Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Στο έκτακτο εκλογικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων αποφασίστηκε, με μεγάλη πλειοψηφία, η στήριξη υποψηφίων τους, οι οποίοι θα μπούνε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, εξετάστηκαν οι πλήρεις προτάσεις συμμετοχής του κόμματος στις επικείμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες διαμορφώθηκαν με βάση τις αποφάσεις των περιφερειακών συνδιασκέψεων και μετά τις επαφές με άλλα πολιτικά κόμματα και σχηματισμούς.

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα σταθμίσουν τις αντικειμενικές δυνατότητες ενδυνάμωσης της φωνής της πολιτικής οικολογίας, το κλίμα πόλωσης που επικρατεί στην πολιτική ζωή της χώρας, την εκστρατεία φόβου που ενορχηστρώνεται από το απερχόμενο κυβερνητικό σχήμα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, καθώς και το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, το οποίο υφαρπάζει τις ψήφους των Ελλήνων πολιτών αποκλείοντας τη δημοκρατική έκφρασή τους», τονιζόταν στη σχετική ανακοίνωση, πριν από την παραπάνω απόφαση για συνεργασία.

Ο Σαμαράς θα μιλήσει στις Σκουριές

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το προεκλογικό πρόγραμμα περιοδειών και άλλων εκδηλώσεων που έχει ετοιμάσει ο Αντώνης Σαμαράς και σας το παρουσιάζουμε αμέσως:

4 Ιανουαρίου: Συγκεντρώσεις σε Σύρο - Τήνο - Μύκονο - Φολέγανδρο - Κατάπολα - Αιγιάλη.

5 Ιανουαρίου: Κοζάνη - Πτολεμαΐδα - Γρεβενά - Φλώρινα - Αρκούδες.

6 Ιανουαρίου: Πειραιάς, εορτή Φώτων. Πέφτει στα παγωμένα νερά και πιάνει τον σταυρό και οι άλλοι κολυμβητές πιάνουν αυτόν.

7 Ιανουαρίου: Εκτακτη συνέντευξη-διάγγελμα με τους δύο δημοσιογράφους της ΝΕΡΙΤ.

8 Ιανουαρίου: Συγκέντρωση-ομιλία στις Σκουριές. Χορηγός «Ελληνικός Χρυσός». Δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης Βασίλης Κικίλιας.

9 Ιανουαρίου: Ντιμπέιτ με Γκίκα Χαρδούβελη.

Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί *

* «δάνειο» από τον Jim Jarmusch, ή αλλιώς «Κι εμείς στο δρόμο θα είμαστε, σύντροφε»

γράφει η Ντίνα Μπατζιά


Ξεκίνησε να κόβει τη βασιλόπιτα, παραδοσιακά , σ’ αυτό το σπίτι, χωρίς σταύρωμα και το πρώτο κομμάτι για τον λαό. Μόνο που φέτος, για πρώτη φορά -σας λέω αλήθεια- το φλουρί
έπεσε στο κομμάτι του λαού.

Φλουρί, σ’ αυτό το σπίτι,  δεν σημαίνει κάποιο υλικό αντίτιμο, παρά μόνο μια ευχή από στίχο του Λειβαδίτη: «Νὰ μὴν ξανακοιμηθεῖ κανένα ὄνειρο στὸν κόσμο, καμιὰ ἐλπίδα πιὰ νὰ μὴν πεθάνει». Για τους εραστές, και του ονείρου, που μόνο αυτοί μένουν ζωντανοί.

Εκείνη είναι θρησκευόμενη, και κάθε φορά πριν κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα, ρωτάει για επιβεβαίωση «Να μην την σταρώσω δηλαδή;» «Όχι!!!!» εν χορώ απαντούν τα παιδιά.

Το όνομά της είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε στη ζωή: Ελευθερία. Γεννήθηκε το 1944, τη χρονιά της Απελευθέρωσης. Τον πατέρα της δεν τον θυμάται πριν τα οκτώ της χρόνια. Τον πήραν μετά τη Βάρκιζα, εικονικές δίκες και «διακοπές» Τρίκαλα, Γυάρο και πάει λέγοντας.  Τον ξαναείδε το 1952.

Για μια πολιτική των αγώνων: ο ΣΥΡΙΖΑ, το Podemos και εμείς

των Σάντρο Μετζάντρα και Τόνι Νέγκρι *

Το 2014 έκλεισε με την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, και άρα με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Πρόκειται για μια εξέλιξη μεγάλης πολιτικής σημασίας, που μέλλει να σηματοδοτήσει μια χρονιά η οποία, στην Ευρώπη, θα κλείσει με εκλογές στην Ισπανία (όπου ήδη το Μάιο ψηφίζουν για τους δήμους και τις «αυτονομίες»).

Και είναι αρκετά σαφές ότι οι ελληνικές εκλογές δεν θα είναι απλώς «εθνικές»: η χονδροειδείς παρεμβάσεις της γερμανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που σίγουρα θα ενταθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, δείχνουν σαφώς ότι μπαίνει στο παιχνίδι ολόκληρο το οπλοστάσιο των ευρωπαϊκών θεσμών, επαναπροσδιορισμένο τα τελευταία χρόνια μέσα απ’ τη διαχείριση της κρίσης.

Άλλωστε η αντίδραση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, που έπεσε πάνω από 12% με την απλή αναγγελία της απόφασης Σαμαρά για πρόωρες προεδρικές εκλογές στις 9 Δεκεμβρίου, είχε ήδη δείξει ποιος θα ήταν ο ρόλος ενός άλλου βασικού παίκτη: του χρηματιστικού κεφαλαίου.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, το παιχνίδι που ετοιμάζεται να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανώς περίπλοκο, και ειλικρινά μας φαίνονται κάπως αφελείς -όσο και αν επενδύονται με έναν μανδύα πολιτικού ρεαλισμού- οι θέσεις που, στο εσωτερικό της ευρωπαϊκής αριστεράς, προτείνουν γραμμικά σενάρια υπέρβασης του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας μέσα από μια ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Τιμητική εκδήλωση για τους επιτυχόντες μαθητές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Τιμητικό έπαινο θα απονείμει ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης στους μαθητές των σχολείων που πέτυχαν κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 
Η απονομή θα γίνει τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015 στις 18:30 στο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο "Μ. Θεοδωράκης", Κύπρου 68.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν σχολικά συγροτήματα.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Απέδρασε πάλι ο Χριστόδουλος Ξηρός

Πανικός έχει προκληθεί στη χώρα, μετά τη νέα απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού. Ο Χριστόδουλος Ξηρός απέδρασε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στον εισαγγελέα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Χριστόδουλος Ξηρός απέδρασε με την βοήθεια της Αστυνομίας, ώστε να συλληφθεί ξανά πριν από τις εκλογές και η κυβέρνηση να παρουσιάσει μια ακόμα μεγάλη επιτυχία.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα αφήνει ελεύθερο τον Χριστόδουλο Ξηρό την μια ημέρα και θα τον συλλαμβάνει την επόμενη, ώστε να δείξει πως κάνει έργο.

Από τα ευρήματα στην γιάφκα, προκύπτει το συμπέρασμα πως ο Χριστόδουλος Ξηρός ετοιμαζόταν για μεγάλο χτύπημα αλλά αποκλείεται το χτύπημά του να ήταν μεγαλύτερο από το χτύπημα που έχει επιφέρει η κυβέρνηση Σαμαρά στους Έλληνες, οπότε να μη μας κουνιέται ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει η εμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, αφού τα βαμμένα ξανθά μαλλιά του έχουν σκορπίσει απογοήτευση στο λαό γιατί αποδεικνύεται πως -εκτός από τους βαψομαλλιάδες πολιτικούς- και οι επαναστάτες παλεύουν με τα χρωμοσαμπουάν.

Καμία εντύπωση δεν προκαλεί το γεγονός πως ο Χριστόδουλος Ξηρός κυκλοφορούσε συνέχεια με μια γυναίκα, αφού είναι γνωστό σε όλους πως η επανάσταση γαμάει.

Πηγή: pitsirikos.net

Χωρίς αυτούς ΙΙ

γράφει ο Κώστας Καναβούρης


Επιχαίρω. Και επιχαίρω αγρίως. Ιδού γιατί: το πρώτο κείμενο αυτής της στήλης για το 2014 δημοσιεύτηκε στις 4.1.2014 και είχε τίτλο «Χωρίς Αυτούς». Άρχιζε έτσι: «Να φύγουν. Να μην τους βρει
στην κυβερνητική εξουσία η Πρωτοχρονιά του 2015. Να τους ρημάξουμε στην ήττα μέσα στο 2014. Δεν πρόκειται για ευχή. Πρόκειται για αδήριτη ανάγκη».

Ε, ναι. Τους ρημάξαμε στην ήττα μέσα στο 2014. Τους πήγαμε από ήττα σε ήττα. Όχι με όρους πυγμαχικής επιχειρηματολογίας, αλλά με όρους επιθετικού πολιτικού ανθρωπισμού. Και δεν άντεξαν.

Έπεσαν ρημαγμένοι μέσα στην καταισχύνη της ήττας τους. Και έπεσαν με πάταγο πομφόλυγος. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα ακουστεί αργότερα. Ας είναι. Προς το παρόν μας απασχολεί η προδιαγεγραμμένη ήττα τους. Που προσπάθησαν να την αποφύγουν καταστρέφοντας με αγριότητα όσες ψυχικές αντιστάσεις του ελληνικού λαού θεώρησαν εύκολες. Μετατρέποντας σε φασιστοειδή κανονικότητα φυσιοκρατίας όσες φοβίες δημιούργησαν στον καθένα ξεχωριστά, απομονώνοντάς τον από τους άλλους, αισθητικά, λογικά και ηθικά. Αυτό είναι έγκλημα καθοσιώσεως, αλλά δεν είναι της στιγμής.

Όταν ο Τσίπρας αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη…

γράφει ο Γρηγόρης Ρουμπάνης

… δεν είναι εύκολο στους καταστροφείς της ελληνικής κοινωνίας να παίξουν παραπλανητικά παιχνίδια με τον λόγο του. Ούτε να τον παρομοιάσουν με άλλους αναλώσιμους στην ανυποληψία τους ηγέτες, οι οποίοι στάθηκαν μοιραίοι για τον τόπο τον οποίο ορκίστηκαν όρκο ιερό να τον υπηρετούν ανιδιοτελώς και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Ψύχραιμος, αποφασιστικός, σταθερός, εμβληματικός έδειξε ο Αλέξης Τσίπρας στα τρία πρώτα βήματα μετά την ιστορική αποτυχία του Αντώνη Σαμαρά να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ελέγξει τις εξελίξεις για ακόμα ένα-δυο χρόνια:

*Στις δηλώσεις του έξω από το κτίριο της Βουλής, μετά την τρίτη και φαρμακερή για τον πρωθυπουργό ψηφοφορία, εκεί όπου έδωσε το σύνθημα, το οποίο θα τον ακολουθεί σε κάθε βήμα του από τούδε και στο εξής: «Το μέλλον ξεκίνησε».

*Στην ομιλία του στον «Κεραμεικό», το βράδυ της ίδιας μέρας, όπου ξεκαθάρισε ότι η υπό την ηγεσία του νέα κυβέρνηση θα περάσει από κόσκινο όλες τις αποφάσεις και συμβάσεις της υποτέλειας προς τους δανειστές, θα τις καταργήσει και θα τις στείλει στον δικαστικό έλεγχο, μαζί με τους συντάκτες και τους εκτελεστές τους βεβαίως.

Πωλήσεις και πωλήσεις...

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην "Αυγή"

Κυριακή του Φόβου


Αν το καλοσκεφτείτε, η Αριστερά υπήρξε στη διαδρομή του χρόνου απίστευτα γενναία με τον αντίπαλο, αλλά απίστευτα φοβισμένη με τον εαυτό της. Κομμουνιστική, ούλτρα κομμουνιστική, ριζοσπαστική, ούλτρα ριζοσπαστική, στον εαυτό της δεν είχε και τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη.

Συνεχώς φοβόταν μήπως ξεφύγει από τον σωστό δρόμο, μήπως διαφθαρεί, μήπως τη βάλουν στο χέρι,
μήπως δεν είναι όσο πρέπει αλύγιστη, όσο πρέπει ορθόδοξη, όσο πρέπει ηθική, όσο πρέπει παρθένα, όσο πρέπει πιστή - στις αρχές.

Το φαινόμενο, που εξηγείται χωρίς φυσικά να δικαιολογείται, γέννησε όχι μόνο λαθεμένες πολιτικές, αλλά και εσωκομματικά τέρατα. Γιατί γεννοβολούσε όλα τα χρόνια εσωτερικούς εχθρούς.

Μπαρουτοκαπνισμένοι αγωνιστές που μεταλλάχτηκαν σε οπορτουνιστές, λεγκαλιστές, σεχταριστές, βολεψάκηδες, καριερίστες, μιζέριες, διαγράφτηκαν και καταδιώχτηκαν με τη βοήθεια αυτού του φόβου. Ακόμα και σήμερα, όσοι με ευκολία εξαπολύουν χαρακτηρισμούς αυτού του είδους, στις ίδιες ρίζες ανατρέχουν.

Η "Καλή Χρονιά!" από τον Στάθη

Η Ελλάδα έκλεισε έναν ιστορικό κύκλο. Αντιπαραγωγικό, αντιλαϊκό, παρακμιακό. Αν δεν αναγεννηθεί, κινδυνεύει να συρρικνωθεί, να διαμελισθεί, να χαθεί. Πρέπει να τελειώνουμε με το καθεστώς της Διαπλοκής που λειτουργεί σαν Λερναία Ύδρα, απομυζά τη χώρα και παραλύει κάθε δυνατότητα αλλαγής παραγωγικού μοντέλου, κάθε δημιουργική ικμάδα της κοινωνίας.

Να τελειώνουμε με τη Διαπλοκή και τη Διαφθορά που παράγει. Υψηλή και χαμηλή. Να τελειώνουμε με τα κόμματα που υπηρέτησαν τη Διαπλοκή, με τους Πρωθυπουργούς που λάμβαναν εντολές από «νταβατζήδες» ή παραδόθηκαν σ’ αυτούς. Ποδοπατώντας τον λαό, τα δικαιώματά του, τη ζωή του. Να τελειώνουμε με την Υποτέλεια στην οποία μας οδήγησε η Διαπλοκή και χωρίς την οποία η τελευταία είναι ένα σκιάχτρο, ένα άδειο πουκάμισο.

Να τελειώνουμε με όσους μας ταπείνωσαν. Με εκείνους που διέσυραν τη χώρα. Εχουν όνομα και επώνυμο. Να μαυρισθούν στις εκλογές. Να τους ζητηθούν ευθύνες. Ποιοι και γιατί σκλάβωσαν τη χώρα με τα Μνημόνια. Ποιοι επωφελήθηκαν απ’ τον καταποντισμό του λαού. Να τελειώνουμε με το άγος, να επέλθει η κάθαρση. Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Κανένας συμβιβασμός με τις ομιλούσες κομψευόμενες γραβάτες που άφησαν καρκινοπαθείς να αργοσβήνουν και παιδιά να υποσιτίζονται.

Ούτε "πλυντήριο", ούτε "σκαντζόχοιρος", Αριστερά του 21ου αιώνα!

γράφει ο Σταύρος Καπάκος

Οι συμμαχίες ήταν πάντα ένα δύσκολο θέμα για την ιστορική Αριστερά. Σε καιρούς ιδεολογικής ακαμψίας, αυτό φαινόταν φυσικό, αν και σε τέτοιες
περιόδους συγκροτήθηκαν το ΕΑΜ και η προδικτατορική ΕΔΑ, όταν η Αριστερά είχε την πιο ανοιχτή πολιτική συμμαχιών.

Περίεργο κι όμως αληθινό: ακόμη και σε περιόδους ιδεολογικής ακαμψίας η Αριστερά τιμούσε τον προσδιορισμό της ως ιστορικής. Άλλωστε οι μεγάλες ιστορικές αποφάσεις δεν εγκλωβίζονται σε ιδεολογικές καθαρότητες ούτε σε απόλυτες αλήθειες.

Η ίδια η Ιστορία μας έμαθε, όχι μόνο ο πιο οξυδερκής φιλελεύθερος στοχαστής του 20ού αιώνα Καρλ Πόπερ, ότι, όταν επιδιώκεις τον "παράδεισο", ανοίγεις τον δρόμο στην "κόλαση". Οι ιδεολογικές καθαρότητες και οι ομοφωνίες - σιωπητήρια ανήκουν στο παρελθόν, όχι στο μέλλον.

Κυβερνητικό πρόγραμμα αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας (video)

Τα εκατοντάδες μέλη του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, και ανάμεσά τους εκπρόσωποι της κοινωνικής πρωτοπορίας, όπως οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, καλωσόρισαν στο βήμα του ομιλητή λίγο πριν τις 8 το βράδυ, τον «πρώτο υποψήφιο αριστερό πρωθυπουργό της χώρας μας», όπως είπε ο προεδρεύων Νίκος Βούτσης.

Και με τον τρόπο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας ξεδίπλωσε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσει αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και δημοκρατία στους πολίτες, με σεβασμό προς τον κόπο τους (γι' αυτό και το μικρό κυβερνητικό σχήμα, με τα δέκα υπουργεία, γι' αυτό και η δέσμευση για πάταξη της διαφθοράς).

Ένα πρόγραμμα που θα είναι εντός των ευρωπαϊκών πλαισίων, σημείωσε ακόμη, ζητώντας εν τέλει «αυτοδυναμία στη Βουλή για να δώσουμε αυτοδυναμία στο λαό μας». Εξαπέλυσε, τέλος, σφοδρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά.

Ομιλία και κλίμα στην αίθουσα επιβεβαίωσε πάντως αυτό που συνθηματικά είχε δηλώσει νωρίτερα ο γραμματέας της Κ.Ε. Δημήτρης Βίτσας λίγο νωρίτερα, αναρωτώμενος, «Αν όχι εμείς, ποιοι. Αν όχι τώρα, πότε;», για να απαντήσει με αποφασιστικότητα: «Εμείς τώρα!».

Όλη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο video που ακολουθεί:
 
 
Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, κατά την έναρξη του Διαρκούς Συνεδρίου έχει ως εξής:

Δεν είχε πού να κρυφτεί η Σπυράκη στην κόντρα με τον Σκουρλέτη (video)

της Κατερίνας Μπρέγιαννη



Η «αλήθεια» ένα ακόμη εύρημα επικοινωνιακού τύπου και συνθηματολογίας για τη Ν.Δ. σκοντάφτει όμως στην πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνία και υφίσταται η χώρα.

Η αποδόμηση του βασικού επικοινωνιακού συνθήματος της Ν.Δ. περί αλήθειας από τον Π. Σκουρλέτη έκανε την εκπρόσωπο τύπου Μ. Σπυράκη αμήχανα να επαναλαμβάνει «συνεχίστε κ. Σκουρλέτη, συνεχίστε…» γιατί καμία απάντηση δεν είχε εύκαιρη.
Φανερά εκνευρισμένη από τη δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε επιχείρησε να βρει διέξοδο υπενθυμίζοντας δεικτικά στη δημοσιογράφο του Mega «να κάνει τη δουλειά» της δηλαδή να ουσιαστικά ζήτησε την παρέμβασή της για να τη «σώσει» από το διάλογο που δεν άντεχε…
Πώς έγινε αυτό;

Το μέλλον έχει όνομα (video - φωτογραφίες)

03.01.2015: το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ



03.01.2015: το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ

Βουλή των Εφήβων: «Παραγκωνίζονται τα εκλογικά δικαιώματα περίπου 100.000 μαθητών-πολιτών»

Το σώμα της ΙΘ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων έστειλε ανοικτή επιστολή στα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και στους αντίστοιχους υπουργούς για την πρωτοφανή στέρηση των εκλογικών δικαιωμάτων των πολιτών που είναι γεννημένοι το 1997.

Το κείμενο της Ανοιχτής Επιστολής:

«Ανοιχτή Επιστολή

Προς κ.κ. Yπ. Εσωτερικών Μιχάλη Θεοχαρίδη,
Υπ. Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο

Το σώμα της ΙΘ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων με μεγάλη έκπληξη παρατηρεί από την Πέμπτη 1/1 τις εξελίξεις σχετικά με τα εκλογικά δικαιώματα των μαθητών-πολιτών γεννημένων το έτος 1997. Μεταφέροντας και τα συναισθήματα των συνομηλίκων μας, καθώς το θέμα δεν αφορά μόνο την Βουλή των Εφήβων, αποφασίσαμε να αποστείλουμε αυτήν την επιστολή για να δηλώσουμε την έντονη αντίθεση μας στο γεγονός ότι αυτοί οι πολίτες  δεν θα  μπορέσουν να ψηφίσουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Λίλα» (video)

της Ελεάνας Βλαβιανού
 
Η τρυφερή, μικρού μήκους ταινία «Λίλα», αποτελεί μια τέλεια πρόταση για αυτές τις μέρες.

Μου θύμισε τη γλύκα που με πλημμύρισε όταν είδα στο σινεμά πριν από χρόνια την Αμελί...

Χρόνια πολλά και καλά και καλή λευτεριά!


Πηγή: www.sinergasia.gr

Μια ξεχωριστή ευχή!

Ευχές για «Καλή Χρονιά» θα μας πλημμυρίσουν τις μέρες αυτές. Στην αλλαγή του χρόνου στις 31 Δεκεμβρίου στις 12.00 το βράδυ, θα γίνει μια παύση και η αυλαία για τη νέα χρονιά θα ανοίξει με πυροτεχνήματα. Μια νέα αρχή, μια νέα γραμμή θα χαραχτεί: 2015.
 
Είναι όμως έτσι; Είναι ο χρόνος μια γραμμή;

Θεωρούμε κάπως δεδομένη την έννοια αυτή. Τον χρόνο τον έχουμε ορίσει μονοδιάστατα, γραμμικά σαν μια συνέχεια δευτερολέπτων, που προστίθενται το ένα πίσω από το άλλο, για να φτιάξουν το λεπτό, την ώρα, το 24ωρο…

Στη φύση ο χρόνος δεν υπάρχει ως γραμμή, με αρχή και τέλος, αλλά ως ατελεύτητοι κύκλοι: η κίνηση γαλαξιών και πλανητών, ο κύκλος από τον σπόρο ως τον καρπό και την εκ νέου δημιουργία σπόρου, ο κύκλος του νερού, ο κύκλος δημιουργίας του φυτού και της αποσύνθεσής του.

Στο ΜΚΙ Ελληνικού δεν είναι φιλάνθρωποι, είναι αλληλέγγυοι


της Λίνας Ρόκου

 Τρεις είναι οι βασικές αρχές που καθορίζουν τη λειτουργία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. Δε δέχονται χρήματα από κανέναν, δε δέχονται ανάμειξη κομμάτων και σε καμία
περίπτωση δε διαφημίζουν όσους προσφέρουν.

Μου το ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή της συνάντησής μας ο εθελοντής (μέλος του συντονιστικού του ιατρείου) Πέτρος Μ.:

«Δεν αποτελούμε μη κυβερνητική οργάνωση. Δεν έχουμε νομική υπόσταση γιατί θεωρούμε ότι ως πολίτες έχουμε το αυτονόητο δικαίωμα στην αυτοοργάνωση και στην αυτοδιαχείριση. Είμαστε αυτόνομοι και έτσι θέλουμε να παραμείνουμε».

Στο ΜΚΙΕ μπορούν να καταφύγουν οι άποροι, άνεργοι, ανασφάλιστοι αλλά και όσοι έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα. Όλοι τους θα βρουν εκεί δωρεάν, χωρίς καμία διάκριση, πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή.

Νέα αίτηση αναθεώρησης για το Ελληνικό

Αίτηση αναθεώρησης της απόφασης, με την οποία ξεκινά η επένδυση στο Ελληνικό, κατέθεσε στο Ελεγκτικό Συνέδριο μετά την Περιφέρεια Αττικής και ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκας ατομικά, αλλά και ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» και της Ένωσης Προσώπων «Συσπείρωση για Δημοκρατία και Σεισάχθεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις θα συζητηθούν στις αρχές του νέου έτους στην αυξημένη 7μελή σύνθεση του 6ου Τμήματος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.

Ο Γιώργος Κόκκας στην αίτησή του υποστηρίζει ότι, αν και ανακηρύχθηκε μειοδότης η εταιρεία LAMDA, στην πραγματικότητα αγοράστρια είναι «μια παντελώς άγνωστη εταιρεία ειδικού σκοπού του Λουξεμβούργου, η Hellinikon Global, της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο υπολείπεται των απαιτήσεων της όλης διαδικασίας παραχώρησης».

Ακόμη, υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε τόσο η νομοθεσία (Ν. 3986/2011), όπως επίσης και η διαγωνιστική διαδικασία.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Ελληνικό-Αργυρούπολη: γλύψιμο στα τυφλά από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δεν προκάλεσε εντύπωση η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε όσους παρακολούθησαν ή
διάβασαν από το ρεπορτάζ τα γεγονότα στην τελευταία συνεδρίασή του.

Με αυτή την έννοια δεν έχει αξία να σχολιάσουμε τις ίσες αποστάσεις που τότε κράτησε ανάμεσα στην παράταξη Κωνσταντάτου και σ' αυτή του Κορτζίδη.


Ούτε αξίζει ενασχόλησης που με την ανακοίνωσή της προδίδει ακριβώς την τύφλωση στην οποία οδηγείται λόγω της απέχθειας προς τη Δημοτική Συνεργασία και το Χρήστο Κορτζίδη - αλλιώς θα έβλεπε (ή δεν θα απέκρυπτε) ότι, μαζί με τη μείζονα αντιπολίτευση, αποχώρησε και η δεύτερη σε δύναμη παράταξη της αντιπολίτευσης.

Πάρτυ στο «Υπόστεγο» για τη στήριξη των Σύρων προσφύγων

Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των αναγκαίων εξόδων των Σύρων προσφύγων διοργανώνεται τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου στις 9.00μμ στον Χώρο Αλληλεγγύης και Δράσης «ΥΠΟΣΤΕΓΟ».


Θα συγκεντρώνονται και τα απαραίτητα που έχουν ανάγκη οι πρόσφυγες:
  • ξύλα για θέρμανση,
  • φρούτα και λαχανικά,
  • είδη διατροφής (αυγά, γιαούρτια, κρέας, ξηρά και συσκευασμένη τροφή),
  • είδη προσωπικής υγιεινής,
  • είδη καθαριότητας.
Το "Υπόστεγο" στεγάζεται στην Αργυρούπολη, 25ης Μαρτίου 38.

Πηγή: www.sinergasia.gr