Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Το εθνικό και το αληθές

της Ρένας Δούρου
Στον απόηχο της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου γράφεται τούτο το μικρό σημείωμα και στο μυαλό μου βρίσκεται η έννοια του «νέου πατριωτισμού». Τι είναι πράγματι πατριωτικό σήμερα; Ποια στάση σηματοδοτεί την έννοια του πατριωτικού;

Να είναι άραγε η απόφαση της κυβέρνησης, και φέτος όπως και πέρσι, να αποκλείσει το σύμπαν στο κέντρο της Αθήνας, κατά την σχολική και κατά την στρατιωτική παρέλαση, για το φόβο των διαμαρτυριών εκ μέρους των πολιτών; Τι είδους παρελάσεις κατέληξαν να είναι αυτές; Σίγουρα ενός νέου είδους: άνευ θεατών. Ή, ορθότερα, με θεατές που έχουν λάβει… πρόσκληση. Πρωτότυπο για δημοκρατία ευρωπαϊκής χώρας αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί αυτό να συνιστά το νέο πατριωτισμό.

Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής στην Αργυρούπολη


ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014 :

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ

ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συζητάμε με τον Ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή

Θα χαιρετήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας Α.Ταστάνης

         Στο 1o ΚΑΠΗ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 

         (Αλεξιουπόλεως 27 Αργυρούπολη)


       Δευτέρα 31 Μάρτη στις 7.30 μμ

Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Παλαιού Φαλήρου ΚΩΣΤΑ ΜΕΡΚΟΥΡΑΚΗ στο EKLOGES-FALIRO.GR

-Τι έκανε έναν τόσο νέο άνθρωπο με λίγες πολιτικές παραστάσεις να θέσει υποψηφιότητα σε ένα δήμο με τόσο έμπειρους πολιτικούς;

Αν με τον όρο «πολιτικές παραστάσεις» εννοείτε «προεκλογικές», τότε πράγματι, έχω να αντιμετωπίσω έμπειρους αντιπάλους σε αυτόν τον τομέα. Αν πάλι εννοείτε την πολιτική μου δραστηριότητα τότε θα πρέπει να διαφωνήσω με το «λίγες», αν και καλύτερα ας μην ευλογήσω από την αρχή τα γένια μου!
Στην ουσία τώρα, η αλήθεια είναι πως η απόφαση ήρθε μετά από σοβαρή σκέψη και, προφανώς, δεν θα ερχόταν καθόλου αν δεν υπήρχε μια δυναμική, πολυσυλλεκτική ομάδα, η Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση, για να δίνει έμπνευση στα κοινά μας βήματα. Όπως και να το κάνουμε πάντως, να είσαι υποψήφιος δήμαρχος δεν είναι κάτι που ένας άνθρωπος 29 χρονών έχει στα πρώτα πλάνα του!
Την ιδέα που επέδρασε καταλυτικά μέσα μου, περιγράφει εξαιρετικά... ο γνωστός στίχος: «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν». Εννοώ δηλαδή ότι η κρίση έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή μας, την έχει χειροτερεύσει, δεν τα βγάζουμε πέρα εύκολα πια και πολλοί συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε απόγνωση. Την ίδια στιγμή όμως, ιδιαίτερα στην Αυτοδιοίκηση βλέπουμε να πρωταγωνιστούν ακόμη οι ίδιοι κι οι ίδιοι. Άνθρωποι που αντιμετωπίζουν την πολιτική, όχι σαν έναν τρόπο να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο, αλλά σαν «κληρονομικό» τους δικαίωμα ή σαν καριέρα, σαν ευκαιρία για προσωπική ανέλιξη.
Έτσι αποδέχτηκα την - πρέπει να ομολογήσω, ιδιαίτερα τιμητική - πρόταση των συμπολιτών και συντρόφων μου: με το σκεπτικό να ταρακουνήσουμε τα νερά σε ένα Δήμο που φαίνεται προσκολλημένος στο παρελθόν. Να καταθέσουμε νέες ιδέες και διεξόδους που δίνουν απαντήσεις στις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας.

ο Τάσος Ταστάνης για την τραγική αυτοκτονία στην Άνω Γλυφάδα

Εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη για την απίστευτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στην Άνω Γλυφάδα με την αυτοκτονία 50χρονου συμπολίτη μας για λόγους οικονομικούς μπροστά στα μάτια των δύο παιδιών του ηλικίας μόλις 16 και 12 ετών.

Ταυτόχρονα εκφράζουμε την θλίψη και την αγανάκτηση μας για το γεγονός ότι λόγω των
απαράδεκτων μνημονιακών πολιτικών που στραγγαλίζουν τις λαϊκές οικογένειες, μακραίνει συνέχεια ο θλιβερός αριθμός των αυτοκτονιών σε όλη τη χώρα αλλά και στην πόλη μας που σύμφωνα με ενημέρωση μας από τον Μητροπολίτη Παύλο ξεπέρασαν το 2013 τις 50 στην Γλυφάδα.

Δυστυχώς αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα που σκιάζουν το “success story” της εικονικής πραγματικότητας που προσπαθούν να μας πείσουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ ότι υπάρχει στη χώρα μας. Την ίδια εικονική πραγματικότητα προσπαθούν να περάσουν και οι δημοτικοί συνδυασμοί των κ. Κόκκορη και Παπανικολάου που είναι οι εκλεκτοί υποψήφιοι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ των δύο μνημονιακών κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του τραγικά χαμένου συμπολίτη μας, υποσχόμενοι όλοι μαζί συσπειρωμένοι να αγωνισθούμε για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση, να ανατρέψουμε τη μνημονιακή συγκυβέρνηση καθώς και τις δημοτικές αρχές που τη στηρίζουν, για να μην συμβούν ξανά τέτοια θλιβερά γεγονότα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ


από το γραφείο τύπου
26 ΜΑΡΤΗ 2014

Άγιος Δημήτριος : εντυπωσιακή συμμετοχή στη συνεστίαση της δημοτικής κίνησης "ΜΕΤΕΧΩ"

Κατάμεστη η αίθουσα του κέντρου διασκέδασης  στη συνεστίαση που διοργάνωσε την Κυριακή  το μεσημέρι στις 23/3/2014, η Ριζοσπαστική-Οικολογική Κίνηση Πολιτών Αγίου Δημητρίου "ΜΕΤΕΧΩ".

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, παρά το γεγονός της «γειτνίασης» της Κυριακής με το «τριήμερο» της 25ης Μαρτίου και τη «δεδομένη» απουσία πολλών φίλων της κίνησης.


Στη συνεστίαση  εκδήλωσαν την υποστήριξή τους στο συνδυασμό περισσότερα από 300 άτομα, τα οποία διασκέδασαν μέχρι αργά το απόγευμα με την ορχήστρα που στήριξε αφιλοκερδώς την εκδήλωση, την επιμέλεια της οποίας είχε ο εξαιρετικός  μουσικός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το «ΜΕΤΕΧΩ», Δημήτρης Λογαράς.

Σύντομο χαιρετισμό, στον οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε και τους βασικούς άξονες της δημοτικής πρότασης του «ΜΕΤΕΧΩ», απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού,  Βασίλης Κουτσοβασίλης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου (Επικρατείας), Νάντια Βαλαβάνη (Β' Αθήνας) και Χαρά Καφαντάρη (Β' Αθήνας), ενώ ιδιαίτερο χαιρετισμό έστειλε στην εκδήλωση η Υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.



Σαββάτο 29 Μαρτίου : πορεία για το Ελληνικό


Ελληνικό-Αργυρούπολη : Ξεκινούν πάλι οι Εγγραφές στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) λειτουργούν το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Στο
πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα προσφερθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Τα μαθήματα είναι σε εξέλιξη στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

Ελληνικό-Αργυρούπολη : μαθήματα σε μετανάστες

Από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης ανακοινώνεται η έναρξη υποδοχής αιτήσεων ενδιαφερομένων για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ8» του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) του Υπουργείου Παιδείας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.
Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.

Ελληνικό-Αργυρούπολη : έκκληση αλληλεγγύης