Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Οι δήμαρχοι της Αριστεράς υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και τις δομές των Δήμων

Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, προχώρησε σήμερα (Παρασκευή) το πρωί στην έκδοση «εντέλλεσθε» προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, ώστε να μην αποσταλούν τα στοιχεία των εργαζομένων του δήμου, που ζητάει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο Χρήστος Βρεττάκος επισημαίνει σε δήλωση του:

«Η υποτιθέμενη αξιολόγηση και ο προσχηματικός επανέλεγχος των συμβάσεων είναι το "όχημα" για την απελευθέρωση μαζικών απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Άλλωστε η ίδια η κυβέρνηση εκ των προτέρων ορίζει πόσοι υπάλληλοι πρέπει να κριθούν ακατάλληλοι και έχει βάλει ως στόχο για το 2014 25.000 διαθεσιμότητες και 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν θα υπακούσουμε σε μία πολιτική που σκοπεύει να στείλει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και ταυτόχρονα να διαλύσει τις δομές των δήμων και να τις παραδώσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο».

Πηγή: www.alfavita.gr

Χωρίς μικρόφωνο η συνέντευξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Με ντουντούκα θα δώσει την πολυαναμενόμενη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας, επειδή όπως ενημέρωσε την αξιωματική αντιπολίτευση ο Β. Ψωφόπουλος η ΝΕΡΙΤ
θα τα χρειαστεί για να καλύψει σε επανάληψη τον τελικό του Euro 2004.


Η είδηση έρχεται να προστεθεί στην ανακοίνωση της μη μετάδοσης της συγκεκριμένης ομιλίας, αφού η μετάδοση της συνέντευξης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα άφηνε υπόνοιες για ύπαρξη δημοκρατίας και πλουραλιστικού λόγου στην κρατική τηλεόραση.

Ωστόσο, με την έγκαιρη παρέμβαση του επιτελείου του πρωθυπουργού εξωθήθηκαν στην έξοδο ο πρόεδρος- διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο αναπληρωτής του, Ροδόλφος Μορώνης, αφήνοντας σύξυλους χιλιάδες δημοσιογράφους που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν τα παπαγαλάκια της εκάστοτε κυβέρνησης.

Ευτυχώς που καθάρισε η ΕΡΤ και επιτέλους έμειναν στην κρατική τηλεόραση μόνο όσοι είναι αρκετά ικανοί να αποστηθίσουν τις κυβερνητικές εντολές και να τις εφαρμόσουν.

5 άνεργοι έδωσαν ζωή σε κλειστό δημοτικό σχολείο και στέγασαν εκεί το νέο τους συνεργατικό εγχείρημα

"Eκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή". Στη φράση αυτή του Βίκτωρα Ουγκό, από το λόγο που εκφώνησε το 1847 στη Βουλή των Ομοτίμων της Γαλλίας, αποτυπώνεται επιγραμματικά η άποψη ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς του 19ου αι. για την αξία, τη σημασία και τη συμβολή της εκπαίδευσης.

 

Επίκαιρη όσο ποτέ η φράση αυτή μας εμπνέει και μας καθοδηγεί. Κόντρα στην μιζέρια των καιρών, την σταθερή απαξίωση του πολιτισμού, τις ανύπαρκτες δραστηριότητες και την ισοπεδωτική υποκουλτούρα, η μόνη διέξοδος - ανάσα στο ασφυκτικό περιβάλλον της επαρχίας του σήμερα είναι η πολιτιστική έκφραση, σε κάθε της μορφή.


Πριν από τρία χρόνια το δημοτικό σχολείο Λισβορίου Λέσβου έκλεισε λόγω των συγχωνεύσεων.Το πιθανότερο να κατέληγε σ' ένα ακόμη σχολείο - φάντασμα όπως τόσα άλλα. Αποφασίσαμε λοιπόν να στεγάσουμε εκεί μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση. Την ονομάσαμε "Ανοιχτά Σχολειά" και φιλοδοξούμε να δώσουμε και να πάρουμε μια ανάσα μες στο ασφυκτικό περιβάλλον του σήμερα.

Τα "Ανοιχτά Σχολειά" φιλοδοξούν να αφυπνίσουν πνευματικά, να κινητοποιήσουν και να υπενθυμίσουν αξίες και ιδέες που, ανάμεσα στον διαρκή ανελέητο αγώνα της επιβίωσης, του άγχους της επόμενης ημέρας και του επόμενου έκτακτου δελτίου ειδήσεων, φαίνεται πως ξέπεσαν, άδικα και άδοξα.

Ντοκουμέντο: Η Χρυσή Αυγή πίσω από την επίθεση στο Πέραμα

Η τηλεφωνική συνομιλία του Γιάννη Λαγού με τοπικό στέλεχος της Χ.Α. αμέσως μετά την αιματηρή ενέδρα στο Πέραμα αποτελεί κυνική ομολογία για τη δολοφονική επίθεση εναντίον μελών του ΠΑΜΕ. Μόνο στο efsyn.gr,
o αποκαλυπτικός διάλογος. 

Την «πατρότητα» της επίθεσης εναντίον των μελών του ΠΑΜΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, ακριβώς πριν από ένα χρόνο, αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών» παρουσιάζοντας νέα στοιχεία της δικογραφίας σχετικά με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που ερευνά η δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, μια συνομιλία του βουλευτή και τομεάρχη Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγού, με το στέλεχος του κόμματος και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Πειραιά με την Ελληνική Αυγή, Σωτήρη Δεβελέκο, αποκαλύπτει πως την επίθεση πραγματοποίησε ένα «τάγμα εφόδου» του νεοναζιστικού μορφώματος, αποτελούμενο από περίπου 20 άτομα.

Καλή σχολική χρονιά Δάσκαλε! Δεύρο έξω!


Καλή σχολική χρονιά δάσκαλε-α!

Προσγειώσου! Προσγειώσου στον «τσακισμένο» σου μισθό που σε οδηγεί σε απόγνωση……

Προσγειώσου στο συνωστισμό των τάξεων των παιδιών...

Προσγειώσου στο Λύκειο - απομίμηση φροντιστηρίου...

Προσγειώσου στον παιδαγωγικό σου ρόλο που όλο και περισσότερο εξουθενώνεται από το ρόλο του εξεταστή, του επιτηρητή, του συμβολαιογράφου επιδόσεων...

Προσγειώσου στα διδακτικά καθήκοντά σου που όλο και περισσότερο «χαρακώνονται» από τις γραφειοκρατικές - διοικητικές υποχρεώσεις που θα σου αναθέσουν...

Προσγειώσου στη λάσπη του «τεμπέλη», του «ιδιαιτεράκια», στις ταμπέλες που σου έχουν έντεχνα φορέσει οι κυβερνήσεις μέσω των ηλεκτρονικών τους κουβερνάντων...

Προσγειώσου στα 35 χρόνια δουλειάς που σου υφαίνουν σα σάβανο

Προσγειώσου στο νέο πειθαρχικό δίκαιο που επιχειρεί να σε δέσει χειροπόδαρα

Προσγειώσου στο νέο ρόλο του γυρολόγου που σου επιφυλάσσουν

Προσγειώσου στο νέο ωράριο εργασίας που σου επέβαλαν

Προσγειώσου στην απαίτηση να μετατραπείς από εκπαιδευτικός - παιδαγωγός σε «τεχνικό» που κάνει όλα τα μαθήματα αρκεί να μπαζώνει κενά, που μετακινείται από νομό σε νομό για να με φαίνονται κενά

Προσγειώσου στο νέο επιθεωρητισμό με τον οποίο θέλουν να νομιμοποιήσουν το διχασμό, τη χειραγώγηση και την απόλυση …

Προσγειώσου και αμέσως απογειώσου!

Αιμοδοσία του Συλλόγου "ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ" την Κυριακή 14/9 στην Αργυρούπολη


Νέο ηχητικο ντοκουμέντο μετά τη δολοφονία Φύσσα: «Τραγούδα τώρα π..στη απο εκεί που είσαι»

Δυο νέες τηλεφωνικές συνομιλίες του σωματοφύλακα του Ν. Μιχαλολιάκου και μέλους της ΚΕ της Χρυσής Αυγής, Σωτήρη Δεβελέκα που βρίζει χυδαία τον δολοφονηθέντα
Π. Φύσσα φέρνει στη δημοσιότητα το Κόκκινο.

Αποτροπιασμό προκαλούν οι άθλιοι χαρακτηρισμοί, οι ύβρεις και η χλεύη που εκτοξεύουν κατά του νεκρού Παύλου Φύσσα σε τηλεφωνικές τους συνομιλίες στελέχη της ΧΑ , δύο μόλις μέρες μετά τη δολοφονία του στο Κερατσίνι.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Τις δύο τηλεφωνικές συνομιλίες του Σ. Δεβελέκα με μέλη της Χρυσής Αυγής (μια γυναίκα και έναν άντρα) αποκάλυψε σήμερα το Κόκκινο  και οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ.

«Τραγούδα τώρα π...στη απο εκεί που είσαι!!»

Ο Κώστας Πουλάκης για το ερωτηματολόγιο του κ.Φούχτελ: Υπάρχουν και όρια! Δεν πουλάμε, κύριοι...

Με αφορμή το ερωτηματολόγιο που απέστειλε η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» στους νέους Δημάρχους και Περιφερειάρχες για την «απογραφή» των χαρακτηριστικών και των υποδομών των ελληνικών ΟΤΑ, ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση δήλωσε τα εξής:

Εδώ και καιρό, οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις της Αριστεράς κατήγγειλαν την προσπάθεια προώθησης μεγάλων ιδιωτικών γερμανικών συμφερόντων, που καλύπτονταν πίσω από φιέστες δήθεν ελληνογερμανικής φιλίας και ανέδειξαν το ρόλο του εκπροσώπου της γερμανίδας καγκελαρίου, Α. Μέρκελ, κ. Γ. Φούχτελ, στην κατεύθυνση αυτή.


Ωστόσο, η τελευταία πρωτοβουλία της, κατ' ευφημισμόν, «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» ξεπερνά κάθε όριο. Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι στο πρακτικό της ορκωμοσίας τους, οι νέοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες έλαβαν ένα ερωτηματολόγιο από τον κ. Φούχτελ που ούτε λίγο ούτε πολύ τους ζητά μία πλήρη απογραφή για τα πάντα: Για τα γεωμορφολογικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχές, τις υποδομές, την πολιτιστική δραστηριότητα και -βέβαια- τα απορρίμματα του Δήμου.

Προσπάθεια φίμωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω ΝΕΡΙΤ


η Αριστερά δεν φιμώνεται, ούτε η πορεία της ανακόπτεται

Το Μαξίμου διατάσσει, για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρόνια, να μην μεταδοθεί ομιλία αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

Η ωμή κυβερνητική παρέμβαση στη διορισμένη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, προσθέτει νέες σελίδες λογοκρισίας στη μαύρη βίβλο της ενημέρωσης. 

Καθιστώντας παράλληλα φανερό ότι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχει χάσει τον έλεγχο και βρίσκεται υπό καθεστώς πανικού.