει έγκυρα τους επισκέπτες της παιδικής χαράς πως πράγματι είναι «ένα έργο χρήσιμο και ασφαλές για τα μικρά παιδιά και πιστοποιημένο από τον αρμόδιο φορέα», όπως ακριβώς τονιζόταν στο δελτίο τύπου των εγκαινίων;

Πηγή: www.sinergasia.gr

Να σώσουμε τους ωκεανούς, αλλά πώς;

Τις θάλασσες τις χρειαζόμαστε για το κλίμα και τη διατροφή μας. Αλλά θα πρέπει και να τις προστατεύουμε. «Ωκεανός του μέλλοντος» λέγεται ένα ερευνητικό πρόγραμμα που επισημαίνει προβλήματα και κάνει προτάσεις.

«Εάν οι άνθρωποι δεν διαχειριστούν καλύτερα τις θάλασσες, τότε οι ωκεανοί θα αλλάξουν με δραματικό τρόπο», προειδοποίησε ο ωκεανογράφος Μάρτιν Φίζμπεκ κατά την παρουσίαση στο Βερολίνο της 4ης Παγκόσμιας Ωκεανογραφικής Επιθεώρησης (WOR).

Βούλα: Πώς η ανακύκλωση εντάσσεται στην καθημερινότητά μας, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στις 7.00μμ

Οι ΠανΟραμαστιστές και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρακτικές
ανακύκλωσης στο σχολείο, στην κοινότητα, στη γειτονιά».

Η παρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στις 7.00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας (Μπιζανίου1, Πανόραμα Βούλας).

LA CRIMOSA: Προβολή κινηματογραφικής παραγωγής του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Αλίμου


Μονόδρομος μια νέα συμφωνία για το κλίμα

Λίγες εβδομάδες πριν την Σύνοδο Κορυφής για το Kλίμα στο Παρίσι οι ειδικοί προειδοποιούν για δραματικές επιπτώσεις αν δεν υπάρξει συμφωνία.

Ρεγκίνε Γκίντερ: «Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση της γενιάς μας».

Τρεις εβδομάδες πριν από την Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι (30/11-11/12/2015) η επικεφαλής του τμήματος Κλίματος και Ενεργειακής Πολιτικής του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) Ρεγκίνε Γκίντερ προειδοποιεί για υπερβολικές προσδοκίες από τη Σύνοδο, που πραγματοποιείται με στόχο μια νέα συμφωνία περιορισμού της ανόδου της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας.

Ταύρος: Προβολή της ταινίας "Οι λαχειοπώλες του ουρανού", την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 8.00μμ


«Η χώρα του Τίποτα» από τα παιδιά του ΚΑΑΠ Βούλας για την Ημέρα των ΑμεΑ, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 5.30μμ

Με τη θεατρική παράσταση «Η χώρα του Τίποτα» θα τιμήσουν την Ημέρα Ατόμων με Ανάγκες τα παιδιά του Τμήματος Εργοθεραπείας στο Παράρτημα
Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ).

Η εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και θα πραγματοποιηθεί στο αίθουσα «Ιωνία» της Βούλας (δίπλα στο δημαρχείο, Κ. Καραμανλή 18) την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 5.30μμ.

"Ο Βασιλιάς Αταξίδευτος" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 11.30πμ


Αυτές είναι οι παραβάσεις της "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές

Τα δύο πορίσματα των επιθεωρητών Περιβάλλοντος του τομέα Βορείου Ελλάδας για τις εξορύξεις στις Σκουριές, τα οποία βρίσκονται ήδη στα χέρια του Εισαγγελέα, καταγράφουν 21 παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας από το 2012 έως το 2014.

Οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αφορούν σε 12 παραβάσεις στις Μαύρες Πέτρες και 9 στην Ολυμπιάδα.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η εταιρεία απέκρυψε στοιχεία για την επικινδυνότητα των προϊόντων της που παράγονται μετά την επεξεργασία του μεταλλεύματος.

Μοσχάτο-Ταύρος: Όλοι μαζί για την παραλία μας, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 9.30πμ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου διοργανώνει αγώνα δρόμου για τη συμμετοχή, τον αθλητισμό και την παραλία.

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 9.30πμ όλοι μαζί, παιδιά, μαθητές και ενήλικες καλούνται να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους έναν ακόμα αγώνα για το περιβάλλον, σε ένα αγώνα δρόμου με πολλές ξεχωριστές διαδρομές για όλες τις ηλικίες, μα με ένα κοινό μήνυμα: Όλοι μαζί για την παραλία μας!

Συμμετέχουμε για να προωθήσουμε
τον αθλητισμό, συμμετέχουμε για να διεκδικήσουμε με τον δικό μας τρόπο μία παραλία με ανοικτή πρόσβαση σε όλους τους κατοίκους, σε ένα περιβάλλον ικανό να αναβαθμίσει την ίδια την ποιότητα της ζωής μας.

Λευκάδα: γκρεμίστηκαν οι Εγκρεμνοί από τον σεισμό (video)

Σοβαρά προβλήματα και καταστροφές στο δίκτυο υδροδότησης των χωριών της νοτιοδυτικής Λευκάδας προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ που ενέσκηψε χθες στο νησί των Επτανήσων.

Αθάνι, Κομηλιό, Δράγανο και Άγιος Πέτρος είναι τα χωριά που επλήγησαν περισσότερο. Εκεί στήθηκαν 50 σκηνές και μοιράστηκαν 100 υπνόσακοι στους κατοίκους.

Η μεγάλη βλάβη στο δίκτυο υδροδότησης έχει σαν αποτέλεσμα η περιοχή από χθες το πρωί να μην έχει νερό και ξεκίνησε η διανομή εμφιαλωμένου.

Ο Ελ Γκρέκο αναβιώνει μουσικά στη Βούλα, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 7.00μμ

Το μουσικό έργο «Στα βήματα του Ελ Γκρέκο» παρουσιάζεται την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19.00 στην αίθουσα «Ιωνία», δίπλα στο
Δημαρχείο της Βούλας (Λεωφρόρος Κ. Καραμανλή 18).

Πρόκειται για δημιουργία του Γιώργου Μαρινάκη, την οποία θα ερημενύσουν οι Δημήτρης Κλειδάς και Ελένη Κοταδάκη. Συνοδεύουν ο Γιώργος Μαρινάκης στο πιάνο και η Αλεξάνδρα Καμινιώτη το φλάουτο.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Ένωση Κρητών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και η Ένωση Πολιτών Βούλας.

Κλίμα: Πλημμύρες από θαλάσσια κύματα σε Κρήτη και Πελοπόννησο

Η Κρήτη και η Πελοπόννησος είναι οι περιοχές του ελλαδικού χώρου που θα πληγούν περισσότερο από ακραία κλιματικά φαινόμενα και πλημμύρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέες επιστημονικές μελέτες η χώρα μας θα γλιτώσει της κλιματικές καταστροφές μεγάλης κλίμακας, ενώ δεν αναμένονται επικίνδυνες μεταβολές στη στάθμη των θαλασσών μας.

Τις πιο σοβαρές επιπτώσεις η Κρήτη

Άγιος Δημήτριος: Διαμεσολάβηση - Ένας θεσμός εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, στην υπηρεσία του πολίτη

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοτών για θέματα που αφορούν στη διευθέτηση των διαφορών τους με άλλους ιδιώτες,
τράπεζες κ.λπ., φιλοξενεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:00, στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” (Αγ. Δημητρίου 55) τους:
  • Ελένη Πλέσσα, Δικηγόρο, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια Διαμεσσολαβητών
  • Θεοδώρα (Νόρα) Συρίου, Δικηγόρο, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια Διαμεσσολαβητών
  • Ειρήνη Ματσούκα, Δικηγόρο, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια Διαμεσσολαβητών και
  • Γεράσιμο Κωνσταντάτο, Οικονομολόγο και Διαπιστευμένο Διαμεσολαβητή
σε εκδήλωση με θέμα “Διαμεσολάβηση - Ένας θεσμός εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών στην υπηρεσία του πολίτη”.

«Τρικολόρ» Παρθενώνας και τρικολόρε ενημέρωση

γράφει ο Πέτρος Κατσάκος

Θα ήταν τουλάχιστον άδικο η κριτική στον τρόπο που ένας μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης κατέγραψε την σφαγή στο Παρίσι να επικεντρωθεί στο ελληνικό τοπίο.

Θα ήταν τουλάχιστον ένα φτηνό δείγμα ομφαλοσκόπησης το να καυτηριάζεις τα εγχώρια φάουλ και τις γκάφες της ημεδαπής δημοσιογραφίας, όταν το φαινόμενο της άκριτης και ανεπιβεβαίωτης αναπαραγωγής «ειδήσεων» και φωτογραφικών ντοκουμέντων έδινε παγκόσμιο ρεσιτάλ από τα ξημερώματα του Σαββάτου ώς και τις ώρες αυτές.

Άγιος Δημήτριος: Βάζω χρώμα στην πλατεία

Η προσέγγιση της έννοιας του δημόσιου χώρου αποτελεί διαχρονικά βασικό αντικείμενο όσων οραματίζονται, σχεδιάζουν
και υλοποιούν έργα διαμόρφωσης των πόλεων.

Ο δημόσιος χώρος μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τον πολίτη κάτοικο ή επισκέπτη, μιας πόλης, παρέχοντας δυνατότητες ψυχαγωγίας, κοινωνικοποίησης, αλλά και ιστορικής ή εικαστικής γνώσης, ανάλογα με τα στοιχεία που κατά κανόνα τον κοσμούν.

Ηλιούπολη: Ευρωπαϊκή ημέρα μουσικοθεραπείας, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 6.00μμ


Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ το γυρίσει στο τσάμικο...

του Θανάση Καρτερού

Ο Γιάννης από τη Δραπετσώνα έστειλε αυτό το γράμμα στην "Αυγή". Μου ζητάει να βάλω τις φωνές σε κάποιους «που είναι στα πράγματα».

Καλύτερα να το κάνει ο ίδιος. Με λίγες περικοπές, λόγω χώρου.

Γράφει λοιπόν:

1ο ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου: Η μουσική είναι δρόμος

Στο πλαίσιο μιας ερευνητικής εργασίας με τίτλο "Η μουσική είναι δρόμος" και θέμα τη μουσική παράδοση των ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου, με την καθοδήγηση του καθηγητή
τους κ. Κωνσταντίνου Παππά, έδωσαν συναυλία τον περασμένο Μάιο.
«Στην περιπλάνησή μας στη μουσική παράδοση των ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερους συνοδοιπόρους από τους "Encardia"...»
Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αγ. Δημητρίου
Το παρακάτω βίντεο αποτυπώνει την προσπάθειά τους.


Μια ισορροπημένη λύση: Προστασία για μικρά και μεσαία εισοδήματα

Πλήρη ή ενισχυμένη κάλυψη στο 60% των δανειοληπτών που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες προσφέρει η συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών για τα κόκκινα δάνεια, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Διαβάστε: Προστασία κύριας κατοικίας: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

Με τη ρύθμιση απομακρύνεται ο κίνδυνος πλειστηριασμού για οικογενειακά εισοδήματα έως 35.000 και αντικειμενικής αξίας σπιτιού έως 230.000 ευρώ.

Προστασία κύριας κατοικίας: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την προστασία της κύριας ή μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη από τον πλειστηριασμό, περιλαμβάνονται στα άρθρα του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση
της δόσης των 2 συν 10 δισ. ευρώ που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο δεύτερο κεφάλαιο του σχεδίου νόμου που αφορά στην τροποποίηση των διατάξεων του νόμου 3869/2010 για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως σημειώνει η αιτιολογική έκθεση, τίθενται ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις για την προστασία της κύριας ή μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη κατά τη διαδικασία ρύθμισης με απαλλαγή από τις οφειλές του.