Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Υπόθεση Ν. Γεωργιάδη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ρώτησε "γιατί τον έδιωξαν από το Deree"

Περήφανοι όλοι για τους δικούς τους λόγους έκαστος.
Τώρα όλοι πέφτουν από τα σύννεφα.
...και όλοι θέλουν να ξανα-κυβερνήσουν
Την επομένη της νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης φιλικά προς την Συγγρού, διαβεβαίωναν πως ο πραγματικός νικητής σε αυτή την
επικράτηση ήταν ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης ο οποίος ήταν ο επικοινωνιακός στρατηγός του εγχειρήματος.

Ο Γεωργιάδης είχε επιχειρήσει να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 με τη ΝΔ αλλά τελικώς τη θέση πήρε η Άντζελα Γκερέκου κάτι το οποίο είχε σχολιαστεί ως συμπάθεια του Σαμαρά προς την πρώην ηθοποιό.

Η επανεμφάνιση του Γεωργιάδη δίπλα στο Μητσοτάκη μεταφραζόταν ως αποτέλεσμα μακράς φιλίας και ιδεολογικής ταύτισης κάτω από νεοφιλελεύθερες θέσεις.

Εδώ στον Νότο…

της Κατερίνας Ακριβοπούλου


Έχουμε αντι-Τσάβες αντιπολίτευση χωρίς να έχουμε Τσάβες, έγραψε ο φίλος μου ο Δημήτρης Μανιάτης, συμπυκνώνοντας έτσι τη νέα τάξη των πολιτικών πραγμάτων, έναν χρόνο μετά την εκλογική νίκη που άλλαξε το χάρτη, την Αριστερά, τον κόσμο τους και το μέσα μας…

Τα πρώτα γενέθλια «γιορτάζονται» εν μέσω διαδηλώσεων και μπλόκων, είτε ως κίνημα της γραβάτας και του κολάρου, είτε ως γνήσια κινηματική έκφραση του λαού που εξακολουθεί να στενάζει και γι αυτό έχει, όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να θυμίζει σε μια Αριστερή Κυβέρνηση, ότι η μοναδική της βάση δεν μπορεί να είναι άλλη από τις κοινωνικές δυνάμεις τις οποίες οφείλει να υπηρετεί…

Εκεί είναι η απεύθυνση, εκεί και όλα τα σημεία αναφοράς μιας αφήγησης που ιδεολογικοποίησε εκ νέου την πολιτική, εισήγαγε την προοδευτική αντίληψη ως τη μοναδική διέξοδο και κατατρόπωσε τη μισανθρωπική αριθμητική των πολιτικών και οικονομικών βαμπίρ στην Ελλάδα και την Ευρώπη…

Πολλή διαφήμιση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο - Μικρότερο το αποτέλεσμα από αυτό της Τράπεζας Τροφίμων

Η φωτογραφία από την ιστοσελίδα του δήμου
αδιάψευστος μάρτυρας της μεγαλοπρεπούς παρουσίασης
ενός δήθεν νέου έργου, με μικρότερα όμως αποτελέσματα
Πριν από 14 μήνες περίπου εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και χαρακτηρίστηκε με τυμπανοκρουσίες από τη δημοτική αρχή Κωνσταντάτου ως νέο
και πρωτοποριακό έργο.

Δημιουργήθηκε δε και επιτροπή διαχείρισης από δημοτικούς συμβούλους, η οποία έχει συγκληθεί και συνεδριάσει μία και μοναδική φορά στην αρχή της λειτουργίας του.

Είναι ενδιαφέρον να δούμε τις διαφορές με την Τράπεζα Τροφίμων που λειτουργούσε επί διοίκησης Κορτζίδη.

Κυκλοφορεί το 5ο τεύχος της τοπικής εφημερίδας "εξ ευωνύμων" για το Ελληνικό & την Αργυρούπολη


Διαβάστε πατώντας εδώ: ​εξ ευωνύμων - τεύχος 5ο

Είναι η γ@μημένη η προπαγάνδα, ηλίθιε

του Λάκη Λαζόπουλου


Όταν ο Σόιμπλε, της Γερμανίας της Παντοκρατούσας, ξεστόμιζε την φράση «είναι η εφαρμογή, ανόητε!», υπονοώντας σαφώς τον Τσίπρα στον ρόλο του ανόητου, που αρνείται να εφαρμόσει κατά γράμμα τις εντολές του παράφρονα της ιστορίας, στην ουσία έλεγε πως «είναι η εφαρμογή, έξυπνε Κυριάκο, αυτή που σε έφερε στην θέση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας».

Είναι αλήθεια. Αν παρακολουθήσει κανείς τις δηλώσεις του ντούο της Νέας Συμφοροκρατίας, του Άδωνη και του Κυριάκου του, θα δει συνεχείς δηλώσεις του στυλ «θέλω εγώ να προλάβω να τα κάνω πριν μου τα πει η τρόικα, ή εγώ είμαι ο μόνος υπουργός που έκανα όλες τις μεταρρυθμίσεις και απέλυσα τόσους από το δημόσιο».

Αυτές οι δηλώσεις, πίστης και αφοσίωσης και κυρίως εφαρμογής των γερμανικών εντολών του αμετροεπούς και ειλικρινέστατα αχώνευτου, βαθέως αχώνευτου, κυρίου Σόιμπλε, είναι αυτή που έφερε εδώ και τον έναν και τον άλλον. Και τον αρχηγό και τον υπαρχηγό.

Δήμαρχε, κάντο live… όπως ο Σόιμπλε...


του Μιχάλη Τασούλα

Γυρίζοντας χθες βράδυ σπίτι, παρακολούθησα στα κανάλια, την ιταμή και τρισάθλια, on camera μάλιστα, επίθεση του Σόιμπλε στον Έλληνα πρωθυπουργό στο Νταβός.

Μοιραία η σκέψη μου γύρισε λίγες ώρες πίσω, στα όσα ζήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Ήταν λίγο μετά τις 5.30μμ όταν η διαδικασία βρισκόταν στις «ερωτήσεις» που θέτουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, πριν συζητηθούν τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

H ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Τάε Κβο Ντο: «Ένας χρόνος Αριστερά, Ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε» (video)

Ο αγώνας για την αλλαγή δεν είναι θεωρίες σε βιβλία, αλλά καθημερινή πράξη, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του ομιλία στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο Τάε Κβο Ντο, με προμετωπίδα το σύνθημα: «Ένας χρόνος Αριστερά, Ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στη διάρκεια του περασμένου χρόνου, «αναμετρηθήκαμε με την Ιστορία και αναλάβαμε ιστορικές ευθύνες για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αριστερά».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι συγκρουστήκαμε με το συντηρητικό κατεστημένο που επιμένει δογματικά σε συνταγές λιτότητας και ισχυρίζεται πως δεν φταίνε οι συνταγές αυτές, αλλά η εφαρμογή τους.