Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο Ελληνικό που εκποιούνται

Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνο Παναγιωτόπουλου, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απευθύνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Πόσα χρήματα δαπανήθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο για τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο Ελληνικό που εκποιούνται».
 

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«Σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου του ΤΑΙΠΕΔ (20 Ιανουαρίου 2014) εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Ταμείου το τελικό σχέδιο της σύμβασης πώλησης μετοχών για την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού και η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 1ου τριμήνου 2014.


Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ακίνητο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004 (συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, εγκαταστάσεων κανό - καγιάκ, και γηπέδων μπέιζμπολ, σόφτμπολ, χόκεϊ και μπάσκετ), εκ των οποίων κάποιες είναι σήμερα σε λειτουργία και κάποιες όχι.

Η "ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ", στην αυριανή εκδήλωση για το Ελληνικό στην Αργυρούπολη


Η "ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Συμμετέχει με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Τάσο Ταστάνη στην αυριανή εκδήλωση για το Ελληνικό στην Αργυρούπολη και καλεί τα μέλη της και τους Γλυφαδιώτες να πάρουν μαζικά μέρος.

Απάντηση σε σχόλιο του Γ. Ιωαννίδη για ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνικό

γράφει ο Δημήτρης Βάσσιος

Ο δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιώργος Ιωαννίδης, με αφορμή την ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος των ολυμπιακών ακινήτων που βρίσκονται στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, έκανε στο "επικοινωνία νότια tv" ένα σχόλιο στο οποίο, ως συντονιστής της Οργάνωσης Μελών Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω.

Υπενθυμίζοντας και υπερασπιζόμενος τη διαρκή παρουσία των συντρόφων μου μελών, στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στους αγώνες, ημερίδες κλπ για το Μητροπολιτικό Πάρκο και με εμπιστοσύνη ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή μέχρις εσχάτων, παραθέτω το σχόλιο του Γιώργου και στη συνέχεια την απάντησή μου :

Γ. Σακελλαρίδης : "Κάνει και αστειάκια ο Μηταράκης" με αφορμή το Ελληνικό

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη και του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδη με αφορμή την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Ο υφυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα ότι η αξιοποίηση του Ελληνικού είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την χώρα μας, «ένας χώρος αναξιοποίητος, γεμάτος ερειπωμένες εγκαταστάσεις θα μεταλλαχθεί σε μια νέα πόλη, με ένα από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά πάρκα της Ευρώπης. Χωρίς κόστος, αλλά με όφελος για το Ελληνικό λαό καθώς η επένδυση θα ξεπεράσει τα 5 δις και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας», και επεσήμανε ότι «είμαστε στην τελική φάση του διαγωνισμού, ο οποίος άμεσα θα ολοκληρωθεί».

Αναφερόμενος στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη,  ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι «παρότι είναι νέος άνθρωπος, εκπροσωπεί την άρνηση» και σημείωσε ότι «θέλει να μετατρέψει τον Δήμο της Αθήνας σε μια ΜΚΟ που θα ειδικεύεται στον ακτιβισμό και την αποτροπή επενδύσεων».


Απαντώντας στον υφυπουργό, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδη υπογράμμισε:


 «Ο κ. Μηταράκης θεώρησε καλό να κάνει επίδειξη πνεύματος με το θέμα του Ελληνικού, την ώρα που η κυβέρνηση πουλάει το πρώην αεροδρόμιο προς 70 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και με πολύ σοβαρά ερωτηματικά διαφάνειας».


«Δεν φτάνει που στερούν την πόλη από την δυνατότητα ενός μητροπολιτικού πάρκου, δεν φτάνει που κλείνουν με τσιμέντο την πρόσβαση της πόλης στην θάλασσα, κάνουν και αστειάκια με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, την ίδια στιγμή που η κοινωνία βοά για το όργιο καταχρήσεων που έχει στηθεί στον χώρο από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.


Πηγή

Το γινάτι του Σταύρου…


29 καλλιεργητές λιόδεντρων αποφάνθηκαν ότι ο δάκος που έχει χτυπήσει την Κεντροαριστερά – ο θεός να την κάνει – δεν μπορεί να υποχωρήσει. Το δέντρο ξεράθηκε πριν καλά καλά πετάξει φύλλα και όσο και αν το ποτίζουν δεν πρόκειται να τους δώσει λαδάκι…

Ουσιαστικά έβαλαν ταφόπλακα στις όποιες προσπάθειες για τη δημιουργία ενός «νέου» χώρου που θα έβαζε κάτω από την ομπρέλα του ό,τι παλιό έχει περάσει την τελευταία 20ετία από τον πάλαι ποτέ κραταιό χώρο του Κινήματος και θα διεμβόλιζε εξ αριστερών τη ΝΔ και εκ δεξιών το ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ και η απέλπιδα προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης συμπαρέσυρε την ελιά στο δημοσκοπικό βυθό.

16-17 Μαρτίου : ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ 3 ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Οι Δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης συνεχίζουν την "ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ" για το περιβάλλον και τους ελεύθερους χώρους, τον αγώνα για να διασώσουν το πρώην αεροδρόμιο και την παραλία του Ελληνικού, έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους και να αντιταχθούν στο ξεπούλημά του.
 
 
Με σύνθημα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ: η τύχη του στα χέρια μας» καλούν το λαό και τη νεολαία να πάρουν μέρος στο Διήμερο Δράσεων με πολιτιστικό, αθλητικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο στις 16 & 17 Μαρτίου 2014 μέσα στο πρώην αεροδρόμιο.

Πληροφορίες: koinidrasi3@gmail.com