Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

..σε καλή μερηά ! by ioannou

ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ Β'ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Είναι γνωστό ότι σε τοπικό επίπεδο τα προβλήματα είναι αρκετά, εντονότερα για τις 500 οικογένειες που έμειναν εκτός των παιδικών σταθμών στη Γλυφάδα, με βασικές ελλείψεις σε προσωπικό στις υπηρεσίες του δήμου, και πλήρη αδιαφορία απο τη πλευρά διοικούντων. Ακόμα και σε όσους κατάφεραν να στείλουν τα παιδιά τους σε κάποιο παιδικό σταθμό προκύπτουν απρόβλεπτα θέματα, όπως στον Β'παιδικό σταθμό Γλυφάδας, που όπως μας ενημερώνουν  μετά από παραίτηση του μοναδικού μάγειρα τα 70 παιδάκια έχουν μείνει χωρίς σίτιση. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

Θέμα: Χωρίς μάγειρα ο Β΄ Παιδικός Σταθμός.
Αγαπητοί, Σας ενημερώνουμε για το πρόβλημα που έχει προκύψει από την Παρασκευή 20/6/2014 στον Β΄ Παιδικό Σταθμό του Δήμου μας.
 
Μετά από παραίτηση του μοναδικού ΜΑΓΕΙΡΑ του Παιδικού Σταθμού, με σύμβαση μέσω ΕΣΠΑ, τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτόν ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ, στην διάρκεια των πολλών ωρών που παραμένουν στον σταθμό.

Η Χαρά Καφαντάρη στο πλευρό των απολυμένων καθαριστριών

H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας Χαρά Καφαντάρη βρέθηκε σήμερα στο πλευρό των απολυμένων καθαριστριών, που μαζί πλέον με σχολικούς φύλακες και καθηγητές βρίσκονται για 54η συνεχομένη μέρα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η Χ. Καφαντάρη συνομίλησε με τις αγωνιζόμενες γυναίκες
και τους μετέφερε για μία ακόμη φορά την αμέριστη και ολόπλευρη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον δίκαιο αγώνα που δίνουν μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός τους για επαναπρόσληψη.

"Οι απολυμένες καθαρίστριες δίνουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε μαθήματα αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης και αγωνιστικότητας. Ο αγώνας τους αποτελεί παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι, η θέση μας είναι δίπλα τους." ήταν το σύντομο σχόλιο της Χαράς Καφαντάρη.

Η Ουκρανία γέφυρα ασφάλειας και συνεργασίας στην Ευρώπη και όχι τείχος διαίρεσης και συγκρούσεων

Παρέμβαση της Νάντιας Βαλαβάνη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης



Η βουλευτής Β΄ Αθήνας και Υπεύθυνη της EEKE Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, πριν την ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, έκανε την ακόλουθη παρέμβαση στη συνεδρίαση (26.6.2014) της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο με θέμα «Πολιτική και Ανθρωπιστική Κρίση στην Ουκρανία»:

 «Στην επέτειο των 100 χρόνων από το «σφαγείο των λαών», που υπήρξε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, θα πρέπει να μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι ότι η Ευρώπη χρειάζεται συνεννόηση και πολιτικές συλλογικής ασφάλειας χωρίς αποκλεισμούς, προκειμένου να επικρατήσει όχι μόνο η ειρήνη, αλλά και το αναγκαίο κλίμα ειρήνευσης στη θέση της ατμόσφαιρας Ψυχρού Πολέμου, που ξαναζούμε σήμερα δυστυχώς, και μέσα σε αυτή την αίθουσα.


 Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι και ο τερματισμός των πολιτικών λιτότητας, που γεννούν ύφεση και ανεργία στα σημερινά ιστορικά υψηλά επίπεδα και αποξενώνουν τους λαούς από δημοκρατικές διαδικασίες οποιασδήποτε μορφής στην ήπειρο, όπως έδειξε και η συμμετοχή στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο. Αποτέλεσμα και αυτής της κατάστασης είναι η αναβίωση νεοναζιστικών απόψεων, οργανώσεων και κομμάτων σε όλη την Ευρώπη.

Παναττικό Συλλαλητήριο για τη ΔΕΗ, την Πέμπτη 3 Ιουλίου

Παναττικό Συλλαλητήριο
Πέμπτη 3 Ιουλίου, 7μ.μ.
Χαλκοκονδύλη 30

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους πολίτες της Αθήνας,
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα Εργατικά Σωματεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια, τον Κλήρο, όλους τους κοινωνικούς φορείς και τις οργανώσεις
στο Παναττικό Συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα σωματεία-μέλη της την Πέμπτη 3 Ιουλίου στις 7 μ.μ. έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη 30.


Η ΔΕΗ είναι υπόθεση όλων μας!

Συνάδελφοι,
Οδηγούμαστε σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εποφθαλμιούν τον Όμιλο ΔΕΗ.
Είναι θέμα αξιοπρέπειας και επιβίωσης να προστατέψουμε τον Όμιλο και τη ζωή μας.
Να μην απουσιάσει κανείς από το Προσκλητήριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ !

Η ΔΕΗ είναι Εθνικό Κεφάλαιο –Δεν πουλιέται
Ζητάμε την απόσυρση του ν/σ και διάλογο με την κυβέρνηση
Ζητάμε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Συνάντηση Δήμου Καλλιθέας - Λοβέρδου για να μη συγχωνευθούν σχολεία

Την κάθετη διαφωνία του στην προωθούμενη συγχώνευση του 3ου και 27ου δημοτικών σχολείων εξέφρασε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας, κατά την προχθεσινή συνεδρίασή του.

Το ζήτημα τέθηκε προς συζήτηση κατόπιν σχετικού αιτήματος  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και των γονέων.

Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας-Μοσχάτου, ο Πρόεδρος και ένα ακόμη μέλος της Ένωσης Γονέων και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 27ου Δημ. Σχολείου, καθώς και το σύνολο των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ασκούνης
Στην τοποθέτησή του ο απερχόμενος δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης δήλωσε ότι επίκειται συνάντηση του Δήμου και των φορέων με τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να του εκθέσουν τις αντιρρήσεις τους και να του επισημάνουν πως δεν τηρήθηκε η διαδικασία για διατύπωση γνώμη του οικείου δημοτικού συμβουλίου.
«Δεν μπορεί να λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση χωρίς την τοπική κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ασκούνης.

Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης πάει Θέατρο…

Ανοίγει σήμερα  τις πόρτες του το Φεστιβάλ του Δήμου Ηλιούπολης, στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο του Άλσους Δ. Κιντής (Γαρδίκη & Σμόλικα, , τηλ. 210 9923840) και φιλοξενεί  μερικές από τις πιο αξιόλογες θεατρικές παραγωγές του φετινού καλοκαιριού.

Σημαντικοί σκηνοθέτες  και καταξιωμένοι ηθοποιοί της εγχώριας θεατρικής σκηνής, θα παρουσιάσουν τη δική τους «ανάγνωση» και «ερμηνεία» κορυφαίων κειμένων –κυρίως της ελληνικής δραματουργίας- και θα «φωτίσουν» τη διαχρονικότητα και τον πανανθρώπινο χαρακτήρα τους.

Το πρόγραμμα, που συνδυάζει το κλασσικό με το σύγχρονο ρεπερτόριο, την τραγωδία, με την κωμωδία και τη σάτιρα, τον Ευριπίδη και τον Αριστοφάνη, με τον Μποστ και τον Γκόγκολ, φιλοδοξεί να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις του ευρύτερου δυνατού κοινού και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Μοσχάτο : Ποιός ευθύνεται ;

Διαμαρτυρίες από τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Άρη Κρεμμύδα προκάλεσε η εισαγωγή έξι θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου. Καυτηρίασε μάλιστα το γεγονός ότι οι εισηγήσεις των συγκεκριμένων θεμάτων δεν είχαν σταλεί ούτε στα email των Δημοτικών Συμβούλων, ακόμα και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, κάνοντας λόγο για έξι θέματα «που ήρθαν από το πουθενά».
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Ντερέκας υποστήριξε ότι στάλθηκαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και πρόσθεσε ότι αν πράγματι δεν έχουν σταλεί, είναι ένα σοβαρό θέμα που θα πρέπει να εξεταστεί την επόμενη κιόλας ημέρα.

Πηγή

Κατάλληλα η όχι προς κολύμβηση τα νερά του Παλαιού Φαλήρου;

Την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας των δημοτών, από τα μολυσμένα νερά της παραλίας του Παλαιού Φαλήρου, ζήτησε από τη δημοτική αρχή σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο ανεξάρτητος δημοτικός
σύμβουλος της μειοψηφίας Γιάννης Τριάντος.

Επικαλούμενος σχετική έρευνα του ΠΑΚΟΕ, ο κ. Τριάντος αποκάλυψε πως οι τιμές των κολοβακτηριδίων και του εντερόκοκκου στην παραλία του Φλοίσβου είναι κατά πολύ υψηλότερες από τα επιτρεπτά όρια.


«Έχουμε υποχρέωση να προφυλάξουμε την υγεία των δημοτών μας. Γιατί υπάρχουν αυτές οι τιμές μικροβίων εκεί πέρα; Από πού μολύνεται; Από τα καταστήματα, από τα ξενοδοχεία; Και γιατί λίγο πιο κάτω τα νερά είναι κατάλληλα;», ρώτησε μεταξύ άλλων ο κ. Τριάντος.


Τους ισχυρισμούς-καταγγελία του κ. Τριάντου διέψευσε ευθύς αμέσως ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που τα νερά είναι κατάλληλα για κολύμβηση.

Καλλιθέα : Δύσκολα θα κλείσουν οι πληγές!

«Ξένοι στην ίδια παράταξη» μοιάζουν οι δύο αποτυχόντες υποψήφιοι δήμαρχοι της παράταξης του Κώστα Ασκούνη στο Δήμο Καλλιθέας κ.κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος και Βασιλική Μαργαρίτη…!

Οι «πληγές» που άνοιξε ο προεκλογικός αγώνας ανάμεσα στους δύο επίδοξους διαδόχους του Κώστα Ασκούνη φαίνεται πως θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να κλείσουν.

Αυτό, εξάλλου, αντικατοπτρίζεται και στην απόσταση που τους χωρίζει μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου ουσιαστικά η παράταξη Ασκούνη είναι χωρισμένη στα δύο…!

Πηγή

Μια καταπληκτική ιδέα, από τον ΚΥΡ

"Δύο Τρελοί Παραγωγοί" στην Ταράτσα της Νέας Σμύρνης

Την Κυριακή 6 Ιουλίου στις 9.00μμ η ταινία του Μελ Μπρουκς "Δύο Τρελοί Παραγωγοί" προβάλλεται από την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης στην "Ταράτσα" (Ελ.Βενιζέλου 12 & Αιγαίου) . Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών στην "Ταράτσα" εδώ.





Λίγα λόγια για την ταινία:

"Οι δώδεκα ένορκοι" στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Την ταινία του Σίντνεϊ Λιούμετ "οι Δώδεκα Ένορκοι" προβάλλει η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης στην "Ταράτσα" (Ελ.Βενιζέλου 12 & Αιγαίου) την Πέμπτη 3 Ιουλίου στις 9.00μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών στην "Ταράτσα" εδώ.


Υπόθεση:
Η ταινία ξεκινάει στην αίθουσα ενός δικαστηρίου όπου ένα 18χρονο αγόρι από την Ισπανία καταδικάζεται με θανατική ποινή σε ηλεκτρική καρέκλα για την δολοφονία του πατέρα του. Ο δικαστής καλεί τους δώδεκα ένορκους να αποσυρθούν για να βγάλουν την ετυμηγορία τους. Για να "εκτελεστεί" ο 18χρονος κατηγορούμενος θα πρέπει να συναινέσουν και οι 12. Μέσα σε ένα ψυχρό, αλλά αποπνικτικό δωμάτιο με ένα μεγάλο τραπέζι και δώδεκα καρέκλες διαδραματίζεται όλη υπόθεση της ταινίας. Στην αρχή της συνεδρίας δείχνουν ότι οι ένορκοι είναι πεπεισμένοι πως ο νεαρός είναι ένοχος. Καλούνται να ψηφίσουν. Όλοι ψηφίζουν ότι είναι ένοχος εκτός από τον 8ο ένορκο (Χένρι Φόντα), ο οποίος διατηρεί αμφιβολίες για την ενοχή του νεαρού και προσπαθεί να πείσει τους υπόλοιπους έντεκα ενόρκους ότι τα στοιχεία δεν είναι τόσο ξεκάθαρα όσο φαίνονται. Μέσα από διάφορες συζητήσεις μεταξύ τον ενόρκων ξεδιπλώνονται μπροστά μας δώδεκα διαφορετικές προσωπικότητες και η ταινία καταλήγει σε μια αποκάλυψη των αδυναμιών, των προκαταλήψεων και των προβλημάτων του κάθε ενόρκου. Πόσο εύκολα μπορείς να αποφασίσεις να στείλεις στο θάνατο έναν άνθρωπο; Πόσο αδιάσειστες μπορούν να είναι κάποιες μαρτυρίες; Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η υποκειμενικότητα, οι προκαταλήψεις ακόμη και η ανευθυνότητα του καθενός από τους δώδεκα;


Σκηνοθεσία : Σίντνεϊ Λιούμετ
με τους Χένρι Φόντα, Μάρτιν Μπάλσαμ, Τζον Φέντλερ, Λι Τζέι Κομπ, Ι. Τζι Μάρσαλ, Τζακ Κλούγκμαν, Εντ Μπινς, Τζακ Γουάρντεν, Τζόζεφ Σουίνι, Εντ Μπέκλεϊ, Τζορτζ Βόσκοβεκ, Ρόμπερτ Βέμπερ

"Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα παντρεύονται" στο Σινε-Αυλή στην Καλλιθέα

Διάλειμμα στο μουντιάλ για να δούμε κομεντί χωρίς να ξεφύγουμε από το παδοσφαιρικό κλίμα των ημερών. Την Παρασκευή και το Σαββάτο 4 και 5 Ιουλίου στις 9.00μμ "Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα παντρεύονται" στο Σινε-Αυλή (Λασκαρίδου 120, Καλλιθέα). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του Σινε-Αυλή εδώ.

Υπόθεση:

Ιουλιέτα: ένα κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά, πανέμορφη, αθλήτρια και ορκισμένη οπαδός των Παλμέιρας.
Ρωμαίος: γοητευτικός οφθαλμίατρος και -τρίτης γενιάς- οπαδός των μεγαλύτερων αντιπάλων των Παλμέιρας, των Κορίνθιανς!
Η συνάντησή τους θα είναι… καρμική και ο έρωτάς
τους ακαριαίος σαν ξαφνικό αυτογκόλ. Το ίδιο ξαφνικές και ακραίες, θα είναι και οι αντιδράσεις των οικογενειών τους, φανατικών οπαδών των αντιπάλων ομάδων…

Περισσότερα για την ταινία (Δελτίο Τύπου)

"Τα μυστικά της κρεβατοκάμαρας" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης

"Τα Μυστικά της Κρεβατοκάμαρας - Pillow Talk" του Μάικλ Γκόρντον προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης την Τετάρτη 2 Ιουλίου στις 9.00μμ. Η προβολή θα γίνει στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης "Μελίνα Μερκούρη" (Λεωρόρος Ειρήνης 50).

Ολόκληρο το θερινό πρόγραμμα προβολών της Κ.Λ.Η. θα το δείτε εδώ. 

Λίγα λόγια για την ταινία :

Το παράξενο με τις κλασικές ταινίες είναι ότι εάν έχεις δει λίγες από δαύτες νομίζεις ότι μυρίζουν ναφθαλίνη. Ξέρεις τώρα… βγήκαν σε μια εποχή όπου το σεξ και η βία ήταν θέματα ταμπού, οπότε δεν μπορεί, οι παλιές ταινίες θα είναι και αυτές άκρως συντηρητικές.

Από την άλλη, δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από μία παλιά κλασική ταινία που σου βγάζει τη γλώσσα και σου λέει: «Το περίμενες αυτό από μένα;»

Πάρτε για παράδειγμα το Ψυχώ του Χίτσκοκ: ζευγαράκι κρύβεται σε ξενοδοχείο για λίγο σεξ, η πρωταγωνίστρια έχει πεθάνει μέχρι τα μισά της ταινίας, ένας άνδρας που έχει κόλλημα με τη μαμά του και ντύνεται γυναίκα σκοτώνοντας αθώες (;) υπάρξεις.

Εντάξει, μην τρελαθούμε κιόλας. Το Μυστικά της Κρεβατοκάμαρας δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Παρ’ όλα αυτά είναι σχεδόν σοκαριστικό πόσο προχωρημένο είναι για την εποχή του.

"La Antena" στο Πάρκο Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο

Η τελευταία προβολή από το πρόγραμμα του Ιουνίου γίνεται την Τετάρτη 2 Ιουλίου στις 9.00μμ στο Πάρκο Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο από την Ανοιχτή Συνέλευση για τη Διεκδίκηση του Ασυρμάτου.

Πρόκειται για την ταινία "La Antena" του Esteban Sapir και η είσοδος είναι ελέυθερη.

Υπόθεση:
 
Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια πολιτεία μακρινή, οι άνθρωποι έχουν χάσει τη φωνή τους. Ο κος TV, ο καναλάρχης της περιοχής είναι αυτός που έχει αναλάβει την εξουσία: έχει κλείσει τους ανταγωνιστικούς σταθμούς και έχει κατακλύσει την αγορά με τη μόνη
διαθέσιμη τροφή, κουτιά με μπισκότα “ΤV Food”! Όσο για τις φωνές εναντίωσης; Ο κος TV δεν έχει κανένα πρόβλημα, αφού βρήκε τη δραστική λύση: Απλώς τις έκλεψε όλες! Η μόνη γυναίκα που έχει ανακτήσει το δικαίωμά της να μιλά, δεν είναι άλλη από τη «Φωνή». Κι όμως αυτή εξαργυρώνει το δικαίωμά της δίνοντας παραστάσεις σε φτηνά μαγαζιά τη νύχτα, κρύβοντας το πρόσωπο της με μια κουκούλα, εξυπηρετώντας τις ορέξεις του αδίστακτου άνδρα. Ο τελευταίος φαίνεται να μην σταματά εκεί και οργανώνει ένα δόλιο σχέδιο για να κρατήσει την εξουσία του για πάντα, γι’ αυτό και απάγει τη «Φωνή» -χωρίς όμως να ξέρει πως και ο μικρός της γιος έχει αυτό το «χάρισμα». Ένα μικρό κοριτσάκι που θα τον γνωρίσει θα καλέσει την, κατά τ’ άλλα διαλυμένη, οικογένειά της, για να τον βοηθήσουν, και τους παρασέρνει σε ένα ταξίδι προς μια αντένα που εκπέμπει άλλα μηνύματα, προς το άγνωστο, τον κίνδυνο, τον ουρανό!

"ΤΑΝΓΚΣΤΕΝ (TUNGSTEN)" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης

Την ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου "Tungsten"  (μέταλλο γνωστό για τις πολύ υψηλές αντοχές του στη θερμότητα) προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης το Σαββατόβραδο 5 Ιουλίου στις 9.00. Η προβολή θα γίνει στο Πάρκο της 129 ΠΥ (Δραγατσανίου και Πραξιτέλους, κοντά στο Praktiker) και η είσοδος είναι ελέυθερη.

Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών της ΚΙ.Λ.ΕΛ.ΑΡ. θα το δείτε εδώ.

Υπόθεση:
Δυο έφηβοι, ένας ελεγκτής εισιτηρίων, ένα ζευγάρι, μετανάστες, παιδιά, στριμωγμένοι στον τοίχο ενός αδιέξοδου χωματόδρομου στη καρδιά της Αθήνας. Μια ασπρόμαυρη σπονδυλωτή ταινία με ιδιαίτερη αισθητική, λιτή - μη γραμμική αφήγηση και σκληρό λόγο. Αποκλεισμός, βία, ψυχολογικός κανιβαλισμός και αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος, σκιαγραφούν, μία κοινωνία στα όριά της, ξεχασμένη στο σκοτάδι, όπως λέει χαρακτηριστικά ένας από τους πρωταγωνιστές. Θύτες και θύματα σε ρόλους που εναλλάσσονται, αποκαλύπτουν μία μηχανή πιο ισχυρή από τη βούληση τους: Την κρεατομηχανή των ληγμένων λογαριασμών, των άδειων καρτών και των πτωχευμένων ονείρων, που κινεί τη δράση έως το αδιέξοδο.

"Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα" προβάλλεται στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κάμπινγκ της Βούλας

Ένα animation ύμνος στην αρμονική συμβίωση ανθρώπου και φύσης.


Η αλληγορική ιστορία του Γάλλου συγγραφέα Jean Giono βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα γράφτηκε το 1953 και μεταφέρθηκε στην οθόνη το 1987 από το Ράδιο Καναδά.

Η νουβέλα του Jean Giono θεωρείται εμβληματική
του οικολογικού κινήματος και περιγράφει την ιστορία του ενός βοσκού, του Elzéard Bouffier, που φύτευε επί 30 χρόνια δένδρα σε μια ερημική και άνυδρη περιοχή με αποτέλεσμα να τη μεταμορφώσει σε πραγματικό δάσος με πλούσια βλάστηση, ρυάκια και λίμνες, πουλιά και ζώα, καταφέρνοντας έτσι να δώσει ζωή σε μια ερημωμένη κοιλάδα στους πρόποδες των Άλπεων στη Προβηγκία στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Η ιστορία πρωτοδημοσιεύτηκε το 1953 έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία και σήμερα είναι ελεύθερα διαθέσιμη. Η ταινία βραβεύτηκε με το Oscar καλύτερης ταινίας κινουμένου σχεδίου το 1988.


Η ταινία θα προβληθεί στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κάμπινγκ της Βούλας την Παρασκευή 4 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ στα πλαίσια δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις ελεύθερες παραλίες.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

“Της Ευωδιάς Τραγούδια” - ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ


Το βράδυ του Σαββάτου στις 21 Ιουνίου στο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης, τα τμήματα Ενηλίκων των Παραδοσιακών Χορών της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης έδωσαν μουσικοχορευτική παράσταση που ήταν αφιερωμένη στα λουλούδια, στα δέντρα, στα βουνά και στα λαγκάδια της Ελληνικής φύσης.

“Της Ευωδιάς Τραγούδια” ονομάστηκε αυτή η θεματική βραδιά η οποία ήταν χωρισμένη σε τρεις ενότητες:

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΡΟΥΣΤΩΝ & ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Την Τετάρτη 18 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο Πέτρινο Ανοιχτό Θέατρο Αργυρούπολης όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά με έντονους μουσικούς ρυθμούς από τα τμήματα της σχολής Κρουστών “Σπύρος Λιβιεράτος” καθώς και τη δυναμική παράσταση των τμημάτων Σύγχρονου Χορού της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης.

Ήταν μια παράσταση που ανέδειξε την δουλειά που έκαναν οι μαθητές τη χρονιά 2013-2014 στα συγκεκριμένα πολιτιστικά τμήματα.