Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Δυο μέτρα και σταθμά από τη δημοτική αρχή για τα ιστορικά τοπόσημα στο Ελληνικό & την Αργυρούπολη



Πράγματι έχει δίκιο ο κ. Κωνσταντάτος ότι το σήμα της Ολυμπιακής είναι ένα ιστορικό τοπόσημο για την δημοτική κοινότητα της Αργυρούπολης και πολύ
καλά κάνει που αποφάσισε να το φτιάξει.

Ακριβώς ίδιας ιστορικής αξίας είναι και ο Υδατόπυργος ως τοπόσημο του Ελληνικού, για το οποίο τόσες φορές έχει αναφερθεί απαξιωτικά ο ίδιος ο κ. Κωνσταντάτος.

Στο ελληνικό δημόσιο παραδόθηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Με μία εμβληματική γιορτή, παραδόθηκε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες το μνημειώδες έργο-πνοή για την Αττική, αλλά και ολόκληρη τη χώρα, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Παρόντες πλήθος κόσμου, οι άνθρωποι του Ιδρύματος, και σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο επίτροπος μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου, οι πρόεδροι της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, καθώς επίσης και οι δήμαρχοι Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Για να χωρίσεις τον Πάνο και να νυμφευτείς την Φώφη πρέπει πρώτα η Φώφη να χωρίσει τον Κούλη...

Η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μοιάζει και είναι όντως παράδοξη.

Τι σχέση μπορεί να έχει, τουλάχιστον στην θεωρία, ένα κόμμα τής ριζοσπαστικής Αριστεράς με ένα που φλερτάρει ανοιχτά με τον εθνικισμό
και τη συντήρηση; Κι αν η κοινή αντιμνημονιακή ρητορική ήταν ικανός λόγος συμπόρευσης πριν το τρίτο μνημόνιο, ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος μετά από τη υπογραφή του;

Το «μπουρανί» του Τυρνάβου

Η Αποκριά στο νομό της Λάρισας, έχει ένα σημείο αναφοράς κι αυτό είναι το Τυρναβίτικο καρναβάλι, που κάθε χρόνο κορυφώνεται με το «μπουρανί» της Καθαράς Δευτέρας.

Τα πρώτα στοιχεία για την τέλεση των αποκριάτικων εκδηλώσεων στον Τύρναβο χρονολογούνται γύρω στο 1898.

Η θνησιμότητα λόγω καρκίνου θα μειωθεί ταχύτερα στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες στην Ευρώπη, το 2017

Η θνησιμότητα εξαιτίας του καρκίνου στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση θα εμφανίσει ταχύτερη πτώση στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις
των επιστημόνων για το 2017.

Η θνησιμότητα μεταξύ των ανδρών αναμένεται να μειωθεί φέτος κατά περίπου 8%, σε σχέση με το 2012, σε 132 θανάτους ανά 100.000 άτομα του πληθυσμού. Στις γυναίκες η θνησιμότητα προβλέπεται να υποχωρήσει κατά το ήμισυ, γύρω στο 4%, στους 84,5 θανάτους ανά 100.000 άτομα του πληθυσμού.

Το Α βγαίνει από την Αλληλεγγύη @ Η αυτοπαρουσίαση της «Μεσοποταμίας» στο Μοσχάτο

της Αφροδίτης Τζιαντζή


Ένα, δύο, τρία, πολλά αλληλέγγυα σχολεία;

Δεκάδες είναι σε όλη την Ελλάδα οι δομές αλληλεγγύης που καλύπτουν εκπαιδευτικές ανάγκες, είτε προσφέροντας δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία, με τη μορφή κοινωνικού φροντιστηρίου, είτε διοργανώνοντας παιδαγωγικές δράσεις, από ξένες γλώσσες, μαθήματα ελληνικών για μετανάστες, μέχρι καλλιτεχνικά σεμινάρια, μαθήματα μουσικής, αλλά και κύκλους αυτo-μόρφωσης.

Οίκος ενοχής

του Θανάση Καρτερού

Το διαβάσατε; Κι ακόμα δεν βγήκατε από τα ρούχα σας να γεμίσουν οι δρόμοι τρελαμένους από τόση συμφωνία αλήθειας ανθρώπους;

«Η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί με σεβασμό τη συνταγματική τάξη. Καμιά διαδικασία δεν πρέπει να κινηθεί πριν το ΣτΕ εξετάσει το σύνολο των σχετικών προσφυγών κατά του νόμου Παππά». Ναι, ναι, έτσι ακριβώς. Και ανενδοίαστα.

«Το 75% των επαγγελματιών θα καταβάλει χαμηλότερες εισφορές και το 10% θα πληρώνει τα ίδια» λέει και ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

Το 75% των επαγγελματιών θα καταβάλει χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, το 10% θα πληρώνει τα ίδια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Αντίστοιχα το 15% θα κληθεί να καταβάλει υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, με την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου, είπε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α..

Δεκαοκτώ μήνες φυλάκιση για τη γυναίκα που έριχνε φόλες (δηλητηριασμένα κεφτεδάκια) στα αδέσποτα στο Ελληνικό

Με ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε χθες η Μ.Β. η οποία στις 20 Φεβρουαρίου 2016 συνελήφθη στο Ελληνικό Αττικής την ώρα που έριχνε δηλητηριασμένα
κεφτεδάκια στην διασταύρωση των οδών Πόντου και Πλαπούτα.

Την γυναίκα είδε γείτονάς της, ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του ξημερώματα. Ο άνδρας κάλεσε αμέσως το 100, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης πήγαν επί τόπου, συνέλαβαν την Μ.Β. πήραν μαζί τους δείγμα της φόλας και την οδήγησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στο Α.Τ. Ελληνικού.

Καλλιθέα: Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Καλυψώ", την Τετάρτη 1η Μαρτίου στις 7.00μμ



Νέο κανονιστικό πλαίσιο για την χρήση ιατρικής κάνναβης @ Ολόκληρο το πόρισμα της επιτροπής εργασίας

Μέτρα ώστε να ρυθμιστεί το ζήτημα της πρόσβασης των ατόμων με συγκεκριμένες παθήσεις σε κανναβινοειδή σκευάσματα προωθεί το υπουργείο υγείας μετά το θετικό πόρισμα της επιτροπής εργασίας.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του πορίσματος που συνέταξε η καθηγήτρια Φαρμακολογίας και πρόεδρος του ΕΟΦ, Κατερίνα Αντωνίου, είναι αποδεκτές οι φαρμακολογικές ιδιότητες και οι υπό διερεύνηση επακόλουθες θεραπευτικές ενδείξεις της κάνναβης κατόπιν εγκριτικών διαδικασιών, είτε με τη μορφή δραστικών ουσιών που περιλαμβάνονται στο φυτό, είτε εκχυλισμάτων ή τμημάτων του φυτού».

Θεανώ Φωτίου: Τριακόσιες χιλιάδες άνθρωποι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης


Εντυπωσιακά χαρακτήρισε τα νούμερα των ωφελουμένων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)
η αναπληρώτρια
υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Οι δικαιούχοι άγγιξαν τους 300.000, είπε η κα Φωτίου και υπογράμμισε ότι το σύστημα δεν κλείνει στις 28 Φεβρουαρίου. Ξεκινά η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων των πολιτών, που έχουν αιτηθεί το ΚΕΑ».

Νοσοκομείο Καλαμάτας: «Δεν πίστευε στα μάτια της η ΠΟΕΔΗΝ» - Μιλάει στο Left.gr ο διοικητής του νοσοκομείου

Tην Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καλαμάτας κλιμάκιο συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως ανέφερε στο Lleft.gr ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, από την κουβέντα που είχε με την ΠΟΕΔΗΝ μπορούμε να εξαγάγουμε μερικά πολύ χρήσιμα συμπεράσματα τόσο για την καταστροφολογία των ΜΜΕ για τη δημόσια υγεία όσο και για τις προσπάθειες αναδιάταξής της.

Tι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές ενόψει της Σαρακοστής

Προσεκτική αναζήτηση για ποιοτικά σαρακοστιανά προϊόντα, συνιστούν οι ειδικοί ενόψει τους εορταστικού τραπεζιού της Καθαρής Δευτέρας αλλά και της περιόδου
της Σαρακοστής γενικότερα.

Η οσμή και η εμφάνιση είναι τα δύο σημαντικά κριτήρια που πρέπει να λάβει κάποιος υπόψιν ώστε να αγοράσει τα διάφορα θαλασσινά εδέσματα.

Δεκάδες επιχειρήσεις στα προγράμματα πρόσληψης ανέργων άνω των 50 ετών

Πάνω από 100 εργοδότες έσπευσαν -σε μόλις 30 λεπτά της ώρας- να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τα δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που άνοιξαν σήμερα, τα οποία αφορούν την πρόσληψη 15.000 ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Η σχετική πύλη του ΟΑΕΔ άνοιξε στις 10 το πρωί και μέσα στο πρώτο μισάωρο σημειώθηκε καταιγισμός αιτήσεων, από δεκάδες -όπως προαναφέρθηκε- επιχειρήσεις, "οι οποίες μπορούν να αιτούνται και περισσότερες από μια θέσεις εργασίας", όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής εργατικού δυναμικού του ΟΑΕΔ, Δημήτρης Μπουγιακλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM".

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Οι ενημερώσεις γίνονται από την κυβέρνηση (video)

«Πρέπει να πως σε όλους και σε όλες ότι είναι πολύ συγκινητικό που όλοι με αναζητείτε, διότι σας έλειψα. Θέλω να ευχαριστήσω και τη ΝΔ που μου έδωσε συγχαρητήρια για
τα ελληνικά μου, ότι βελτιώνονται και γι' αυτό τούς ευχαριστώ πάρα πολύ.

Οι ενημερώσεις γίνονται από την κυβέρνηση. Από ό,τι ξέρω από το Σύνταγμα υπάρχει συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης και όταν μιλάει ο κ. Τζανακόπουλος δεν μιλάει για πάρτη του, αλλά μιλάει για όλη την κυβέρνηση».

«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Θέμης Μάνεσης

«Έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών, ο ηθοποιός Θέμης Μάνεσης. Το τελευταίο διάστημα ο γνωστός ηθοποιός νοσηλευόταν με καρδιολογικά προβλήματα σε κλινική της Αθήνας.

Ο Θέμης Μάνεσης είχε ξεχωρίσει μέσα από τους ρόλους του σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως «Oι Αυθαίρετοι» και «Δύο Ξένοι», ενώ πιο πρόσφατη ήταν η συμμετοχή του το 2014 στη σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Η απαγορευμένη ταινία του Νίκου Κούνδουρου: «Οι Παράνομοι»

του Γιώργου Ρούσσου

Το 1958, ο Νίκος Κούνδουρος κυκλοφορεί την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία: «Οι Παράνομοι» (The Outlaws). Στο φιλμ, υπάρχει μία σκηνή όπου ένας από τους
παράνομους σκοτώνεται από τους χωροφύλακες καθώς τρέχει προς το μέρος τους με σκοπό να παραδοθεί.

Η λογοκρισία της εποχής έκρινε πως η σκηνή αυτή έθιγε την εικόνα της χωροφυλακής και τη συνέπειά της. Ζητήθηκε από τον Κούνδουρο να την αφαιρέσει, εκείνος όμως πιστός στις αρχές του αρνήθηκε να παρέμβει καλλιτεχνικά στο έργο του, με αποτέλεσμα η ταινία μία εβδομάδα μετά την προβολή της να απαγορευθεί.

Πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού ζήτησε να διωχθούν από ομάδα παιδιά, επειδή ο πατέρας τους αντιπολιτεύεται τη δημοτική αρχή

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου, αλλά και από το Δ.Σ. του Γ.Σ. Αργυρούπολης -φαίνεται ότι- αναγκάσθηκε να υποβάλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Μπουζάκης.

Αιτία της παραίτησής του είναι η απαίτηση του προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού (και δημοτικού συμβούλου με την παράταξη Κωνσταντάτου κ. Γιάννη Καλιντέρη) να διώξουν
"συγκεκριμένο γονιό και τα παιδιά του από την ομάδα, γιατί ο πατέρας τους είναι ενοχλητικός και αντίθετος με τις θέσεις της Δημοτικής αρχής".