Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Νέος σύγχρονος εξοπλισμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ενός εκατομμυρίου ευρώ

Την Παρασκευή 10/02/2017 στις 11:00 στο χώρο της Διοίκησης του Πα.Γ.Ν.Η και παρουσία της Διοίκησης της 7ης Υ.Πε Κρήτης, θα υπογραφεί σύμβαση
μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και του Διοικητή του Νοσοκομείου για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός ψυχροστασίου στο Πα.Γ.Ν.Η. συνολικής δαπάνης 1.000.000,00€ και τα οποία χρήματα εξασφαλίσθηκαν τέλους 2016 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
 
Το έργο αυτό εντάσσεται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΠαΓΝΗ για την αντικατάσταση πεπαλαιωμένου λειτουργικού εξοπλισμού, στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης του.

Σταύρε, οι Αριστεροί πεθαίνουν σαν Αμλετ, "πέθανες" σαν Πολώνιος...

Ο κάθε βουλευτής είναι πρώτα και κύρια υπόλογος στη συνείδησή του κι από τη στιγμή που είναι αντιπρόσωπος κι όχι εκπρόσωπος του λαού δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις υποδείξεις ούτε των ψηφοφόρων που τον εξέλεξαν ούτε του κόμματος με το οποίο κατέβηκε στις εκλογές.
 

Γι' αυτό κι έχει κάθε δικαίωμα όταν η προσωπική του αντίληψη διαφοροποιείται από αυτή των εκλογέων ή της παράταξής του να διαφωνεί, ακόμα και να αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα στην οποία ανήκει.

Έφη Αχτσιόγλου: Το 80% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ πληρώνει λιγότερα, βάσει των ειδοποιητηρίων που έχουν σταλεί

Θετική στην πρόταση βουλευτών για τη δημιουργία Ομάδας Εργασίας που θα εξετάσει το ζήτημα με τα μπλοκάκια, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου
στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, που συζητά το νομοσχέδιο για το Εθνικό Μητρώο Φορτοεκφορτωτών.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα σταλούν τα ειδοποιητήρια που αφορούν τους ασφαλισμένους στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων.

Αποκριάτικο πάρτυ του Συλλόγου Εθελοντών "προασπίζω" στο Άλσος Δ. Κιντής της Ηλιούπολης, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου



Η μουσική και το σεξ ενεργοποιούν την ίδια περιοχή του εγκεφάλου

Sex, drugs and rock'n'roll" (σεξ, ναρκωτικά και ροκ-εντ-ρολ) ήταν το σύνθημα των νέων μετά την επαναστημένη δεκαετία του ΄60.

Φαίνεται πως είχαν τελικά κάποιο δίκιο να τα συνδυάζουν, επειδή Καναδοί επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι το σεξ, τα ναρκωτικά και η μουσική (όχι μόνο η ροκ βέβαια) ενεργοποιούν το ίδιο κέντρο απόλαυσης του εγκεφάλου.

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αγίου Δημητρίου & Νοτίων Προαστίων... πάει θέατρο για παιδιά(!) με 4 ευρώ

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αγίου Δημητρίου & Νοτίων Προαστίων... πάει θέατρο για παιδιά! με την ειδική τιμή εισιτηρίου των 4 ευρώ.

Δηλώστε συμμετοχή (μέχρι 14 Φεβρουαρίου) για τα παιδιά σας, τα ανίψια σας
ή τα εγγόνια σας, ηλικίας 4-10 χρόνων, για τη θεατρική παράσταση του έργου "Η μηλιά που όλο γελά και το μυστικό της φιλίας" (κείμενο-σκηνοθεσία: Κοραλία Τσόγκα).

Άγιος Δημήτριος: Απόκριες στην πόλη 2017 - Το πρόγραμμα από 17 έως 27 Φεβρουαρίου


Δείτε το πρόγραμμα:

Στο 23% η ανεργία το Νοέμβριο, μειώθηκε κατά 1,5 μονάδα

Στο 23% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον περασμένο Νοέμβριο και μειώθηκε κατά 1,5 μονάδα σε σχέση με το 24,5% του Νοεμβρίου 2015, αλλά παρέμεινε αμετάβλητο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2016.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.100.118 άτομα, με το μεγάλο πρόβλημα να συνεχίζει να εντοπίζεται στις ηλικίες 55 - 64 ετών (λίγο πριν τη σύνταξη) όπου η ανεργία αυξήθηκε κατά 2 μονάδες μέσα σε ένα έτος.

Πρόσφυγες


Περπατούσαμε αδιάκοπα, μέρες μέσα στο κρύο, κατάκοποι και φοβισμένοι μη τυχόν και μας ανακαλύψουν οι Τούρκοι. Φοβόμασταν τον κάθε θόρυβο ακόμα και το τσάχαλο
που έκαναν τα μικρά κλαδιά κάτω από τα πόδια μας.

Κάποτε φτάσαμε σε μια παραλία και από κει μπαίνοντας στο πρώτο καράβι που βρήκαμε βγήκαμε στον Πειραιά. Ο κόσμος μας υποδέχθηκε άσχημα, γι αυτούς ήμασταν Τούρκοι.

«Milonga Del Eros» στην Καλλιθέα: Αργεντίνικο τάνγκο στην Πλατεία Κύπρου, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ



Έως τα τέλη Ιουνίου υποχρεωτικά τα POS σε 12 επαγγελματικούς κλάδους


Θέμα ημερών είναι η έκδοση της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών με την οποία θα ορίζονται οι πρώτοι 12 κλάδοι της αγοράς οι οποίοι υποχρεωτικά ως 30 Ιουνίου θα πρέπει να χρησιμοποιούν POS στις συναλλαγές τους με τους πολίτες.

Με την ίδια απόφαση θα ορίζονται και οι διαδικασίες για την δήλωση ενός επαγγελματικού λογαριασμού από κάθε επαγγελματία (φυσικό πρόσωπο). Ο λογαριασμός αυτός, ο οποίος προβλέπεται στον πρόσφατο φορολογικό νόμο, θα είναι δεσμευτικός ως προς τις εισροές (έσοδα) του επαγγελματία.

Τι είναι το αμυγδαλέλαιο και πώς να το χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπό σας

Κάθε χρόνο εκατομμύρια γυναίκες ξοδεύουν πολλά χρήματα για καλλυντικά και άλλα προϊόντα φροντίδας του δέρματος.

Δυστυχώς τα περισσότερα απ’ αυτά τα καλλυντικά σκευάσματα δεν είναι
ό,τι πιο αποτελεσματικό και έχουν υπέρμετρες τιμές. Επιπλέον, λόγω των σκληρών χημικών ουσιών που περιέχονται σ’ αυτά τα προϊόντα, θα πρέπει να προσέξετε για τυχόν παρενέργειες.

Καλλιθέα: Η παράσταση «Λιωμένο Βούτυρο» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», από την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου

Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη»:
Μεγίστης 18-20, Καλλιθέα

Έφη Αχτσιόγλου: Παράλογες οι απαιτήσεις του ΔΝΤ

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στην Αλεξανδρούπολη ήταν ο πρώτος σταθμός της υπουργού, η οποία εκτιμά πως η καλή λειτουργία του θα βοηθήσει στην επαναφορά μιας κανονικότητας στην αγορά εργασίας.

«Αυτός είναι ο στόχος μας. Το πρώτο μας μέλημα είναι να τηρηθεί η νομιμότητα και να μπει ένα φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία, η οποία έχει αρχίσει και λαμβάνει έντονες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, κυρίως λόγω και της αποδιάρθρωσης του θεσμικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων που συνέβη την περίοδο 2010-2014» δήλωσε μετά το πέρας της επίσκεψής της.

Στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης η δυτική παραλία της Βάρκιζας - Υπεγράφη η πρώτη σύμβαση παραχώρησης

Με την παραχώρηση της δυτικής παραλίας της Βάρκιζας, στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης άνοιξε ο δρόμος της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου
-συνολικής έκτασης 540 στρεμμάτων- στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες πλέον θα έχουν την ευθύνη διαχείρισης του.

Το συγκεκριμένο τμήμα παραχωρήθηκε με την υπογραφή της πρώτης σύμβασης μεταξύ του πρόεδρου της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Γιώργο Τερζάκη και του δήμαρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ενώ για την υπογραφή των υπολοίπων τεσσάρων συμβάσεων θα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες έως τις 10 Μαρτίου.


left.gr

«Η Καλλιόπη και ο Φρίξος»: Βιωματική δράση για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας: Ανδρομάχης 86Α

Θέλετε να κόψετε το κάπνισμα; Δοκιμάστε να φάτε πιπερόριζα ή να πιείτε γάλα πριν ανάψετε τσιγάρο

Η διατροφή και η άσκηση βοηθούν στην διακοπή του καπνίσματος, ανέφερε η διδάκτωρ του τμήματος Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και μέλος της Ερευνητικής Ομάδας Βιοχημείας και Άσκησης του ΑΠΘ, Ανατολή Πετρίδου.

Η κα Πετρίδου στη διάρκεια ημερίδας με θέμα "Διακοπή καπνίσματος: δυσκολίες και λύσεις", την οποία διοργάνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του ΑΠΘ.

Ο Νίκος Παππάς από την Ηλιούπολη: Η επιλογή μας να δώσουμε τη μάχη κατά της διαπλοκής έχει δικαιωθεί (video)

Στο δημοτικό άλσος "Δημήτρης Κιντής" στην Ηλιούπολη μίλησε την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου ο  υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και
Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σε πολιτική εκδήλωση με θέμα «ΜΜΕ και Διαπλοκή» που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης.

«Ο αγώνας που ξεκινήσαμε πριν από δυο χρόνια, έχει δικαιωθεί απόλυτα από την πορεία των πραγμάτων, η επιλογή μας δηλαδή να δώσουμε τη μάχη απέναντι σε αυτό που ονομάζονταν σύστημα της διαπλοκής στην Ελλάδα, δηλαδή της αλληλεξάρτησης του τραπεζικού του πολιτικού συστήματος και των media» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς.

Άγιος Δημήτριος: "Το ταξίδι του Αρλεκίνου" - Απόκριες με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου



''ΚαρναβΑλιμος' 2017": Το Πρόγραμμα των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων έως και τις 27 Φεβρουαρίου

Ξεκίνησε ο "καρναβΑλιμος 2017" με τις Αποκριάτικες Γιορτές που διοργανώνει ο Δήμος Αλίμου έως και τις 27 Φεβρουαρίου.

Χοροί γύρω από γαϊτανάκια, αναβιώσεις παραδοσιακών παιχνιδιών, βόλτες με άμαξα, εργαστήρια χαρταετών, παραστάσεις, μεταμφιέσεις, Αποκριάτικη Παρέλαση αρμάτων και πολλές πολλές άλλες εκπλήξεις στο Αποκριάτικο Χωριό, ενώ το τρενάκι «Ρούντολφ ο Μασκαράς» θα συνεχίζει τις βόλτες του στους δρόμους της πόλης.

Παράνοια ή προμελετημένο σχέδιο;



 
Το ΔΝΤ, ο Σόιμπλε και οι όμοιοί τους έχουν την αίσθηση πως απευθύνονται σε ζωντόβολα και μάλλον έχουν δίκιο σε κάποιο βαθμό.

Τα επιχειρήματά τους
μοιάζουν παρανοϊκά αλλά στην ουσία υπηρετούν με συνέπεια την αντικοινωνική, νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, που πρώτοι εφάρμοσαν η Θάτσερ, ο Ρήγκαν και ο δικτάτορας Πινοσέτ και σήμερα συνεχίζουν γενικευμένα τα κονκλάβια των Βρυξελλών.

Άγιος Δημήτριος: Απoκριάτικο πάρτι για τα παιδιά της Δημοτικής Κατασκήνωσης, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 6.00μμ



Προβολή του ντοκιμαντέρ "The Weather Underground" στο Υπόστεγο, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 7.00μμ

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 7.00μμ, στο Υπόστεγο (25ης Μαρτίου 38, Αργυρούπολη) η Ανοικτή Συνέλευση "Βαβέλ" θα προβάλει το ντοκιμαντέρ "The Weather Underground", των Sam Green και Bill Siegel.

ΗΠΑ 1969. Εποχή HIPPIES, αλλά και του πολέμου του Βιετνάμ.
Χιλιάδες Βιετναμέζοι σκοτώνονται κάθε μέρα από τον αμερικανικό στρατό.


Ένα κομμάτι του φοιτητικού κινήματος βλέποντας ότι οι ειρηνικές πορείες και διαμαρτυρίες δεν φέρνουν αποτέλεσμα, αποφασίζει να αντιδράσει αλλιώς...

Θα ακολουθήσει συζήτηση/καφενείο στον χώρο του Υποστέγου.


Το νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Υγεία, παρουσίασε ο Παύλος Πολάκης στα Χανιά

Η ενίσχυση του δημόσιου τομέα Υγείας και η παροχή δωρεάν υψηλών υπηρεσιών Υγείας προς όλους τους πολίτες, αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή
της κυβέρνησης, τόνισε χθες από τα Χανιά, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

«Θέλουμε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας, που θα προσφέρει ισότιμα σε κάθε πολίτη, δημόσια δωρεάν υπηρεσίες υγείας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
παρουσιάζοντας το νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Υγεία, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.