Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ στη Β’ ΠΛΑΖ ΒΟΥΛΑΣ





Σχετικά με τη δενδροφύτευση που εξήγγειλε ο Δήμος για το πρωί του Σαββάτου 15 του Μάρτη στη Β’ Πλαζ Βούλας, η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΒΒ, θέλει να θέσει δημόσια τα ακόλουθα εύλογα ερωτήματα:



1.- Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί στην εδώ και 12 χρόνια κλειστή και αποκλεισμένη στην πρόσβαση των πολιτών ακτή. Η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται με την ουσιαστική ανοχή των τριών τελευταίων δημοτικών αρχών (δήμαρχοι: Μάντεσης – με αντιδήμαρχο και τον κ. Κωνσταντέλο, Κασιδόκωστας, Πανάς) και των αντίστοιχων δημοτικών συμβουλίων. Το καθεστώς αυτό θα συνεχιστεί και μετά το πέρας της δενδροφύτευσης;

2.- Αν ναι, τι νόημα έχει η φύτευση δένδρων, όταν οι πολίτες δεν θα μπορούν, όχι μόνο να τα απολαύσουν, αλλά ούτε καν να τα βλέπουν;

"Ανατροπή στη Γλυφάδα" με μπύρα και κρασάκι

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Η Δημοτική Κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΓΛΥΦΑΔΑ – Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» καλεί τα μέλη και τους φίλους που την στηρίζουν σε συνεστίαση, την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 και ώρα 20:30, στη μπυραρία Β & Α - Beer Restaurant (Χριστόφορου Νέζερ 19 – Γλυφάδα, κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου της Λεωφόρου Βουλιαγμένης). Μ’ ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα θα γνωριστούμε καλύτερα και θα συζητήσουμε σχετικά με θέματα που απασχολούν το Δήμο μας. 

 

Έκτακτη Έκκληση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

Βοηθήστε μας να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, ακόμα και εσείς οι ίδιοι να μην μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί!
Δυστυχώς ο αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών που προσέρχονται το τελευταίο διάστημα στο ιατρείο μας έχει αυξηθεί δραματικά με αποτέλεσμα να έχουμε κατακλυστεί από πολίτες που ζητάνε την βοήθεια μας.
Κάνουμε δραματική έκκληση σε φαρμακοποιούς και παθολόγουςνα μας βοηθήσουν άμεσα διότι ήδη δυσκολευόμαστε πολύ να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των ασθενών μας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε αρκετές ειδικότητες είμαστε αναγκασμένοι να κλείνουμε ραντεβού στους ασθενείς μας μετά από 3 και 4 μήνες, παράλληλα τις μέρες που δίνουμε φάρμακα το ιατρείο κοντεύει να γίνει απροσπέλαστο.  Η πλήρης καταρρεύση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αναγκάζει τους πολίτες να στραφούν στις εθελοντικές δομές παροχής πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, που ήδη και αυτές βρίσκονται εδώ και καιρό στα όρια τους.  Χωρίς την βοήθεια των πολιτών-γιατρών-φαρμακοποιών σύντομα θα καταρρεύσουν και αυτές.
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, μέσα σε 27 μήνες,  έχει δεχτεί 22,000 ιατρικές επισκέψεις από πολίτες, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία). Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 250 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Θέλουμε να τονίσουμε ότι το ιατρείο μας δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη. Οι πολίτες που ζητάνε την βοήθεια μας προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 9631950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ
(ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΚΕΥΗ 10:00-20:00)
(ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
email mkiellinikou@gmail.com
Περισσότερες πληροφορίες για το ΜΚΙΕ μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα μας www.mkiellinikou.org

Ελληνικό-Αργυρούπολη : Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Μη Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης της Υπέρτασης & Διαχείρισης του Στρες

H Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με τον Καθηγητή κ. Χρούσο Γεώργιο και τη Καθηγήτρια κ. Δαρβίρη Χριστίνα, επιστημονικά υπεύθυνους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών «Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας» συνεργάστηκαν από τον Σεπτέμβριο 2013 για την υλοποίηση ενός παρεμβατικού προγράμματος μείωσης της αρτηριακής πίεσης στο γενικό πληθυσμό, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο παρεμβατικό πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της υπέρτασης με μεθόδους διαχείρισης του στρες για αλλαγή του τρόπου ζωής και υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών, σε προ-υπερτασικούς και υπερτασικούς ασθενείς της.

Ο πρώτος και καθοριστικός σταθμός ανίχνευσης - διαλογής ατόμων θα είναι οι χώροι του Α' Κ.Α.Π.Η. Αργυρούπολης (Αλεξιουπόλεως 27) και του Α' Κ.Α.Π.Η. Ελληνικού (Χρ.Τραπεζούντος 8).

για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στο πλευρό του Χρήστου Κορτζίδη ο Πέτρος Σιδηρόπουλος

γράφει ο Πέτρος Σιδηρόπουλος *
 
Με αίσθημα ευθύνης και γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας, αποφάσισα να συμμετάσχω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
 
Θα στηρίξω τον σημερινό Δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη  μέσα από την παράταξη της οποίας ηγείται, αφήνοντας στην άκρη μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και συμφέροντα, διαθέτοντας τις δυνάμεις μου, την γνώση και εμπειρία που έχω αποκτήσει από τη μακρόχρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά της πόλης μας από διάφορες θέσεις.
Όραμά μου η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές που δοκιμάζονται όλοι οι Έλληνες μέσα σε μια κακή οικονομική κατάσταση, στερούμενοι
βασικών αγαθών.
Θα στηρίξω μια παράταξη, όπου οι κοινωνικές και πολιτικές της δυνάμεις, εργάζονται εθελοντικά, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην πρόνοια για τον συνάνθρωπό τους  και με  αλληλεγγύη, στοιχεία που δεν μπορεί να προσφέρει επαρκώς η κεντρική Διοίκηση.

* π. Πρόεδρος Δ/Σ  Δήμου Αργυρούπολης
π. Αντιδήμαρχος Πόλης