Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Γιορτή Λήξης Σχολικής Χρονιάς του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης

της Δήμητρας Σέκη

Μια πολύ όμορφη μουσική βραδιά με χορούς διαφόρων ειδών, απονομή βραβείων, BBQ party και ζωντανή μουσική πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4/6/16 στο 7ο δημοτικό σχολείο Νέας Σμύρνης για τον αποχαιρετισμό της σχολικής χρονιάς 2015-2016.

Την εκδήλωση κάλυψε η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr.

Η Μαρίνα Δεκούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου Ν. Σμύρνης, απάντησε στο αν ήταν δύσκολη η διοργάνωση τέτοιας γιορτής, τονίζοντας πως όλη αυτή η δουλειά είναι ομαδική και μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον Σύλλογο, τους γονείς, τον διευθυντή και τους δασκάλους, αλλά και για τα παιδιά που αξίζουν κάθε θυσία από και κόπο.

«Να δημιουργηθεί ΚΔΑΠ ΑμεΑ στην Καλλιθέα και να γίνουν δεκτά τα παιδιά αυτά στο Camp του Δήμου»

Να δημιουργηθεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ΑμεΑ στην Καλλιθέα ζητάει ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "ΤΩΡΑ Καλλιθέα" Λάζαρος Λασκαρίδης.

Ο κ. Λάζαρος Λασκαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η παράταξή μας, έχοντας ως πρώτιστο στόχο τη δημιουργία κοινωνικών δομών στον Δήμο Καλλιθέας, οι οποίες είναι απαραίτητες σε αυτή την ασφυκτική οικονομική συγκυρία, καταθέτει την πρόταση να δημιουργηθεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ΑμεΑ στην πόλη μας. Αντίστοιχο ΚΔΑΠ λειτουργεί στο γειτονικό Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

Διανομή τροφίμων και λοιπών ειδών σε 1.300 δικαιούχους του Δήμου Αγ. Δημητρίου μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου έγινε η διανομή προϊόντων στο πλαίσιο εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Συνδρομής 2014-2020/ ΤΕΒΑ από την Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα Αθήνας σε 1.300 δικαιούχους του Δήμου Αγ.Δημητρίου.

Οι ωφελούμενοι παρέλαβαν:
1. 441 πακέτα με είδη βασικής υλικής συνδρομής 
2. 222 πακέτα για μονομελείς οικογένειες με είδη παντοπωλείου και 246 πακέτα για τις υπόλοιπες οικογένειες (διμελείς κ.λ.π) με είδη παντοπωλείου, συνολικός αριθμός 468 πακέτα. 
3. 151 συσκευασίες βρεφικού γάλατος, λοιπών βρεφικών ειδών και 
4. 1872 φιάλες ελαιόλαδο.
Η διαδικασία διανομής προϊόντων, σε όλους τους Δήμους της Π.Ε Νότιου Τομέα Αθήνας, θα ολοκληρωθεί στις αρχές του Ιουλίου.

Τι έχει συμβεί στη χώρα τους τελευταίους μήνες; Όταν το νέο γεννιέται το παλιό αρνείται να πεθάνει

Γιατί άραγε σύσσωμο το σαθρό Σύστημα της Μεταπολίτευσης χτυπά με τόσο ζήλο την κυβέρνηση; Γιατί λυσσομανούν να την ανατρέψουν;

Ας δούμε λοιπόν εν τάχει
μερικούς λόγους που δικαιώνουν πλήρως τους φόβους τους ότι οι Έλληνες δεν είναι πια απροστάτευτοι στις ορέξεις τους:

α) Με υπουργική εντολή η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος ξεκίνησε ενδελεχή έλεγχο σε όλες τις διαφημιστικές δαπάνες των δημοσίων οργανισμών και ΔΕΚΟ σε βάθος δεκαετίας, για να αποδειχθεί ποιοι συμμετείχαν στο φαγοπότι, τι έγραφαν, ποιους πολιτικούς εκβίαζαν.

Χοροθέαμα της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας "εμείς", το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 9.00μμ


Με Χοροθέαμα και πολλή διασκέδαση καλοσωρίζουμε το καλοκαίρι και αποχαιρετάμε μία χρονιά γεμάτη από δράσεις και αλληλεγγύη

H μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στόχος της Περιφέρειας Αττικής

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, με αντικείμενο την ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2015/720 που αφορά στον περιορισμό της χρήσης πλαστικής σακούλας, μετείχε η Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Οδηγία θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου η μέση ετήσια κατανάλωση να μην υπερβαίνει τις 90 λεπτές σακούλες ανά πολίτη έως τα τέλη του 2019, και τις 40 έως τα τέλη του 2025.

Κατά τη συνάντηση, όπου παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα ερευνών σχετικά με τη χρήση της πλαστικής σακούλας στην Ελλάδα, τα οποία κρίνονται ως ιδιαιτέρως ανησυχητικά, συμφωνήθηκε η ανάγκη συντονισμού των δράσεων των φορέων.

Επιχείρηση «Καθαρά sites»: Μήπως ήρθε η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν;

γράφει η Ντίνα Μπατζιά

Η μαύρη τρύπα της ενημέρωσης από τα ΜΜΕ, ουσιαστικά η ήττα της είδησης, τα ψέμματα, η προπαγάνδα, οι γκαιμπελικές μέθοδοι, η κατασκευασμένη είδηση, ο εξοβελισμός του δημόσιου λόγου,
που στρέφεται κατά της κοινωνίας, διότι προδιαγράφει έλλειμμα δημοκρατίας, δεν είναι νέα φαινόμενα.

Όπως δεν είναι νέο φαινόμενο η λαϊκή απαίτηση να μπει ένα τέλος στον καλλιεργούμενο τρόμο, στα ψεύδη, στα πλαστά και ανακριβή δημοσιεύματα, να πάψει να μετατρέπεται η είδηση σε προπαγάνδα.

Κοινωνία που στερείται την ενημέρωση, ουσιαστικά χάνει τη φωνή της. Τι άλλαξε τα τελευταία χρόνια λοιπόν; Και ποια ευθύνη έχουμε σαν πολίτες και σαν εργαζόμενοι στα ΜΜΕ;

Τρία νέα έργα στους Δήμους Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Ν. Σμύρνης με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Νέα Σμύρνη
Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής στο Νότιο Τομέα.


Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε σημαντικές παρεμβάσεις σε τρεις Δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και δύο Δημοτικά κλειστά γυμναστήρια του Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για τα παρακάτω έργα που χρηματοδοτεί αποκλειστικά η Περιφέρεια Αττικής

Αναβίωση του Ηπειρώτικου Γάμου στην Κεντρική Πλατεία Σουρμένων, το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 8.00μμ

Υπ' όψιν του υπουργού Δικαιοσύνης

του Θανάση Καρτερού

Να σας πω τι μου φέρνει στον νου η δίκη της Χρυσής Αυγής; Το ερώτημα του Καραμανλή μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη: "Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;".

Ποιος αλήθεια κυβερνά
αυτό τον τόπο σήμερα; Είναι αναπόφευκτη, εκ φύσεως, ή εκ Θεού, η ξεφτίλα που παρακολουθούμε και ζούμε τόσο καιρό; Να σέρνεται η δίκη και να καγχάζουν οι συμμορίτες;

Είναι αναπόφευκτο από τους 68 (οι 18 για τη δολοφονία) κατηγορούμενους να βρίσκονται στο εδώλιο καναδυό και οι άλλοι να βολτάρουν ή να σχεδιάζουν πώς θα κλείσουν κι άλλα σπίτια; Είναι νομικός πολιτισμός να αράζει ο Ρουπακιάς στον καναπέ του και οι γονείς του Φύσσα να βουρλίζονται για λίγα ψίχουλα δικαιοσύνης;