Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Άλιμος: 10 χρόνια του "ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι", στις 1.30 το μεσημέρι της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου

Επιστολή του Δημάρχου Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης


Η αεροφωτογραφία που συνοδεύει
την επιστολή του κ. Παπανικολάου
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το ιστολόγιό μας φέρνει στη δημοσιότητα επιστολή του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Γ. Παπανικολάου προς τους
Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

 
Η επιστολή αναφέρεται
στο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τον Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, εστάλη μέσω email την Τρίτη 22 Νοεμβρίου και -αν ισχύουν όσα καταλογίζει- αποτελεί κόλαφο για τη δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης και ειδικά για τον κ. Κωνσταντάτο στον οποίο καταλογίζει μυστικές διαβουλεύσεις και μεθοδεύσεις.

600.000 ευρώ στην Ηλιούπολη για παρεμβάσεις σε οδούς και πεζοδρόμια για την ασφαλή πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία

Την εκτέλεση του έργου με αντικείμενο «Διαμορφώσεις Προσβάσεων ΑμεΑ σε Δημοτικές Οδούς και Πεζοδρόμια Δήμου Ηλιούπολης»,
δρομολόγησαν με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος.

Το έργο, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Η γιαγιά Ρεγγίνα διαβάζει παραμύθια, σε δυο εκδηλώσεις τού Συλλόγου Υποστήριξης ΑμεΑ "συμπράττω" - 19 & 27 Δεκεμβρίου


Όταν οι Τραμπ κρίνουν τους Φιντέλ η Ιστορία καγχάζει...

Υπάρχει μια χώρα στον κόσμο στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές τής οποίας επικράτησε, λόγω του εκλογικού της συστήματος, ο δεύτερος σε ψήφους.

Πρόκειται για το ίδιο κράτος που παραδίδει από καθέδρας σε σχεδόν καθημερινή βάση μαθήματα δημοκρατίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον υπόλοιπο πλανήτη, αλλά ακόμα οι αστυνομικοί του σκοτώνουν μαύρους χωρίς λόγο κι αιτία, συντηρεί κολαστήρια όπως το Γκουαντάναμο, διεξάγει ιμπεριαλιστικούς πολέμους που προκαλούν μεγάλα μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα, δημιουργεί τέρατα του Φράνκενσταϊν τύπου Μπιν Λάντεν και ISIS που αργότερα γίνονται ανεξέλεγκτα, σε αυτό οι ταξικές ανισότητες γιγαντώνονται εξαιτίας τής ασύδοτης παγκοσμιοποίησης που εισήγαγε στον πλανήτη κι εκεί εκτελούνται ακόμα θανατικές ποινές.

Ηλιούπολη: "Στην άκρη του Αιγαίου, Καστελλόριζο". Εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 6.30μμ


Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) διοργανώνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Στην άκρη του Αιγαίου, Καστελλόριζο», απόψε, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 6.30μμ, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Ηλιούπολης.

Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ - αναδρομή στην πολυτάραχη ιστορία της μικρής νησιωτικής κοινότητας του ακριτικού Καστελλορίζου, της αρχαίας Μεγίστης, που αποτυπώνει τα βασικά ιστορικά γεγονότα από τα μέσα του δεκάτου ενάτου αιώνα μέχρι σήμερα.

Απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και στα όρια της νομιμότητας η απαγόρευση της εκδήλωσης για τις «κάμερες στα σχολεία»


Απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και στα όρια της νομιμότητας θεωρούν οι Οργανώσεις Μελών Ελληνικού & Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ την απαγόρευση από τη δημοτική αρχή της εκδήλωσης για τις «κάμερες στα σχολεία», που είχε προαναγγείλει η παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη.

Οι δύο οργανώσεις θεωρούν ότι ο νομοθέτης παραχωρεί αρμοδιότητα διάθεσης των σχολικών χώρων στους Δήμους «προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία στις ανάγκες και τις δράσεις των τοπικών κοινωνιών και όχι για να αποκλεισθεί η διαφορετική άποψη και να φαλκιδευτεί η κοινωνικοπολιτική δράση».