Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Γιώργος Κυρίτσης: Με την πλευρά των δανειστών ο Στουρνάρας - Σε συνεννόηση και με εξωθεσμικούς

Σφοδρή επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε την Πέμπτη μέσω του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Κυρίτσης, κατηγορώντας τον ότι τάχθηκε με την πλευρά των δανειστών -συνεννοούμενος ακόμη και με «εξωθεσμικούς κύκλους- κατά την κρίσιμη διαπραγμάτευση του 2015.

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την (πρωτοφανή παραδοχή Στουρνάρα για την) προτροπή του διοικητή της ΤτΕ προς τον Μάριο Ντράγκι να μην ακούσει την αναφορά του τότε υπουργού Οικονομικών ότι η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα(!).

Η 28η Οκτωβρίου μας στοίχισε πολύ πάνω από 85 δισ. αλλά δεν γιορτάζουμε τη "σύνεση" των δοσίλογων...

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τις εκλογές τού Σεπτεμβρίου τού 2015 κι όμως όποιος αντιπολιτεύεται το ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να παριστάνει πως ο Αλ. Τσίπρας κυβερνά με τη λαϊκή εντολή τού Ιανουαρίου του 2015, που ήταν σύγκρουσης με τους δανειστές.

Ακόμα κι αν υποθέσουμε πως ο πρωθυπουργός είναι ο πιο άχρηστος, ο πιο απατεώνας, ο πιο ψεύτης και λαϊκιστής που πέρασε ποτέ ή πως έκανε το "όχι" τού δημοψηφίσματος "ναι", όλα αυτά έχουν απαντηθεί ιστορικά στις τελευταίες εκλογές, όταν ο ελληνικός λαός είπε με την ψήφο του "Αλέξη, δεν τα κατάφερες, αλλά σου αναγνωρίζουμε πως το πάλεψες και φυσικά δικαιούσαι μιας δεύτερης ευκαιρίας, πόσω μάλλον όταν οι αντίπαλοί σου είναι εκείνοι που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία"...

Νέα προγράμματα εικαστικών τεχνών στον Δήμο Αγίου Δημητρίου


Να χτυπήσουμε θεσμικά τη διαπλοκή στην Αυτοδιοίκηση

των Κώστα Μερκουράκη & Ιωάννη Μπίτσικα *


Σήμερα περισσότερο από ποτέ, με την Αριστερά στο προσκήνιο, απαιτείται η αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης, καθότι μόνο στο πεδίο της αυτόνομης παραγωγής και υλοποίησης πολιτικών για την τοπική κοινωνία μπορούν να θεμελιωθούν οι βάσεις ενός σύγχρονου, προοδευτικού και δημοκρατικού πολιτικού συστήματος.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια καλείται να ανταποκριθεί σε μια σειρά από ισχυρές προκλήσεις, παρά το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση, αλλά και ο εκφυλισμός του θεσμού - απόρροια πρακτικών και πολιτικών που τον εξέθεσαν στα μάτια της κοινωνίας.

Ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κόσμος της εργασίας

του Σταμάτη Θεοδωρόπουλου *

Ένα συνέδριο κόμματος της αριστεράς αποτελεί πάντα σημαντικό γεγονός για τις δυνάμεις της εργασίας στη χώρα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το πρώτο συνέδριο μετά
την εκλογή στη χώρα κυβέρνησης της αριστεράς.

Ανεξάρτητα από την κρίση και τη γραφειοκρατικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας, οι απλοί εργαζόμενοι στην πλειονότητά τους εναποθέτουν τις ελπίδες τους για καλυτέρευση της ζωής τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα προγράμματα αθλητισμού και χορού στον Δήμο Αγίου Δημητρίου


Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Με μια σειρά αποφάσεις η κυβέρνηση βαθαίνει ακόμη περισσότερο την προστασία στην πρώτη κατοικία, όχι μόνο για χρέη που έχουν οι πολίτες προς τις τράπεζες, αλλά και για χρέη προς το Δημόσιο και σε ασφαλιστικά ταμεία.

Διευρύνει το δίχτυ ασφαλείας σε χιλιάδες νοικοκυριά που πραγματικά έχουν ανάγκη. Νοικοκυριά που πραγματικά δεν μπορούν μετά από τόσα χρόνια κρίσης να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Και σε όλους αυτούς τους πολίτες ουσιαστικά το κράτος δεσμεύεται ότι δεν θα πάρει το σπίτι τους.