Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Η απελευθέρωση της Αθήνας

12 Οκτωβρίου 1944 οι Γερμανοί μαζεύουν την Σημαία από την Ακρόπολη
και αποχωρούν από την Αθήνα

Οι Αθηναίοι ξεχύνονται στους δρόμους
και πανυγηρίζουν την απελευθέρωση!

70 χρόνια αργότερα στην Ηλιούπολη το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης  πρόεδρος του οποίου είναι ο Δήμαρχος κ. Βαλασόπουλος, τη μέρα αυτή,  παραμένει κλειστό!

Μπράβο κ. Πρόεδρε του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης!!!

Ρένα Δούρου: Η πολιτική δεν είναι η καριέρα μου

Η συνάντηση είχε αρχικώς προγραμματιστεί να γίνει στο γραφείο της στην Περιφέρεια. Ωστόσο, ήταν η νέα Περιφερειάρχης Αττικής εκείνη η οποία ζήτησε το ραντεβού να μεταφερθεί στο Πεδίον του Άρεως.

Και τούτο συνέβη «για συμβολικούς λόγους», όπως διευκρίνισε λίγο αφότου στάθμευσε μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και κατέβηκε από τη μοτοσικλέτα της. Με οριακά πιο επίσημη εμφάνιση από εκείνη του μέσου στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ρένα Δούρου αποτελεί αυτές τις ημέρες το πλέον πολυσυζητημένο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

«Το τηλέφωνό μου στην περιφέρεια ξεκινάει από 213. Παίρνω τηλέφωνο τον κόσμο και δεν το σηκώνουν επειδή νομίζουν ότι παίρνω από τράπεζα», αστειεύεται κάποια στιγμή η νέα περιφερειάρχης. Πρόκειται μάλλον για τον μικρότερο εκ των «πονοκεφάλων» τους οποίους της έχει προκαλέσει η εκλογή της.