Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Πρωτοφανής και λυσσαλέα επίθεση στον εμβληματικό Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης

γράφει ο Άγγελος Παπασπύρου*
Πλιατσικολόγοι «επενδυτές», Υπόδικοι Επιχειρηματίες, ΜΜΕ και τοπικοί καλοθελητές σε κοινό μέτωπο

Το τραγικό συμβάν στην πόλη μας, με τον άδικο θάνατο του 13χρονου παιδιού, έγινε η αφορμή για να εξαπολυθεί από τα ΜΜΕ μια οργανωμένη εκστρατεία κατά της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου Χρ. Κορτζίδη.
Έτσι λοιπόν ο ελληνικός λαός έγινε τις μέρες αυτές μάρτυρας μιας πρωτοφανούς επίθεσης κατασυκοφάντησης τόσο από τα μέσα επικοινωνίας, όσο και από μερίδα της τοπικής αντιπολίτευσης.

Γιατί όμως τόσο μένος και τέτοια σφοδρή επίθεση κατά του Δημάρχου και της παράταξής του? Οι λόγοι για όσους αντιλαμβάνονται το προφανές είναι γνωστοί:

Έφυγε άδικα ένα αγγελούδι και τα τρωκτικά των ΜΜΕ στοχοποίησαν έναν δήμαρχο…

Ένα αγγελούδι έφυγε… ένα από τα εκατοντάδες λούνα παρκ που λειτουργούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Και να, μπροστά στο δράμα, τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού, ΟΛΟΙ εντόπισαν τον «ένοχο»: ο Δήμος, ο Δήμαρχος.
Μπροστάρηδες τα ΜΜΕ κι οι καλοταϊσμένοι δημοσιογράφοι, όλων των καναλιών!
Οι δικαστές κι εισαγγελείς κινούνται άμεσα! Όπως ακριβώς όταν χάνουν τη ζωή τους οι συνάνθρωποί μας από τις μνημονιακές υποχρεώσεις που τσάκισαν την Υγεία, που προστατεύει (στα χαρτιά το Σύνταγμα), όταν αυτοκτονούν συμπολίτες μας, όταν κλείνουν σχολεία, όταν λιμοκτονεί ο λαός μας.
Κανείς δεν προβάλει τις ευθύνες του κράτους-αποικία! Από πότε για όλα τα θέματα της περιοχής του είναι αρμόδιος ο Δήμος; Έχουμε τέτοιες αποκεντρωμένες θεσμικές διαδικασίες και το μαθαίνουμε τώρα;
Αυτό το τραγικό γεγονός, ο άδικος θάνατος έδωσε την ευκαιρία να κτυπηθεί η όαση στην Αυτοδιοίκηση, ο Χρήστος Κορτζίδης.
Δεν τον γνωρίζουμε προσωπικά, αλλά κανείς δεν έλαβε υπόψη του ότι σεβάστηκε όσο κανένας τον πόνο των γονιών και δεν έδωσε «τροφή» στα τρωκτικά πριν ταφεί το αγγελούδι. Κανένας διαπληκτισμός την ώρα του μεγάλου πόνου.