Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

«Η Μικρά Ασία της Καρδιάς Μας» στην Κεντρική Πλατεία Βούλας, στις 11, 12, 13 Σεπτεμβρίου

Τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης για το Μικρασιατικό Ελληνισμό με τίτλο, «Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας» διοργανώνει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου (ΟΑΠΠΑ) στις 11-12-13 Σεπτεμβρίου.

Όλες οι εκδηλώσει θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία ΙΜΙΩΝ (κεντρική πλατεία Βούλας) έναντι του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη.

Το τριήμερο περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, προβολές ντοκιμαντέρ, συναυλία, ομιλίες, θεατρικά & μουσικά δρώμενα, καθώς και τη συμμετοχή συλλόγων που θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια της Μ. Ασίας.

Αναλυτικότερα:

Οι κυνηγοί και τα τομάρια…

γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου


Δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι αλλά όπως είμαστε, έγραψε στον τοίχο του ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος σε μια προσπάθεια κι’ εκείνος -όπως όλοι μας- να ξορκίσει την...
θεσμοθετημένη εδώ και λίγο καιρό μελαγχολία…

Από την εθνική μας ανάταση που υπερτίμησε τις δυνατότητες, στην εθνική μας μελαγχολία που υπερτιμά τις αδυναμίες και αποτιμά τα δεδομένα, με τρόπο που καμιά φορά τείνει να τα εξαφανίσει κιόλας…

Από την επομένη της 12ης Ιουλίου, που το άφραστο πραξικόπημα των δανειστών, κατέστησε τη μέρα αποφράδα, όλοι έλεγαν και έγραφαν για τη βεβαιότητα πρόωρων εκλογών, καθώς ο πολιτικός ερμαφροδιτισμός που γέννησε το πραξικόπημα, δεν άντεχε ούτε στο χρόνο, ούτε στη λογική, ούτε στο θυμικό…

Αν το ΠΑΣΟΚ ασπαστεί την 3η του Σεπτέμβρη, θα έχει μέλλον και στις 21 του μηνός...

Όταν το ΠΑΣΟΚ άρχισε να καταρρέει ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν κατά κόρον οι ηγεσίες του ήταν πως επιτέλους απαλλάχθηκαν από τα συνδικαλιστικά και λοιπά βαρίδια που δεν πάλευαν για το σοσιαλισμό, όπως ο Γ. Παπαντωνίου, αλλά για την πάρτη τους.

Αποκήρυξαν, δηλαδή, εν μια νυκτί το σοβαρότερο παράγοντα για τον οποίο το κόμμα τους παρέμεινε στην εξουσία επί δεκαετίες: το ότι είχε γίνει κράτος εν κράτει, εισρέοντας σε κάθε δημόσιο φορέα και κατευνάζοντας μέσω των διορισμών και των λοιπών δώρων την όποια λαϊκή αντίδραση στην κοινωνική αδικία.

Το ΠΑΣΟΚ, με λίγα λόγια, δεν ήταν κόμμα αλλά ένα αρκετά προσοδοφόρο επάγγελμα, αρκεί να ήσουν διατεθειμένος να θυσιάσεις κι αυτήν ακόμα την ψήφο σου στο βωμό της ατομικής-οικογενειακής ευδαιμονίας.

Η τρίτη επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ

γράφει ο Σλαβόι Ζίζεκ


Όταν το άρθρο μου για την Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα με τον τίτλο «Η δύναμη της απελπισίας» αναδημοσιεύτηκε στον ιστότοπο «In these times», ο τίτλος άλλαξε και έγινε

«Πώς ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέτρεψαν την Άγκελα Μέρκελ και τους Ευρωκράτες».

Η ουσία αυτού που έγραψα, ωστόσο, ήταν πολύ λιγότερο αισιόδοξη. Παρόλα αυτά, δέχθηκα επίθεση από πολλούς στην Αριστερά, διότι αρνούμαι να διανοηθώ την αποδοχή των όρων της ΕΕ από πλευράς του Τσίπρα ως μια απλή ήττα, αρνούμαι να καταδικάσω την «προδοσία» του Τσίπρα.

Η μεταστροφή του «όχι» στο δημοψήφισμα σε «ναι» στις Βρυξέλλες ήταν ένα σοκ, μια συντριπτική οδυνηρή καταστροφή.

''Βαγγέλη σέξι σκίσε τον Αλέξη'' βροντοφώναξαν οι κάγκουρες (video)

Ρε τα καγκούρια πώς αναθάρρησαν...

Με ένα όχι και τόσο… πολιτικό σύνθημα υποδέχτηκαν οι νεολαίοι της Νέας Δημοκρατίας, τον πρόεδρο τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Κρήτη.

Με το που τον είδαν να καταφθάνει, έσπευσαν να τον χαιρετήσουν αλλά και να τον αγκαλιάσουν, με διάφορες προτροπές, που πολύ γρήγορα έγιναν και σύνθημα: «Βαγγέλη σέξι, σκίσε τον Αλέξη»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την πλευρά του, δεν έδειξε να ενοχλείται από το σύνθημα, αλλά ίσα-ίσα, να το απολαμβάνει.

Το βίντεο είναι από το newsit.gr: