Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ξεκινούν τα μαθήματα στο Κοινωνικό φροντιστήριο Δήμου Γλυφάδας, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου

Ξεκινούν τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, τα μαθήματα δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας που προσφέρει ο Δήμος Γλυφάδας σε μαθητές
Γυμνασίου και Λυκείου.

Το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας πραγματοποιείται από εθελοντές καθηγητές της πόλης, στο 5ο Γενικό Λύκειο Γλυφάδας (Πέλλης 70 & Γεννηματά - περιοχή Αγ. Τρύφωνα).

Ξεκίνησε το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Με Αγιασμό, ξεκίνησε πανηγυρικά η νέα σχολική χρονιά για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Στην τελετή παρέστησαν η Δήμαρχος κ. Μαρία Ανδρούτσου ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Σούλης Σοφιανόπουλος, η Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας (ΟΠΚΑΠ) κ. Μαρία Θάνου, η Αντιπρόεδρος του ΟΠΚΑΠ κ. Ελένη Χατζηδημητρίου και ο Δημοτικός Σύβουλος και Μέλος Δ.Σ. ΟΠΚΑΠ κ. Μάκης Μπέλλος.

Προπηλάκισαν τον πρόεδρο του ΣτΕ κο Σακελλαρίου!


Σήμερα (χθες) το πρωί στην πλατεία Κολωνακίου έξω από το καφέ Ντα Κάπο προπηλάκισαν τον πρόεδρο του Συμβουλίου
της Επικρατείας κο Σακελλαρίου που περνούσε από εκεί για να πάει στο γραφείο του...

Καθώς περνούσε ο πρόεδρος, ο λαός που κάθε μέρα συγκεντρώνεται στην πλατεία Κολωνακίου και λιάζεται πίνοντας τον εσπρέσο του στο Ντα Κάπο, όλοι μαζί, εργάτες, αγρότες, φοιτητές και περήφανα γηρατειά, όρμησαν αγανακτισμένοι πάνω στον πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας και τον προπηλάκισαν με ακατανόμαστες φράσεις από τις οποίες οι πιο ευγενικές ήταν «πουλημένε πόσα πήρες από τον Τσίπρα» και τέτοια...

Μηνυτήρια αναφορά από τον Δήμαρχο Γλυφάδας για την έκθεση σε κίνδυνο ηλικιωμένων ανθρώπων

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε χθες το μεσημέρι στο πρώτο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου, για τα συμβάντα σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που εξέθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα ηλικιωμένων ανθρώπων. 
 
«Γίναμε μάρτυρες εικόνων που δεν τιμούν την κοινωνία μας και τις παραδόσεις μας, εικόνων εκδίωξης και αποβολής ηλικιωμένων ανθρώπων από μία δομή φιλοξενίας, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωσή τους, χωρίς πρόνοια για την ομαλή και με ασφάλεια απομάκρυνσή τους και χωρίς φροντίδα για την αξιοπρεπή μεταφορά τους σε άλλες δομές», τόνισε ο κ. Παπανικολάου μετά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς.

Η εξαφάνιση της διαπλοκής παραμένει αίτημα του εκλογικού σώματος προς εκπλήρωση @ Γυμνή διαπλοκή, μόνη, ψάχνεται...

Θα σταθώ σε ένα σημείο του κειμένου που ακολουθεί: "να εκτεθεί η διαπλοκή στα μάτια των πολιτών".
Το ίδιο ισχυρίζεται και η κυβέρνηση, ότι δηλαδή έχει εκτεθεί η διαπλοκή στα μάτια των πολιτών.
Είναι όμως έτσι;

Η διαπλοκή είχε εκτεθεί στα μάτια των πολιτών πολύ πριν οι πολίτες εκλέξουν αυτή την κυβέρνηση... και εξέλεξαν αυτή την κυβέρνηση για αυτόν ακριβώς τον λόγο... να εξαφανίσει την διαπλοκή.

Άγιος Δημήτριος: 3 Λαϊκές Συνελεύσεις για το σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος του έτους 2017

Σε τρεις Λαϊκές Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 10, 11 και 12 Οκτωβρίου, στα 10ο, 11ο και 12ο Δημοτικά Σχολεία αντιστοίχως, θα συζητηθεί το σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος του έτους 2017 του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα, ώστε η τελική πρόταση που θα κατατεθεί για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο εμπεριστατωμένη και εμπλουτισμένη με τις απόψεις και τις προτάσεις των πολιτών.

Ώρα έναρξης των Λαϊκών Συνελεύσεων: 19:00.Ορισμός τής ταξικής πάλης: Μενεγάκη στον Alpha ή 4.000 γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία;...

Την εποχή που και στα μέσα ενημέρωσης έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα, οι καναλάρχες ήταν απόμακροι ηγεμόνες τούς οποίους για να τους δει όχι ο ελληνικός
λαός, αλλά ακόμα και οι εργαζόμενοί τους θα έπρεπε πρώτα να στείλουν σχετικό αίτημα στον Πάπα.

Τα χρόνια πέρασαν κι έφτασε η κυβέρνηση της Αριστεράς να βάλει μια τάξη στο χάος, στην "αεροπειρατεία" για την οποία μίλησε ο Ν. Παππάς.

Άγιος Δημήτριος: Κρητικό γλέντι στο Γήπεδο του Κρόνου, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 9.00μμ


Οι Ομάδες Συμβουλευτικής 2016 - 17 του Δήμου Αγίου Δημητρίου

κλικ για το πρόγραμμα
Στον ολοκαίνουργιο ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας επί της οδού Δυρραχίου 11 φιλοξενούνται φέτος οι Ομάδες Συμβουλευτικής του Τμήματος Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Αγ. Δημητρίου.

Τη φετινή χρονιά (περίοδος 2016-17) θα λειτουργήσουν δύο ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, μία ομάδα νέων, μία ομάδα στήριξης καρκινοπαθών και των φροντιστών τους, αλλά και για πρώτη φορά ομάδα επιχειρηματικότητας, απευθυνόμενη συμβουλευτικά σε πολίτες που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Καταστροφές άφησε πίσω της η καταιγίδα στη Γλυφάδα - Προσωρινά κλειστή η παιδική χαρά της Πλ. Εσπερίδων

Κλειστή θα παραμείνει μέχρι νεωτέρας η παιδική χαρά στην πλατεία Εσπερίδων στη Γλυφάδα.

Η ξαφνική χθεσινοβραδινή κακοκαιρία με τη δυνατή βροχή και τους ισχυρούς ανέμους προκάλεσε
την πτώση δέντρου στο κεντρικό σημείο της Γλυφάδας. Ο κορμός έπεσε στην περίφραξη του υπαίθριου παιδότοπου προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές.

Παλαιό Φάληρο: " Η Τέχνη του Αιγαίου Ταξιδεύει" με την έκθεση εικαστικών, 12 έως 16 Οκτωβρίου


Άνθρακες ο θησαυρός

Επί μήνες τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό από το δικομματικό σύστημα που κυβερνούσε τη χώρα στοχοποιούσε τον υπουργό Επικρατείας και συνολικά την κυβέρνηση με σημείο εκκίνησης τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Προσπάθησαν να σταθούν εμπόδιο σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού με όλους τους τρόπους και με όλες τις μεθόδους της μαύρης προπαγάνδας.