Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Υπ. Επικρατείας: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η αποδοχή του kathimerinotita.gov.gr

Ακόμη και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις ξεπέρασε η αποδοχή της νέας ιστοσελίδας του υπουργείου Επικρατείας kathimerinotita.gov.gr που έχει ως στόχο την
ενδελεχή καταγραφή των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους και πρωτίστως στην επαφή τους με το σύνολο της κρατικής δομής και λειτουργίας.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Επικρατείας, μέσα σε μόλις μια εβδομάδα λειτουργίας της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας (9 - 16 Φεβρουαρίου 2017) υποβλήθηκαν στο σύστημα 862 θέματα, εκ των οποίων τα 839 αφορούσαν πραγματικά προβλήματα ή διορθωτικές προτάσεις και τα υπόλοιπα 23 τάσεις αρνητικής τοποθέτησης με διάφορα σχόλια.

Άκου φασιστάκο, ο γιος τής Μάγδας Φύσσα βρίσκεται στην καρδιά κάθε ελεύθερου πολίτη...

Όποιος περίμενε από τους χιμπαντζήδες με τα μαύρα να ρωτήσουν τη μητέρα τού Παύλου Φύσσα πού είναι τώρα ο γιος της για να συνειδητοποιήσει πόσο κτηνώδης είναι ο φασισμός μάλλον είναι πολύ ανεκτικός απέναντί του.

Το ίδιο ισχύει και για όποιον μέχρι τις τελευταίες αποκαλύψεις για τις φιλοχιτλερικές γιορτές Μιχαλολιάκου - Κασιδιάρη και Σία πίστευε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση νεοναζί που αγαπούν τη Γερμανία τού "Φίρερ" πολύ περισσότερο από την Ελλάδα.

Tο πρώην Δημαρχείο Βουλιαγμένης μετατρέπεται σε κτίριο υψηλής ενεργειακής απόδοσης

Το πρώην Δημαρχείο Βουλιαγμένης θα ανακαινιστεί,  προκειμένου να αξιολογηθεί ο βαθμός ενεργειακής αποδοτικότητάς του, αξιοποιώντας το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν
9 εταίροι από 6 χώρες της Ευρωπαϊκής
Ένωσης (Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ρουμανία, Πολωνία και Σλοβενία).

Ωραιόκαστρο: Πρώτη μέρα σχολείου για τα προσφυγόπουλα παρά το ρατσιστικό σκηνικό που έστησαν ακροδεξιοί

της Σταυρούλας Πουλημένη


Την πόρτα του 1ου δημοτικού Ωραιοκάστρου πέρασαν σήμερα 9 προσφυγόπουλα από την δομή φιλοξενίας Αλεξίλ στο Δερβένι.

Νωρίτερα μια μικρή μειοψηφία ακροδεξιών - μελών της "Πατριωτικής Κίνησης Ωραιοκάστρου" προσπάθησαν να αμαυρώσουν την υποδοχή που είχαν προετοιμάσει εκπαιδευτικοί, μαθητές και αλληλέγγυοι.

Μετά τα νέα ήθη στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, φυσικό επακόλουθο ήταν να βγει και το ξύλο απ' τον παράδεισο (βέβαια)


Εδώ και τρία χρόνια με λύπη μου βλέπω ότι ο Δήμος μας με τη νέα διοίκηση έχει πάρει ένα δρόμο, ο οποίος είναι ξένος προς όλους εμάς και με όσα είχαμε ζήσει με διάφορες διοικήσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Σχεδόν τρία χρόνια τώρα η δημοτική αρχή διασπά τον κοινωνικό ιστό της πόλης μας κατασκευάζοντας εχθρούς, εξυβρίζει και κατασυκοφαντεί την αντιπολίτευση και συλλογικότητες για οποιαδήποτε καταστροφή δημόσιας περιουσίας, απειλεί και στέλνει στα δικαστήρια συλλόγους που δεν ελέγχει, απειλεί πολίτες που ασκούν κριτική ότι θα τους στείλει στον εισαγγελέα.

1ο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Ηλιούπολης, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 6.30μμ



Θεανώ Φωτίου: Μέχρι το Πάσχα τα πρώτα 350.000 σχολικά γεύματα

Ότι προσπαθούν να μπλοκάρουν την έναρξη του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» κατηγόρησε τα κόμματα που αντιδρούν στην εν λόγω τροπολογία, η αναπληρωτής υπουργός αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη Θεανώ Φωτίου, μιλώντας χθες στη Βουλή.

Μολονότι κόμματα της αντιπολίτευσης δεν αρνούνται την ανάγκη να προχωρήσει το πρόγραμμα, επικρίνουν την κυβέρνηση για την πρόβλεψη τους πρώτους τρεις μήνες το πρόγραμμα να υλοποιηθεί μέσω δυνατότητας σύναψης των σχετικών συμβάσεων με απευθείας αναθέσεις.

Στενά κομματική "ημερίδα για την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό" διοργανώνει η δημοτική αρχή της Γλυφάδας

Στενά κομματική "ημερίδα για την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό" διοργανώνει η δημοτική αρχή της Γλυφάδας, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στο Γκολφ Γλυφάδας.

"Μετά κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για κομματικό κράτος. Ούτε τα προσχήματα... Δείτε την πρόσκληση", δήλωσε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Μπάμπης Μπιλίνης.

Χορευτικά δρώμενα της ελληνικής παραδοσιακής Αποκριάς στον Άγιο Δημήτριο, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 7.30μμ



Με βαθμό απολυτηρίου η εισαγωγή στα Πανεπιστήμια. Αλλάζει όλο το σύστημα

Τη θέσπιση ενός νέου σχολικού συστήματος -σε βάθος χρόνου- βασικός στόχος του οποίου θα είναι η ενίσχυση του Λυκείου, ώστε να μπορεί να εισάγεται κάποιος σε ένα πανεπιστημιακό τμήμα βάσει του βαθμού του, επιδιώκει το αρμόδιο υπουργείο.

Αυτό είπε μεταξύ άλλων
ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Έφη Αχτσιόγλου: Διαπραγματευόμαστε την αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου για τις εργασιακές σχέσεις

Την αισιοδοξία ότι σύντομα θα επιτευχθεί η αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου για τις εργασιακές σχέσεις, ώστε να βελτιωθεί η «δραματική κατάσταση στην αγορά εργασίας»
και να παταχθεί η εργοδοτική αυθαιρεσία, εξέφρασε η αρμόδια υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου.

Με αφορμή τις αναφορές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περί επιδείνωσης της κατάστασης στην αγορά εργασίας λόγω των πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης, η κ. Αχτσιόγλου αντιγύρισε τα πυρά, λέγοντας πως το νομοθετικό πλαίσιο που απορρύθμιζε και ελαστικοποιούσε τις εργασιακές σχέσεις ήταν αυτό που υιοθετήθηκε την περίοδο 2010-2015.

Ρένα Δούρου: Το να επαναλαμβάνεις ψέματα, δεν οδηγεί ποτέ σε αλήθεια

Έντονη αντίδραση στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου προκάλεσαν δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Θόδωρου Πάγκαλου σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, περί αρχηγίας της στην ομάδα τραμπούκων που του έριξαν γιαούρτια σε ταβέρνα στα Καλύβια.

Η κ. Δούρου, με δριμεία ανακοίνωσή της τονίζει: «Το να λέει ψέματα και να παραλογίζεται ένας πολίτης, είναι απλά μεμπτό. Το να λέει ψέματα και να παραλογίζεται, κατ' εξακολούθηση ένας πρώην αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, αποτελεί δείγμα σήψης και κατάπτωσης. Εξηγεί πολλά για την πορεία της χώρας. Και συμβάλλει περαιτέρω στον ευτελισμό του δημόσιου λόγου».

Έργα 4 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη

του Γιώργου Λαουτάρη

Δύο σημαντικά έργα για τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ψηφίσθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου.

Αποφασίσθηκαν οι όροι προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για την ανάπλαση της πλατείας 25ης Μαρτίου (στη Μηλαδέζα Βάρης) και το έργο συντήρησης του οδικού δικτύου όλου του Δήμου.

Σε... Τσικνοπαρασκευή καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης σήμερα, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ



Σωκράτης Φάμελλος: Δεν έχει ολοκληρωθεί & δεν έχει υποβληθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ελληνικό

«Δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει υποβληθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ελληνικού.
 

Και είναι απορίας άξιο πώς κατατίθενται ερωτήσεις για την περιβαλλοντική αδειοδότηση από βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι για να αδειοδοτηθεί μία μελέτη πρέπει πρώτα να εκπονηθεί και να υποβληθεί», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, ο αναπληρωτής υπουργός, Σωκράτης Φάμελλος.

Όλγα Γεροβασίλη προς ΝΔ: Ψηφίστε τη δαπάνη που αφορά το προσωπικό καθαριότητας σε ΟΤΑ και Δημόσιο

Να υπαναχωρήσει από την αρνητική θέση της και να υπερψηφίσει την ρύθμιση με την οποία εγκρίνεται η δαπάνη πληρωμής του προσωπικού καθαριότητας σε ΟΤΑ
και Δημόσιο, κάλεσε την ΝΔ, η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη.

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ευρωπαϊκά κόμματα -στο οποίο εντάσσεται η εν λόγω διάταξη- η κ. Γεροβασίλη, σχολίασε την κριτική που έχει δεχθεί η συγκεκριμένη διάταξη από τον εισηγητή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη.

Απάντηση του Αλ. Τσίπρα στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» σε ερώτηση του Κ. Μητσοτάκη για την εγκληματικότητα


Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες που συντάσσονται με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων

Την απόφαση τους να αποχωρήσουν από τα μπλόκα αύριο Παρασκευή πήραν οι αγρότες μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Λάρισας.
 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, αλλά και από τα υπόλοιπα μπλόκα που συντάσσονται με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, προχωρούν σε αλλαγή των μορφών των κινητοποιήσεων τους.

14 Σχολεία και 1 Αθλητικό Κέντρο σε πρόγραμμα ενεργειακής αποδοτικότητας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα 3Β

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η πρόταση χρηματοδότησης του πρότυπου επιδεικτικού έργου με τίτλο «Ανάπτυξη Έργου στην Νότια Αττική - Project Development in South Attica (PRODESA)», στην οποία συμμετέχει
και ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Συνολικά στο έργο συμμετέχουν 13 εταίροι, μεταξύ των οποίων, εφτά δήμοι της Νοτιοανατολικής Αττικής και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Βούλα: "Το αγόρι με τα Μπλε Μαλλιά" στο Πολιτιστικό Κέντρο "Ιωνία", την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 12.00



Ηλεκτρονικά από φέτος η υποβολή αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών

Ηλεκτρονικά θα μπορούν από φέτος οι εκπαιδευτικοί να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για μετάθεση.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που υπεγράφη την Πέμπτη, από τον Κώστα Γαβρόγλου, προβλέπεται για πρώτη φορά η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης για μετάθεση.

«Έφυγε» ο μεγάλος Δημήτρης Μυταράς

Σε ηλικία 83 ετών άφησε απόψε την τελευταία του πνοή ο σπουδαίος ζωγράφος και καινοτόμος δάσκαλος, Δημήτρης Μυταράς, μετά από μεγάλα προβλήματα υγείας, που
αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια και δεν του επέτρεπαν να βγει από το σπίτι.

Η κατάσταση της υγείας του είχε επιβαρυνθεί σε βαθμό να χάσει την όρασή του. Είχε εκλεγεί τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, η οποία όμως τον είχε διαγράψει από την επετηρίδα της επειδή δεν μπορούσε να παραστεί στις συνεδριάσεις της.

Αποκριάτικο πάρτι του Συλλόγου Κρητών Αγίου Δημητρίου, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 9.30μμ