Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Περίπου σε ένα μήνα θα έχει το ΕΛΚΕΘΕ ολοκληρωμένη εικόνα για τις επιπτώσεις από την πετρελαιοκηλίδα

Περίπου σε ένα μήνα, οπότε και θα ολοκληρωθεί ένας πρώτος κύκλος των αναλύσεων που κάνει το ΕΛΚΕΘΕ, θα είναι σε θέση το Κέντρο να έχει μια περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με το ποιες είναι οι επιπτώσεις από την πετρελαιοκηλίδα του «Αγία Ζώνη ΙΙ» στο οικοσύστημα του Σαρωνικού.

Οι επιστήμονες του Κέντρου πήραν δείγματα την προηγούμενη εβδομάδα με το ωκεανογραφικό σκάφος «Αιγαίο» με στόχο να διαπιστωθεί ποια είναι η κατάσταση του βυθού και πόσο έχει επηρεαστεί η βιοποικιλότητα.

Η Θεατρική Παράσταση "Ανθισμένες Μανόλιες" στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, το Σαββατοκύριακο 30/9 & 1/10



Ανοιχτή επιστολή Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση του Ελληνικού

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητά με ανοικτή επιστολή του που απέστειλε χθες προς τον Αλέξη Τσίπρα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ),
προκειμένου το ΚΑΣ να προχωρήσει στην κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου Ελληνικού.

Ο ΣΕΑ επιρρίπτει ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για την καθυστέρηση της διαδικασίας με αποτέλεσμα «να μην τηρείται η νομιμότητα», «να βάλλεται ευθέως το κύρος του ΚΑΣ», ενώ «δημοσιογραφικοί και άλλοι κύκλοι προβάλλουν το κείμενο τού "Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας" ΥΠΠΟΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ ως "αποτελεσματικότερο" οποιασδήποτε κήρυξης, αποσιωπώντας το γεγονός της ακυρότητας της πράξης».

Ηλιούπολη: Συνάντηση μελών & φίλων του Πολιτιστικού Στεκιού "Άνω Ποταμών", την Κυριακή 1η Οκτωβρίου στις 6.30μμ



Στην τελική ευθεία η νέα Παραλιακή από την Καλλιθέα μέχρι το Νέο Φάληρο

του Γιώργου Λιάλιου


Για όσους κατοικούν και εργάζονται στις παραλιακές περιοχές του Νέου Φαλήρου, του Μοσχάτου, των Τζιτζιφιών και της Καλλιθέας η έναρξη των έργων ανάπλασης στον φαληρικό όρμο μοιάζει με... ψέμα.

Μετά δύο δεκαετίες κακών επιλογών και χαμένων ευκαιριών, η πρώτη φάση των εργασιών -που περιλαμβάνει τη μεταφορά της λεωφόρου Ποσειδώνος προς τη θάλασσα και την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων και των έργων άρδευσης- βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Φεβρουάριο του 2019.

Άγιος Δημήτριος: Η μουσική παράσταση "Αυτά τα χείλη" στην Πλατεία Παναγούλη, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 9.00μμ


Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα "Φθινοπωρινές Γιορτές 2017":

Στην Ευρώπη περιμένουν τον "συνασπισμό Τζαμάϊκα"...

Ακόμη και με το ακροδεξιό AfD στη βουλή κανείς δεν αμφισβητεί τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Γερμανίας. Χρειάζεται μόνο χρόνος
για να συγκροτηθεί κυβέρνηση με τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους.

Στα συμβούλια κορυφής των επόμενων μηνών στη θέση της Γερμανίας θα κάθεται η ΄Αγκελα Μέρκελ μεν, αλλά δεν θα μπορεί να δίνει δεσμευτικές απαντήσεις, γιατί θα είναι μεταβατική καγκελάριος.

Άγιος Δημήτριος: Η θεατρική παράσταση "Πέτρες στις τσέπες του" στο Στρογγυλό, απόψε, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 8.30


Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα "Φθινοπωρινές Γιορτές 2017":