Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Συνταξιούχοι στο έλεος της προπαγάνδας


Αγαπημένα θηράματα των χειραγωγών οι συνταξιούχοι. Τους βρίσκουν ανήμπορους, ξεκομμένους, ξεκρέμαστους, τρομαγμένους, ανασφαλείς, τηλεορασάκηδες και πυροβολούν με τρικ αλύπητα το μυαλό.

Θαυμάστε καμώματα.
Μετά το σοκ από το σώσιμο των συντάξεων, οι προπαγανδιστές πέταξαν κάποια ξέπνοα «πυροτεχνήματα», ώσπου η μπίλια έκατσε στο μαγικό αριθμό 21.

Έκτοτε η βελόνα της κασέτας μένει κολλημένη. Ο ανάλγητος Τσίπρας έκοψε 21 φορές τις συντάξεις. Ακούσατε καλά, ούτε πέντε, ούτε δέκα, 21 φορές! Προσοχή, όχι πόσα έκοψε αλλά πόσες φορές έκοψε. Μια πλειοδοσία φανταστικών αριθμών στο βωμό της εξαπάτησης.

Γιατί να μην το κάνουν; Ελέγχοντας το 90% της ενημέρωσης μπορούν να πετάνε του κόσμου τις κοτσάνες χωρίς αντίλογο. Πες πες, κάτι θα μείνει, όπως θα ‘λεγε κι ο Γκέμπελς.

Θα αρκούσαν και μόνο δύο στοιχεία για να ξετινάξουν το χοντροκομμένο ψέμα.

Την πενταετία 2010-2014 αφαιρέθηκαν 45 δις συνταξιοδοτικές παροχές ενώ την τετραετία Τσίπρα 2.6 δις . Μέχρι το 2013 είχε ήδη χαθεί μεσοσταθμικά το 40% των συντάξεων (βλέπε συνοδευτικά δημοσιεύματα).

Πώς όμως ν’ ακουστεί η αλήθεια, όταν τα μεγάφωνα διαλαλούν το ψέμα στη διαπασών; Εδώ μέχρι και συνταξιούχοι μοιάζουν να παίρνουν στα σοβαρά περισσότερο τις «φίρμες» των πρωινάδικων παρά την ίδια τους την τσέπη και τα ΑΤΜ των τραπεζών. Κράζοντας τον Τσίπρα, την ίδια ώρα που ζητάνε πίσω τα κομμένα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ! Για τέτοιο σάλεμα μιλάμε.

Έπληξε ο Τσίπρας κάποιες κατηγορίες; Αναμφίβολα ναι. Τους νέους συνταξιούχους, τις χήρες, τους δικαιούχους ΕΚΑΣ, κάποιους υψηλοσυνταξιούχους κλπ (βλέπε συνοδευτικά στοιχεία). Είναι βέβαιο ότι θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει αδικίες, όπως ήδη άρχισε να κάνει, μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Μήπως όμως και οι συνταξιούχοι κάποια στιγμή θα πρέπει να βάλουν σε τάξη το μυαλό, ξεκινώντας από την πηγή του δράματος, τις αιτίες και τους υπεύθυνους; Τους θυμίζουμε λοιπόν απλά και κρυστάλλινα. Το 2010 κάποιοι , που μαζικά ψήφιζαν, χρεοκόπησαν τη χώρα, ρίχνοντας στην εξαθλίωση το λαό. Φυσικό επακόλουθο η κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος που, έτσι κι αλλιώς, τρίκλιζε σε πόδια ατροφικά.

Ξεπερνιέται έτσι εύκολα ένα τέτοιο συγκλονιστικό γεγονός που στάμπαρε τη σύγχρονη Ελλάδα; Εκτός αν κάποιοι πιστεύουν πως, ξεσπώντας στον Τσίπρα, ξεπλένουν παλιές τους επιλογές, πλάνες και ενοχές. Είναι ασυγχώρητα αφελείς, τίποτα δεν πετυχαίνουν, τριγυρίζουν στον τόπο του εγκλήματος και τελικά δυσκολεύουν τη θέση τους.

Δικαιούται φυσικά ο καθένας να δίνει συγχωροχάρτι στους δολοφόνους του, η χριστιανική αγάπη δεν γνωρίζει όρια. Δεν δικαιούται όμως να τα βάζει μ’ αυτούς που δεν του ‘φταιξαν σε τίποτα. Γιατί η γραφικότητα έχει όρια κι όταν τα ξεπερνά, οδεύει στην παράνοια.

Διαβάστε:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου