Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Το παιχνίδι αλλάζει τον κόσμο

 
Πες τους ότι το παιχνίδι είναι η μεταμορφωτική μου δύναμη.

Χωρίς αυτό τίποτα δεν αποκτάει νόημα και σίγουρα τίποτα δεν αξίζει να αποκτήσει. Το παιχνίδι
για ένα παιδί δε σταματάει ποτέ, ούτε κι όταν κοιτάζει απολύτως σοβαρό περιμένοντας την παρατήρηση, τον περιορισμό ή ακόμα χειρότερα την απαγόρευση.

Είναι η πρώτη μου φύση, ο πυρήνας της ταυτότητάς μου και τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να είναι σημαντικότερο από αυτό. Παίζω θα πει παρατηρώ, εξερευνώ, φαντάζομαι, δημιουργώ, εξιχνιάζω, ερμηνεύω, διορθώνω, συμπληρώνω, συμπάσχω, βοηθώ, εξελίσσομαι, μεγαλώνω…

Πού γίνονται όλα αυτά και πότε; Όταν βρίσκομαι με άλλα παιδιά και παίζω -ελεύθερα και αυτοσχεδιαστικά- παιχνίδια που δεν μπορούν να κατασκευαστούν ή τυποποιηθούν πουθενά. Είναι τότε που μια πέτρα μεταμορφώνεται σε συμπληγάδα, έτοιμη να βρει την αδελφή της και να με λιώσει στη θανάσιμη αγκαλιά της. Εγώ θα ξεγλιστρήσω όμως, γιατί έχω σπουδαίο πλήρωμα μαζί μου, δε φοβάμαι… 

Τόσα κι ακόμα περισσότερα μαγικά και απελευθερωτικά μου συμβαίνουν ενώ παίζω στο δικό μου παιχνίδι κι αν κάτσει ένας μεγάλος να θυμηθεί τον εαυτό του παιδί, είμαι σίγουρη πως θα με καταλάβει.

Μια στήριξη της υποψηφιότητας του Γιάννου Γιαννόπουλου

Δεν είναι το καλύτερό μου να προτείνω ή να μου προτείνουν σταυροδοσία και προσπαθώ να το αποφεύγω, όπως και το να αποκαλύπτω δημόσια ποια πρόσωπα επιλέγω στα ψηφοδέλτια.

Τώρα θέλω να κάνω μία εξαίρεση. Ψηφίζω Β’ Αθήνας και δηλώνω δημόσια ότι υπάρχει ένας υποψήφιος, τον οποίο σίγουρα θα προτιμήσω.

Ναι τον ξέρω προσωπικά, ναι είναι στη Νεολαία Σύριζα, αλλά αυτό δεν μου λέει
και πολλά.

Το σημαντικό για μένα είναι ότι ο
Γιάννος Γιαννόπουλος είναι ένας υποψήφιος βουλευτής που με εκφράζει απόλυτα, με χαρακτηριστικά σαν τα δικά μου:
1) Σπούδασε στο ελληνικό πανεπιστήμιο και αγωνίστηκε στις τάξεις της Αριστεράς για ένα πιο δημοκρατικό, πιο πολιτικό, πιο ελεύθερο, ένα καλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο.
2) Έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο εξωτερικό, αλλά επέλεξε να γυρίσει και να παλέψει για αξιοπρεπή δουλειά σε πολύ δύσκολους καιρούς.
3) Δεν θέλησε να γίνει κομματικός παράγοντας ή επαγγελματικό στέλεχος, έψαξε καιρό για να βρει δουλειά και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, προσπαθώντας να σταθεί στα δικά του πόδια.
4) Είναι ενεργός στο συνδικαλιστικό κομμάτι του επαγγελματικού του συλλόγου, μιλάει με την κοινωνία καθημερινά, ενημερώνοντας και διεκδικώντας για τον κλάδο του.
Και καλά και όλα αυτά, απλά ο Γιάννος είναι και παιδί μάλαμα και ο πιο τίμιος νέος "πολιτικός" που ξέρω.

από το facebook

Debate νέων υποψηφίων βουλευτών

Δύο νέοι υποψήφιοι, που πριν από λίγο καιρό, ήταν συμφοιτητές στο Πολυτεχνείο, και τώρα ειναι υποψήφιοι.
Ο Φοίβος Αξιώτης -που έχει δυο εταιρείες- με τη ΝΔ και ο
Γιάννος Γιαννόπουλος -που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα- με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας.

Δυο νέοι υποψήφιοι, δυο διαφορετικοί κόσμοι.

Συνταξιούχοι: Τηλεοπτικό Σποτ του ΣΥΡΙΖΑ


Στην Ομόνοια την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου στις 7.00μμ η κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα



Προεκλογική Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας καλεί στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, στις 7.00μμ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου).

Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές Β' Αθήνας:

ΕΝΦΙΑ & Πλειστηριασμοί : Τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ


Δεν θα γίνουμε η χαμένη γενιά


Τα βόρεια προάστια αστικοποιήθηκαν και αναπτύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό την περίοδο της ανόδου του εισοδήματος των μεσαίων τάξεων στην Ελλάδα.

Εκείνη την περίοδο, οι δημόσιοι υπάλληλοι κατάφεραν μετά από αγώνες να αποκτήσουν αξιοπρεπείς απολαβές.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, μέσω και του ισχυρότερου τότε συνδικαλιστικού κινήματος, είχαν σταθερές δουλειές και οι μισθοί τους ανταποκρίνονταν
πολύ περισσότερο από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια σε όσα παρήγαγαν.

Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη της οικονομίας, με όλες τις στρεβλώσεις και τα χαρακτηριστικά της «ελληνικής ιδιαιτερότητας», έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες να ανοίξουν τις δουλειές τους.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι επένδυσαν σε δύο βασικά πράγματα.

Οι νέοι θέλουμε εργασία και αξιοπρέπεια, θέλουμε οξυγόνο

Ο 28χρονος μηχανολόγος-μηχανικός  Θοδωρής Κατωπόδης, με δύο χρόνια προϋπηρεσίας στο CERN υποστηρίζει ότι η ελληνική παιδεία χρειάζεται περισσότερο διδακτικό προσωπικό και καλύτερες υποδομές. Χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα αντιλαμβάνεται την εκπαίδευση ως επένδυση πολλαπλή, κάτι που δε συμβαίνει σήμερα.

«Υποστηρίζουμε ότι οι νέοι άνθρωποι είμαστε ένα τεράστιο δυναμικό ανθρώπων με γνώση, ιδέες και διάθεση, ένα δυναμικό που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζεται απλώς ως στατιστική για το φαινόμενο της «διαρροής εγκεφάλων» λέει στην «F&M Voice» ο Θοδωρής Κατωπόδης, ένας από τους χιλιάδες νέους που «παρασύρθηκαν» από το brain-drain. Ο ίδιος αφήνει πίσω το CERN και το «σωματιδίου του Θεού» και επιστρέφει για να κατέβει στις εκλογές.


συνέντευξη στην Μίνα Κωστοπούλου

Ο 28χρονος μηχανολόγος-μηχανικός με καταγωγή από τη Λευκάδα, γεννημένος και μεγαλωμένος στο Βύρωνα, επιστρέφει στην Ελλάδα και κατεβαίνει στον στίβο της πολιτικής, στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας.

Βρέθηκε ο πραγματικός διάλογος του Σαμαρά με τον πιτσιρικά


- Τι δουλειά κάνει ο Πατέρας σου;
- Ήταν σχολικός φύλακας.
- Τι δουλειά κάνει η μητέρα σου;
- Ήταν υπάλληλος της ΕΡΤ.
- Τι δουλειά κάνει η γιαγιά σου;
- Ήταν καθαρίστρια στο υπ.οικονομικών.
Και δεν έχω και καθηγήτρια γιατί καταργήσατε την ειδικότητα στο ΕΠΑΛ που πήγαινα… Και ο θείος μου είναι άνεργος γιατί τον απολύσανε από την coca cola... και τον ξάδερφό μου τον απολύσανε από τα τσιμέντα Χαλκίδας.
- Άστο... πάμε σε επόμενο παιδάκι...


από το facebook