Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Συνάντηση Γνωριμίας του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής στο οποίο θα διδάσκει η δημοσιογράφος & συγγραφέας Ντίνα Μπατζιά δημιουργείται για πρώτη φορά στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» και περιλαμβάνει τις ενότητες Αφήγηση (βασικές έννοιες, ερεθίσματα, εργαλεία και εκφραστικά μέσα) - Από την δημιουργική ανάγνωση στην τέχνη της μυθοπλασίας - Ξεκλειδώνοντας το γράψιμο - Από τη θεωρία στην πράξη: Εργαστήρι διηγήματος/νουβέλας/άρθρου.

Τα Μαθήματα του Εργαστηρίου θα γίνονται κάθε Τρίτη στο «Καλλίπολις» και στη Συνάντηση Γνωριμίας του δασκάλου με τους/τις ενδιαφερόμενους/ες, η οποία θα γίνει την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, ώρα 6.00μμ, θα συναποφαστούν μεταξύ άλλων και ώρες διεξαγωγής τους.

Συνάντηση Γνωριμίας του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Εργαστήριο Δημοσιογραφίας στο οποίο θα διδάσκει η δημοσιογράφος Ντίνα Μπατζιά δημιουργείται για πρώτη φορά στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» και περιλαμβάνει βασικές αρχές δημοσιογραφίας, δημοσιογραφική δεοντολογία, ο ρόλος των δημοσιογράφων στις κρίσεις - ΜΜΕ την εποχή των social media.

Τα Μαθήματα του Εργαστηρίου θα γίνονται κάθε Τρίτη στο «Καλλίπολις»
και στη Συνάντηση Γνωριμίας του δασκάλου με τους/τις ενδιαφερόμενους/ες, η οποία θα γίνει την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, ώρα 6.00μμ, θα συναποφαστούν μεταξύ άλλων και ώρες διεξαγωγής τους.

Στάθης Κουτρουβίδης: ο ιστορικός που θα διδάσκει στα Σεμινάρια Ιστορίας στο «Καλλίπολις»

Ξεκινούν στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» τα Σεμινάρια Ιστορίας στα οποία θα συζητηθούν ζητήματα όπως «γιατί μελετάμε το παρελθόν μας και σε τι μας βοηθά» και θα γίνει κριτική αναδρομή στις συνέχειες, τις ασυνέχειες και τις τομές της Ελληνικής Ιστορίας.

Τα Μαθήματα, στα οποία θα διδάσκει ο ιστορικός Στάθης Κουτρουβίδης, θα γίνονται μια φορά ανά μήνα στο «Καλλίπολις» και όλα τα σχετικά θέματα θα συζητηθούν στη Συνάντηση Γνωριμίας του διδάσκοντα με τους/τις ενδιαφερόμενους/ες, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, ώρα 7.30μμ.

Λίγα λόγια για τον Στάθη Κουτρουβίδη: