Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Αλληλέγγυες/οι από τα Νότια: Πορεία προς το κέντρο κράτησης του Ελληνικού, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Πορεία για την κατάργηση των κέντρων κράτησης μεταναστών πραγματοποιείται το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στο Ελληνικό.

Στην πορεία συμμετέχει και η συλλογικότητα "Αλληλέγγυες/οι από τα Νότια". Η ανακοίνωσή της:


Για την Φυλακή που υπάρχει στην γειτονιά μας

Στο Ελληνικό, κοντά στις εγκαταστάσεις του παλιού ανατολικού αερολιμένα, βρίσκεται ένα από τα πολλά κέντρα «φιλοξενίας» μεταναστών που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Tα κέντρα αυτά είναι στην πραγματικότητα φυλακές, όπου οι μετανάστες στοιβάζονται και  αναγκάζονται να επιβιώνουν με περιορισμένη ή και καθόλου ιατρική φροντίδα, δίχως στοιχειώδη υγιεινή, με ελάχιστο ή και καθόλου προαυλισμό και χωρίς επικοινωνία με τους δικούς τους.

Ντοκιμαντέρ: «Το φάρμακο που σκοτώνει»

Τι είναι αυτό που εξοντώνει τις κοινωνίες και τι τις κάνει πιο δυνατές;

Ένα ντοκιμαντέρ με αφορμή την αναπάντεχη -αλλά όχι τυχαία-
συνάντηση με τον David Stuckler, καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αναγνωρισμένο για τις τεκμηριωμένες μελέτες του σχετικά με τις επιπτώσεις της λιτότητας στην υγεία των ανθρώπων.

Μια διαδρομή στην ιστορία σε εποχές κρίσης.

Από τις ΗΠΑ και την Μεγάλη Ύφεση στην μετα-κομμουνιστική Ρωσία και από εκεί στην σημερινή Ελλάδα και την Ισλανδία.

 
Οικονομικοί πόλεμοι, ανθρωπιστικές κρίσεις, θανάσιμες πολιτικές και λαοί που αντιστέκονται.

Γρίπη: Μεγαλώνει επικίνδυνα ο αριθμός των νεκρών

Σήμα κινδύνου προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ιδιαίτερα προς τους ηλικιωμένους στέλνουν οι Λοιμωξιολόγοι, ζητώντας να συνεχίσουν να προφυλάσσονται από τη γρίπη  καθώς μεγαλώνει καθημερινά η λίστα με τους νεκρούς !

Μέχρι   σήμερα το πρωί , σύμφωνα με το ΚΕΛΠΝΟ, είχαν πεθάνει 63 άτομα, ενώ  21 άτομα νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά στις ΜΕΘ μέχρι χτες είχαν νοσηλευτεί 134 άτομα.
 
«Δυστυχώς οι κακές καιρικές συνθήκες με τις χαμηλές θερμοκρασίες  και τον συγχρωτισμό των ανθρώπων  σε κλειστούς χώρους, ευνοούν την μετάδοση της γρίπης, η οποία βρίσκεται σε εξαρση» αναφέρει η διαπρεπής Λοιμωξιολόγος κ Αθηνά Στούπη MD Director, Div. of Infectious  Diseases  and  Travel Medicine  και προσθέτει.

«Παρά το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στην Άνοιξη η επιδημία της γρίπης συνεχίζεται αμείωτη, καθώς εκτός των καιρικών συνθηκών φαίνεται πως τα ατομικά μέτρα προφύλαξης έχουν ατονήσει».

Θα λέμε την τρόικα, θεσμούς...

Μπορούμε να απολαύσουμε τα σαρακοστιανά χωρίς να παχύνουμε;

Οι απόκριες τελείωσαν και η μεγάλη σαρακοστή ξεκίνησε με τη νηστεία από την Καθαρά Δευτέρα. Όπως όλες οι γιορτινές μέρες έτσι και η Καθαρά Δευτέρα χαρακτηρίζεται από
διατροφικά έθιμα: λαγάνα, χαλβά, ταραμοσαλάτα, ελιές, θαλασσινά.
 
Δύσκολα αντιστέκεται κανείς στη γεύση τους αλλά δυστυχώς τα άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα είναι διστακτικά στην κατανάλωσή τους, έναντι των πολλών θερμίδων. Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα; Μπορούμε να καταναλώσουμε τα σαρακοστιανά χωρίς να παχύνουμε;

Η αλήθεια όπως και σε κάθε άλλη εορταστική περίοδο είναι ότι σαφέστατα και μπορούμε να ενδώσουμε στους παραπάνω διατροφικούς πειρασμούς χωρίς τύψεις, αν είμαστε προσεκτικοί στην ποσότητα που καταναλώνουμε. Η συγκατάθεση στην κατανάλωση των παραπάνω τροφίμων ενισχύεται ακόμα περισσότερο αν αναλογιστούμε την υψηλή τους διατροφική αξία.

Συγκεκριμένα:

Συγκέντρωση τροφίμων από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Καλλιθέας


Η Κάρμεν Ρουγγέρη «γεμίζει» με παραμύθια τον Δημοτικό Πολυχώρο Νέας Σμύρνης

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Νέας Σμύρνης και η Κάρμεν Ρουγγέρη φέρνουν επτά αγαπημένα παραμύθια κοντά στα παιδιά.

Με στόχο τη διασκέδαση των λιλιπούτειων αλλά και την ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους, η γνωστή για την πορεία της στο παιδικό θέατρο, Κάρμεν Ρουγγέρη και η ομάδα της, ξεκινούν την Κυριακή 1η Μαρτίου και για επτά Κυριακές ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο μουσική, χορό, τραγούδι, παιχνίδι, κέφι και φυσικά παραμύθι.

Στον Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» η Κάρμεν Ρουγγέρη με τους συνεργάτες της, όλους ειδικευμένους στο θεατρικό παιχνίδι (Ελένη Ζιώγα- ηθοποιός, τραγουδίστρια, μουσικός, εκπαιδευτικός, Δέσποινα Πολυκανδρίτου- ηθοποιός, τραγουδίστρια, Στέφανος Βαρελάς- συνθέτης, κιθαρίστας, τραγουδοποιός, εκπαιδευτικός, Έρρικα Αλαμάνου- εικαστικός) θα παρουσιάσουν με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο επτά κλασικά παραμύθια ισάριθμες Κυριακές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους -όχι μόνο στους δημότες Νέας Σμύρνης.

Πρόγραμμα παραμυθιών

Χρ. Καπάνταης: «Να μη βιάζεται να πανηγυρίζει ο Όμιλος Λάτση, το ζήτημα του Ελληνικού δεν έχει κλείσει»

"Ψυχραιμία, λιγότερα ανέξοδα λόγια, συντονισμός και στο τέλος ομοβροντία εναντίον της ολιγαρχίας που προσπαθεί να πάρει δημόσιο πλούτο", δήλωσε στο Κόκκινο ο αντιπεριφερειάρχης νότιου τομέα Αττικής Χρήστος Καπάνταης, ξεκαθαρίζοντας πως η περιφέρεια στα πλαίσια
των δεσμευσεών της επιμένει όχι στην πώληση του Ελληνικού: "Για μας δεν είναι αξιοποίηση, είναι ξεπούλημα".

Μιλώντας στο ΚΟΚΚΙΝΟ, μετά την απόρριψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο της αναίρεσης της απόφασης που έκρινε νόμιμο τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρία Lamda Development, ο Χρήστος Καπάνταης τόνισε:

"Να μη βιάζεται να χαίρεται ο όμιλος Λάτση, μένουν 3-4 στάδια ακόμη, στα οποία θα εμπέμβουμε και ως περιφέρεια και ως πολίτες, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Η υπόθεση πρέπει να φτάσει και στη Βουλή, χρειάζεται η έγκριση από το Κοινοβούλιο".


Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη.

Πηγή: www.stokokkino.gr

28χρονος έχασε τη ζωή του σε τρομερό τροχαίο στη Βουλιαγμένης στην περιοχή του Ελληνικού

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην περιοχή του Ελληνικού.


Σύμφωνα με την αστυνομία, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, οδηγούμενο από έναν 28χρονο και κινούμενο επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα, εξετράπη δεξιά της πορείας του και προσέκρουσε σε στύλο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός.

Πηγή: geitoniamou.gr

8 Μαρτίου η 10η διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στην Καλλιθέα

Η 9η διανομή τροφίμων χωρίς μεσάζοντες που είχαμε διοργανώσει τον Οκτώβριο του 2014 διακόπηκε βίαια. (Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την σχετική ανακοίνωση του Δικτύου Αλληλεγγύης Καλλιθέας).

Όπως είχαμε υποσχεθεί τότε, το 10ο χωρίς μεσάζοντες θα γίνει και θα είναι πανηγυρικό.

Με όπλο μας το κίνημα συμπαράστασης, μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο αυτή τη φορά, την αποφασιστικότητα την δική μας
και των παραγωγών.

Με περισσότερα προϊόντα και παραγωγούς, με μεγαλύτερη προσπάθεια προσέγγισης και ενημέρωσης του κόσμου.

Στον ίδιο, πολύ όμορφο χώρο, μπροστά από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Ηττήθηκε ο Φωστήρας στον Ταύρο από την Επισκοπή

Δεν αποποιήθηκε των ευθυνών του ο Κριστόφ Βαζέχα για την ήττα από την Επισκοπή, αλλά τα 'ριξε και στο γήπεδο.

Μετά την ήττα με 1-0 από την Επισκοπή, ο προπονητής του Φωστήρα Κριστόφ Βαζέχα είπε:

«Ξέραμε πως η Επισκοπή είναι επικίνδυνη στην κόντρα και εκεί φάγαμε το γκολ. Πάντα φταίει ο προπονητής αλλά στη συγκεκριμένη φάση του γκολ, φταίει το γήπεδο. Δεν είναι δικαιολογία. Έγινε προσπάθεια από τα παιδιά αλλά είναι δύσκολο σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο. Είμαστε σε δύσκολη θέση αλλά συνεχίζουμε».

Πηγή: www.moschatotavros.gr

8 Μαρτίου η 24η διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στον Πειραιά (εξυπηρετεί και Μοσχάτο-Ταύρο)

Το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες στην πόλη μας έκλεισε ήδη δυο χρόνια ζωής. 

Γέννημα της εποχής της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών που γέννησε  η  πολιτική που ασκούσαν οι μνημονιακές συγκυβερνήσεις και  έσπειραν
στην κοινωνία την ανεργία, τις απολύσεις,  την φτωχοποίηση, την εξαθλίωση.

Το κίνημα αυτό, που έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα, έχει αποτελέσει ένα παράδειγμα αλληλεγγύης, ανακούφισης και διεξόδου για χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας που αδυνατεί να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες  ενισχύεται από τα προϊόντα που προσφέρουν οι παραγωγοί, αλλά και οι πολίτες που συμμετέχουν, ως δείγμα αλληλεγγύης προς αυτή την ευπαθή ομάδα.

Επ' αόριστον αναβολή στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου

Την επ' αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων αποφάσισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, όπως έγινε γνωστό μετά την συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Σούπερ Λιγκ, της Foootball League και τον Βαγγέλη Τοπολιάτη. Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τον Αλέξη Τσίπρα - «Είναι αδύνατο να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή» .

επιμέλεια: Αλέκα Ζουμή

«Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή» δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό , Αλέξη Τσίπρα.

«Την άλλη Τετάρτη η κυβέρνηση θα ξανασυναντηθεί με τους εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων. Αν εξακολουθεί η ίδια κατάσταση δεν θα γίνουν αγώνες ούτε τη μεθεπόμενη Κυριακή» πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη. Δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω σε όσα έχει εξαγγείλει. Επιχειρηματικά συμφέροντα που αναπτύσσονται στον χώρο του αθλητισμού είναι αδιανότητο να τα ανεχθούμε» τόνισε ο υφυπουργός.

7 Μαρτίου η 40ή διάθεση προϊόντων αλληλεγγύης χωρίς μεσάζοντες σε Ελληνικό-Αργυρούπολη

Φωτογραφία από την 39η διάθεση του Φεβρουαρίου
Η 40ή διάθεση προϊόντων αλληλεγγύης χωρίς μεσάζοντες θα γίνει το Σάββατο 7 Μαρτίου στην πλατεία Αγίας Τριάδας στο Ελληνικό (κοντά στο παλιό Δημαρχείο Ελληνικού), Ελευθερίου Βενιζέλου και 25η οδός.

Οι διαθέσεις προϊόντων αλληλεγγύης θα γίνονται πάντα το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα.



Παραγγελίες στο e-mail: kinima12@gmail.com.
Ενημέρωση στο ιστολόγιο : kinimapolis.blogspot.com.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

  • 6944-145007 (10.00πμ - 1.00μμ)
  • 6943-045752  (6.00μμ - 8.00μμ)

Η λίστα των προϊόντων περιλαμβάνει:

Αλ. Τσίπρας: «Θα κριθούμε από την ικανότητα διακυβέρνησης και όχι μόνο από την ικανότητα διαπραγμάτευσης»

Ενδελεχής ενημέρωση από τον πρωθυπουργό, στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για τις κινήσεις της κυβέρνησης από την πρώτη μέρα, για τις επαφές που είχε στο εξωτερικό και τις Βρυξέλλες. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε  για το πώς ισχυροποιήθηκε η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια των Eurogroup και της Συνόδου κορυφής.


του Νίκου Σβέρκου


“H ενδιάμεση συμφωνία, δίνει ανάσα στον ελληνικό λαό και διασφαλίζει την ομαλότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα”, τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάλεσε όποιον βουλευτή έχει διαφωνίες προς τη συμφωνία να το δηλώσει ανοιχτά.  Ακολούθησε εξαντλητικός διάλογος πολλών ωρών στη συνεδρίαση και δεκάδες βουλευτές έλαβαν το λόγο.

Αναφερόμενος στις επιτυχίες της κυβέρνησης, ο Α. Τσίπρας ξεχώρισε τον διαχωρισμό της δανειακής σύμβασης από το μνημόνιο, την απεμπλοκή από το πλαίσιο πολιτικής λιτότητας που επέβαλε το μνημόνιο, χαρακτήρισε την ενδιάμεση συμφωνία «ανάσα για τον ελληνικό λαό καθώς επετεύχθη η αποτροπή ενός σχεδίου ασφυξίας που θα οδηγούσε σε μια κυβερνητική παρένθεση. Συμπλήρωσε ότι μπήκε τέλος στα εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα ενώ εξασφαλίστηκε και η ομαλότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Κοινωνιολογία και ψυχολογία πίσω από την εμμονή μας για selfies

Οι Selfies ξεχειλίζουν σε κάθε κοινωνικό χώρο των μέσων ενημέρωσης, με θέμα τον απλό καθημερινό άνθρωπο μέχρι και τον Πάπα ή τον Ομπάμα.

Η ίδια η λέξη έχει προστεθεί στο Online λεξικό της Οξφόρδης, και έχει οδηγήσει σε μια σειρά από αμφισβητούμενες αργκό ορολογίες, συμπεριλαμβανομένων των «belfie» (μια φωτογραφία της οπίσθιας όψης ενός ατόμου), «helfie» (μια φωτογραφία από τα μαλλιά του), «welfie» (μια φωτογραφία κατά την ώρα της γυμναστικής) και «Ussie» (ένα αυτο-πορτρέτο μίας ομάδας).

Στο Instagram και μόνο, μια αναζήτηση για «selfies» δίνει αποτελέσματα σε πάνω από 230 εκατομμύρια εικόνες.

Αλλά έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί το κάνουμε αυτό; Τι πραγματικά σημαίνει το να βάζουμε selfies (αυτο-πορτρέτα) ως κοινωνικό φαινόμενο;

Nέα εφαρμογή που περιορίζει τις αναξιόπιστες ιατρικές πληροφορίες

H Google έθεσε σε λειτουργία μια νέα δυνατότητα στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησής της, έτσι ώστε, όταν οι χρήστες ψάχνουν ιατρικές συμβουλές για κάποιο θέμα υγείας που τους απασχολεί, να εμφανίζονται στην κορυφή των απαντήσεων μια σειρά από σχετικές πληροφορίες και συστάσεις που είναι ελεγμένες από γιατρούς και έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Αρχικά, η νέα δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη στην αγγλική γλώσσα στους χρήστες της Google στις ΗΠΑ, όμως σταδιακά θα καλυφθούν περισσότερες γλώσσες, περισσότερες χώρες και περισσότερες (πιο σπάνιες) παθήσεις.

Στόχος της Google, σύμφωνα με το BBC, είναι να περιορίσει τη σωρεία αμφιλεγόμενων και αναξιόπιστων ιατρικών πληροφοριών που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ και οι οποίες συχνά παραπληροφορούν -ή και τρομοκρατούν- τους ανθρώπους.

Οι αναζητήσεις για θέματα υγείας αποτελούν έναν από τους πιο «καυτούς» τομείς στο διαδίκτυο. Μία στις 20 αναζητήσεις στην μηχανή αναζήτησης της Google αφορά ιατρικά ζητήματα.

στον Τροχό της Ατυχίας


Πηγή: yannis-ioannou.com