Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Για την κατάρρευση του κρηπιδώματος στην παραλία Αλίμου: Η ομιλία της Αλέκας Γιαννούτσου στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Μας κάνει εντύπωση που το συγκεκριμένο θέμα (σ.σ. η κατάρρευση του κρηπιδώματος), που αφορά τη δημόσια ασφάλεια, συζητήθηκε προ ημερησίας
και δεν μπήκε ως τακτικό θέμα συζήτησης ώστε να δοθούν στους δημοτικούς συμβούλους και τις παρατάξεις τόσο ο αναγκαίος χρόνος συζήτησης όσο και όλα τα έγγραφα που επικαλέστηκε ο δήμαρχος.

Επιβεβαιώνεται, έτσι, ότι η διοίκηση του κ. Κονδύλη ενδιαφέρεται μόνο για επικοινωνιακά τρικ και όχι για μία ουσιαστική συζήτηση, ούτε για από κοινού αντιμετώπιση», τονίζει με ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση Αλίμου «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι».

Καλλιθέα: Σύσκεψη των δημοτικών παρατάξεων για την Πολιτική Προστασία ζητάει ο Λάζαρος Λασκαρίδης

Με αφορμή την ανθρώπινη τραγωδία στην Ανατολική Αττική, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την εβδομάδα που διανύουμε, η Αττική ζει ένα πρωτόγνωρο δράμα, μια ανθρώπινη τραγωδία που από το νου περνάει η εικόνα ότι αυτός ο κόμπος από το λαιμό δεν θα μας φύγει ποτέ…

Περιφέρεια Αττικής: Το σκάνδαλο του ρέματος Σαπφούς είναι ενδεικτικό της αβελτηρίας & αδιαφορίας του Δήμου Αμαρουσίου

Για «αβελτηρία» και «αδιαφορία» κατηγορεί την διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, η Περιφέρεια Αττικής σχετικά με την αντιπλημμυρική
προστασία της περιοχής, μετά τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει, ενσωματώνοντας και τις αναγκαίες τεχνικές συμπληρώσεις, τη μελέτη για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς.

Σκληρή απάντηση του αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στον Σ. Πουλή

Με μια σκληρή ανακοίνωση, το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, απάντησε σε δημοσιεύματα και δημόσιες δηλώσεις του Σταμάτη Πουλή, ο οποίος άσκησε κριτική για τους χειρισμούς του υπουργείου Υγείας την ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς στο Μάτι.

Το γραφείο του Π. Πολάκη αναφέρει ότι «αναφορικά με δημοσιεύματα και δημόσιες δηλώσεις που θέλουν τον Σταμάτη Πουλή να περιφέρει την ιδιότητά του ως «πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων και δι' αυτής να εξαπολύει ανήθικα και ανυπόστατα ψεύδη κατά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, αναφερόμενος σε δήθεν παραπλάνηση του κοινού για την τραγωδία από τις πυρκαγιές, διευκρινίζουμε προς τα ΜΜΕ που φιλοξενούν δηλώσεις του αλλά και ευρύτερα, τα εξής:

Την ταινία «Πισίνα Ζωγραφικής» προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Τετάρτη 1 Αυγούστου

Με την ιρανική δραματική ταινία «Πισίνα Ζωγραφικής - The Painting Pool » του Μαζιάρ Μίρι συνεχίζει το αφιέρωμα στον ιρανικό και μαροκινό κινηματογράφο η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού- Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.), την Τετάρτη 1 Αυγούστου στις 9.00μμ.
 
Οι προβολές των ταινιών γίνονται στον Πολυχώρο «Πολυμήχανο café teatral» στην οδό Φλέμινγκ 58,
στην Αργυρούπολη κάθε Τετάρτη στις 9.00μμ, μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Και μετά την εθνική τραγωδία, τι;



Ακούγεται κοινοτοπία αλλά αξίζει να λέγεται και να ξαναλέγεται μέχρι να εμπεδωθεί από όλους. Η φύση εκδικείται το βιασμό της από ανθρώπους και ανάξιες κυβερνήσεις, τελεία και παύλα.

Και καλά, λογικό πολλοί να μη ψυχανεμίζονται τι σημαίνει κλιματική αλλαγή, αν και άρχισε ήδη να μας δείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο. Να παριστάνουμε όμως τους ανήξερους για το οικιστικό μπάχαλο που επικράτησε στην Ελλάδα μεταπολεμικά, με τους περισσότερους από μας ανακατεμένους, ε αυτό πια είναι μνημείο υποκρισίας.