Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ρένα Δούρου: Και στα δημόσια ΚΤΕΟ εφαρμόζεται η λογική του ξεπουλήματος και των ιδιωτικοποιήσεων

H εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε το ρόλο των δημόσιων ΚΤΕΟ στη δημόσια ασφάλεια αλλά και στη συμβολή τους στα δημόσια έσοδα.


Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής είχαν σήμερα η εκλεγμένη Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου και ο εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, στο χώρο του ΚΤΕΟ Ελληνικού.

Ο Αλ. Τσίπρας στην παρουσίαση του βιβλίου της Ρ. Δούρου «Μια κουβέντα με τον Γλέζο» την Τετάρτη 25 Ιουνίου

«Μια κουβέντα με τον Γλέζο» επιγράφεται το νέο βιβλίο της Ρένας Δούρου που παρουσιάζεται την Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου)


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει στην παρουσίαση του βιβλίου της Ρένας Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής,  με τίτλο «Μια κουβέντα με τον Γλέζο» , την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 και ώρα 19:30 στο Polis art Café, Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα.

«ΑΛ-SOS» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Οι δημοτικές παρατάξεις «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» και «Δύναμη Πολιτών», ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος έχουμε ξεκάθαρες θέσεις αναφορικά με το ζήτημα του Άλσους.
 Απόλυτη προστασία του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας , του δασικού και αναδασωτέου χαρακτήρα του,  αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο.
 Η επιμονή της Κυβέρνησης να εντάξει το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ ως άρθρο στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας είναι ενδεικτική των προθέσεων της.
 Ο στόχος δεν ήταν ποτέ η ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.
 Ο στόχος είναι το Άλσος να καταστεί βορά σε μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα στα
πλαίσια του γενικότερου ξεπουλήματος δασών και παραθαλάσσιων εκτάσεων της χώρας μας.
 Πιο συγκεκριμένα με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο:
 Αίρει τον δασικό και αναδασωτέο χαρακτήρα του Άλσους
 Παραδίδει το Άλσος σε ένα νέο φορέα αφαιρώντας το από τον Δήμο Φ-Χ και τον λαό των πόλεών μας Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας.
 Ανοίγει τον δρόμο για την τσιμεντοποίηση του 5% (22,5 στρέμματα) του Άλσους σε ένα εγκληματικό γαϊτανάκι καταστροφής  χωρίς τέλος.
 Το απώτερο μέλλον του Άλσους με το νέο ρυθμιστικό , όπως άλλωστε φωτογραφίζεται εντός του, ακούει σε ένα όνομα, ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Άλιμος, η Γλυφάδα και το Ελληνικό είναι από τις πιο αρχαίες οικιστικές περιοχές. Θεαματικές ανασκαφές

Σε ένα από τα καλύτερα φιλέτα της Αττικής, κατά μήκος της ακτής του Παλαιού Φαλήρου ως το Καβούρι, “έκαναν” τα μπάνια τους και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
Ο σημερινός Άλιμος, η Γλυφάδα και το Ελληνικό κατοικούνται συνεχόμενα τα τελευταία 6.000 χρόνια.
Από το 14ο π.Χ αιώνα εμφανίζονται οικισμοί και στο Φάληρο, τη Βούλα και στον Άγιο Κοσμά.
Στα τέλη του 6ου π.Χ. αιώνα, ο Κλεισθένης διαμόρφωσε και χώρισε την “παραλιακή” σε 4 δήμους: Παλαιόν Φάληρον, Αλιμούς, Ευώνυμον, που περιλάμβανε τη σημερινή Λεωφόρο Βουλιαγμένης και κομμάτι της Ηλιούπολης και Αιξωνή, που ταυτίζεται με τη σημερινή Γλυφάδα...

Κάθε δήμος ήταν οργανωμένος.

Διέθετε οικισμούς, δρόμους, ναούς, θέατρο, εργαστήρια και νεκροταφείο.
Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως το θέατρο του Ευωνύμου (Ελληνικό – Αργυρούπολη- Ηλιούπολη) και του Αλιμούντος.

Tο Δημοτικό Ωδείο «Γ.Μιχαλακέας» στο Μέγαρο Μουσικής

Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας-Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί μικρές συναυλίες στην αίθουσα Διδασκαλίας της σε συνεργασία με Ωδεία της Αττικής. Οι συναυλίες διοργανώνονται στα πρότυπα των lunchtime concerts, ενός θεσμού που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε πολλές χώρες της Ευρώπης.


Στη πρωτότυπη αυτή δράση το Δημοτικό Ωδείο Ελληνικού –Αργυρούπολης «Γιώργος Μιχαλακέας» συνδιοργανώνει με τη Βιβλιοθήκη Συναυλία Μουσικής Δωματίου με τους τελειόφοιτους σπουδαστές μας:
Αρβανίτη Ελισάβετ, Γιώτη Θεοδώρα, Κωνσταντινίδη Χρυσάνθη, Μπάλλα Κωνσταντίνα, Παπαδοπούλου Μαρία , Στεφάνου Στεφανία, και Χαρτερός Λευτέρης οι οποίοι είναι μαθητές της καθηγήτριας Βιολιού κ. Μαίρη Ζαμπέλη, επίσης την σπουδάστρια Τσόγκα Ευθυμία μαθήτρια της καθηγήτριας Πιάνου κ. Δήμητρας Οικονόμου και με την έκτακτη συμμετοχή των καθηγητών κιθάρας του Ωδείου μας κ. Αλέξανδρου Ζέρβα και Φάκλαρη Χρήστου καθώς και την σπουδάστρια του τσέλου Αθανασίας Τέλιου με έργα των: G.F.Heandel, A. Vivaldi, D.Schostakowitsch, A. Dvořák.


Η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος-Λίλιαν Βουδούρη την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 και ώρα 3.00 το μεσημέρι.


Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Πηγή

ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ : TO 7ο ΦΕΣΤIΒΑΛ ΝΕΩΝ ΣΤΙΣ 27-28-29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014