Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Άνω Κάτω στο Καλαμάκι: Βρέχει, δεν βρέχει εμείς το γλεντάμε…

…και σας περιμένουμε

 

 

το Σάββατο 14 Μαρτίου από τις 8:30 το βράδυ

 στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αλίμου (Λ. Ιωνίας 96) 

με καλό σπιτικό φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική…

 

Πηγή: anokatostokalamaki.wordpress.com

Κινηματογράφος: «Sam Roma - Είμαστε Τσιγγάνοι», το νέο ντοκιμαντέρ της Μαρίνας Δανέζη

«Είμαστε απ' όλα. Ο,τιδήποτε θα το βρείτε. Από το χειρότερο μέχρι και το καλύτερο μπορούμε να κάνουμε σαν άνθρωποι».

Ρομά: Ένας «μυστήριος λαός» που η ταυτότητά του χάνεται στα βάθη του χρόνου και στους μακρινούς τόπους της περιπλάνησης.

Από την Ινδία και την Αίγυπτο, μέχρι τη Σουηδία και την Αγγλία και από τα χρόνια του Μέγα Αλέξανδρου ως τα σήμερα οι πλανόδιοι άρχοντες του δρόμου εμφανίζονται στο χάρτη της παγκόσμιας ανθρωπογεωγραφίας. Έκτοτε, ζουν
στις παρυφές του περιθωρίου, στο μεταίχμιο της νομιμότητας και στο όριο της κοινωνικής αποδοχής.

Οι Έλληνες Ρομά αγαπούν το χορό, το τραγούδι και τα πανηγύρια ενώ στήνουν τα μεγαλύτερα γλέντια. Ερωτεύονται, «κλέβονται», παντρεύονται και δημιουργούν μεγάλες οικογένειες τηρώντας ευλαβικά τα έθιμα της φυλής.

Διασκέδασαν οι Κρήτες Μοσχάτου-Ταύρου στον ετήσιο χορό τους

Με μεγάλη επιτυχία ο Πνευματικός Σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου-Ταύρου διοργάνωσε το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου τον ετήσιο χορό του στο κρητικό κέντρο Ομαλός, στο Μοσχάτο.

Πολλοί φίλοι των Κρητών που βρέθηκαν εκεί, είχαν την ευκαιρία να απολαύουν παραδοσιακά τραγούδια, μαντινάδες και να διασκεδάσουν με τα Σπυριδάκια και βλέποντας το χορευτικό του συλλόγου.
 

Επίσης τραγούδησε και ο δάσκαλος της κρητικής λύρας του συλλόγου Γρηγόρης Αλυσσανδράκης. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μπονατάκης Παύλος ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Πρόεδρος του ΔΣ Μοσχάτου Ταύρου Αντώνης Μπούτσης και ο Δημοτικός σύμβουλος  Βαγγέλης Κοτζαμπασάκης.


Πηγή: my-mosxato.blogspot.gr

Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Ελληνικού έχει κέφια...

Άουσβιτς: Το απόλυτο κακό, η επίγεια κόλαση, το εργοστάσιο του θανάτου

του Νώντα Παντούλα
 
Έχετε ακούσει ή διαβάσει πολλές φορές τη φράση «δε βρίσκω λόγια να το περιγράψω». Στην περίπτωση του Άουσβιτς μου συνέβη πραγματικά. Δεν είναι σχήμα λόγου,
είναι κυριολεξία.

Ο χαρακτηρισμός «εργοστάσιο του θανάτου» δεν είναι δημοσιογραφικός τίτλος, ούτε τίτλος ταινίας φρίκης. Αποτυπώνει αυτό που πραγματικά ήταν: μια τεράστια εγκατάσταση για μαζικούς φόνους σε βιομηχανική κλίμακα.

Είναι δύσκολο να περιγραφούν όσα φρικτά συνέβαιναν εκεί σε λίγες γραμμές. Θα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Άουσβιτς είναι μια κωμόπολη της Πομερανίας που σήμερα ανήκει στην Πολωνία. Δημιουργήθηκε από τους Ναζί το 1940 αρχικά ως στρατόπεδο συγκέντρωσης και εργασίας. Επεκτάθηκε σε τεράστια έκταση και έφτασε να είναι πάνω από 40 τ.χμ. φανταστείτε ένα τετράπλευρο 4 επί 5 χιλιομέτρων. Εκεί οι κρατούμενοι εργάζονταν καταναγκαστικά σε ορυχεία, εργοστάσια και σε άλλες εγκαταστάσεις. Οι συνθήκες ζωής και εργασίας ήταν απάνθρωπες και στοίχισαν τη ζωή δεκάδων χιλιάδων κρατουμένων.

”Ο Καζαντζάκης στην Ελλάδα του Σήμερα” . Εκδήλωση Πολιτισμού στην Νέα Σμύρνη

γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Με αφορμή τα 132 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη και τα 11 χρόνια από το θάνατο της Ελένης Καζαντζάκη, ο Σύλλογος Κρητών της Νέας Σμύρνης και οι εκδόσεις Καζαντζάκης σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Σμύρνης οργάνωσαν στο δημοτικό πολυχώρο «Γαλαξίας» εκδήλωση για το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Η Νίκη Σταύρου, διευθύντρια των εκδόσεων Καζαντζάκης, μίλησε για τη ζωή και το έργο του μεγάλου συγγραφέα και ο ηθοποιός Διογένης Τριανταφυλλίδης διάβασε απόσπασμα από το «Αναφορά στο Γκρέκο», ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης και ο Νικήτας Περαθωράκης, πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών και δημοτικός σύμβουλος.


Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr μίλησε ο Νικήτας Περαθωράκης, τονίζοντας την επιθυμία του να αναδειχτεί το έργο του Συλλόγου και εξηγώντας πως η επιλογή του Νίκου Καζαντζάκη για την εκδήλωση αυτή ήταν προφανής λόγω της αξίας και της διαχρονικότητάς του έργου του.


Η Νίκη Σταύρου αναφέρθηκε στην αναγνωρισημότητα του έργου του μεγάλου συγγραφέα, που παρά τις αντιδράσεις που αντιμετώπισε στο παρελθόν από την Εκκλησία και την Πολιτεία, πλέον το έργο του έχει αναγνωριστεί και από τους πολέμιους του της εποχής εκείνης.

  
Πηγή: www.ilioupoligiaolous.gr

Μουσικό αφιέρωμα στη Μοσχατιώτισσα Τζένη Βάνου από την Πνευματική Εστία Μοσχάτου

Η ταινία "το Αυγό του Φιδιού" στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 6 Μαρτίου

Η ταινία του Ingmar Bergman "το Αυγό του Φιδιού" θα προβληθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.
 
Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθέτης:
Ingmar Bergman
Πρωταγωνιστούν: Liv Ullmann, David Carradine, Gert Fröbe 

Υπόθεση:
Βερολίνο, 1923: O Άμπελ και η Μανουέλα (Αμερικανοεβραίοι) περιφέρονται σαν χαμένοι
σ’ ένα μεσοπολεμικό Βερολίνο γεμάτο απελπισία: η ανεργία, ο πληθωρισμός, η πείνα και η παρακμή πλαισιώνουν τη Γερμανία του Μεσοπολέμου.

Γεωγραφική ασάφεια...


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 03.03.2015

Υπέγραψαν σύμβαση; Φάτε τους

γράφει η Ντίνα Μπατζιά

Ένας μηχανισμός στοχοποίησης εργαζομένων και συνδικαλιστών μπήκε από χτες σε λειτουργία από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, παρασύροντας σε έναν πρωτοφανή κοινωνικό αυτοματισμό
εκατοντάδες πολίτες που προφανώς αγνοούν όλες τις πτυχές του θέματος.

Στόχος της επίθεσης οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, γιατί κατάφεραν να υπογράψουν ΣΣΕ.

Ναι, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, τις δύσκολες για τα εργασιακά δικαιώματα, μετά από πέντε χρόνια σκληρών μνημονιακών πολιτικών, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, κατάφερε μετά από μήνες διεκδικήσεων, να υπογράψει μία ΣΣΕ, που ούτε αυξήσεις προβλέπει, όπως προπαγάνδιζαν, ούτε τίποτα εξασφαλίζει μιας και πρόκειται για μνημονιακό νόμο που πάει προς κατάργηση, ούτε δημόσια είναι η ΔΕΗ, άρα δεν τα πληρώνουμε από τη τσέπη μας, όπως διαμαρτυρόταν ο κόσμος που τηλεφωνούσε στο Κόκκινο.

Κι αντί χιλιάδες εργαζόμενοι να χρησιμοποιήσουν την υπογραφή της συγκεκριμένης ΣΣΕ, ως εφαλτήριο, για να πετύχουν τις δικές τους νίκες, είναι σα να εγκαλούν την κυβέρνηση να καταργήσει τις ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις.

Βάσει του εισοδήματος, η συμμετοχή στα φάρμακα

Όσο φτωχότερος είναι κανείς, τόσο λιγότερο θα πληρώνει για τα φάρμακά του, τονίζει ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής.

Η συμμετοχή των ασφαλισμένων στη δαπάνη για φάρμακα θα υπόκειται σε διαβαθμίσεις, καθώς θα είναι ευθέως ανάλογη του εισοδήματός τους.

Αυτήν τη ρύθμιση προανήγγειλε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και το Mega, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Θα διαβαθμίσουμε τη συμμετοχή με βάση τις οικονομικές δυνατότητες», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση, αλλά «δικαιότερη κατανομή», για να προστατευθούν οι αδύναμοι.

Ο κ. Κουρουμπλής ρωτήθηκε πού θα βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα και απάντησε ότι  θα πληρώσουν από τους ισολογισμούς τους οι πολυεθνικές των φαρμάκων.

Είπε, τέλος, πως εντός των ημερών θα καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, καθώς και ότι στο δεύτερο εξάμηνο θα καταργηθεί και το ένα ευρώ ανά συνταγή.

Πηγή: www.stokokkino.gr

«Στοχοποιούν και συκοφαντούν τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - ψέμματα τα περί αυξήσεων στην ΣΣΕ»

Για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που κατάφερε, μετά από μήνες αγώνων, να υπογράψει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με την διοίκηση της εταιρείας, μιλά στο Κόκκινο ο αντιπρόεδρος
της Ομοσπονδίας Κώστας Κουτσοδήμας, ο οποίος επισημαίνει πως καμία αύξηση 8-10% δεν έγινε, παρά τα όσα γράφονται και λέγονται από συγκεκριμένα ΜΜΕ.

"Όπως όλες οι ομοσπονδίες υπογράψαμε μία ΣΣΕ, με το εξής περιεχόμενο:

Ακούστε εδώ τι είπε ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Καμία απόλυση, καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, καμία αύξηση μισθολογική, όπως και το απαγορεύει ο μνημονιακός νόμος 4024, αλλά και καμία μείωση. Είμαστε παγωμένοι στα σημεία αυτά. Και τελευταίο, παρέχουν ως εταιρεία ιδιωτικού δικαίου μία κοινωνική παροχή, ένα τροφείο, στους χώρους δουλειάς στους εργαζόμενους", εξηγεί ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Γλυφάδα: Σκανδαλώδης παραχώρηση οικοπέδου και σε βάρος των κοινωνικών αναγκών

Η δωρεάν παραχώρηση ενός από τα λιγοστά οικόπεδα που διαθέτει ο Δήμος Γλυφάδας, στη Μητρόπολη για την ανέγερση μητροπολιτικού μεγάρου αποτέλεσε την αφορμή για διαφωνίες εν μέσω εντάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Μαρτίου.

Με την απόφαση αυτή η δημοτική αρχή -συνεπικουρούμενη από τις παρατάξεις Λυγνού και Βοργιά- παραχωρεί ένα οικόπεδο επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης που η αντικειμενική του αξία ξεπερνάει τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι που διαφωνούσαν αντιμετωπίστηκαν για άλλη μια φορά με αποδοκιμασίες και λεκτικούς προπηλακισμούς, με την ανοχή του προεδρείου.

Το σημαντικό κοινωνικό έργο της Μητρόπολης "δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη δωρεάν παραχώρηση του εν λόγω οικοπέδου που αποτελεί μια από τις ελάχιστες δυνατότητες του δήμου μας για την ικανοποίηση επειγουσών αναγκών των πληττόμενων συμπολιτών μας", τονίζει η δημοτική κίνηση «Ανατροπή στη Γλυφάδα-Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία».

"Παράνομη απόφαση η οποία συνιστά ευθεία καταστρατήγηση του αρ.185 του ν. 3463/2006", θεωρεί την απόφαση και η δημοτική παράταξη «Δυνατή Γλυφάδα».

Άγιος Δημήτριος: “Αγώνες Γυναικών” - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Αγ. Δημητρίου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Αγώνες Γυναικών", η οποία θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” (Αγ. Δημητρίου 55) την Παρασκευή 6 Μαρτίου, στις 7.00μμ.

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Ξανθίππη, η γυναίκα του Σωκράτη».

Ένας συζυγικός μονόλογος από τη γυναίκα του πιο διάσημου φιλόσοφου.

Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη: Μουσική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Κυριακή 8 Μαρτίου

Μουσική εκδήλωση, με θέμα «Η Γυναίκα στο Τραγούδι», διοργανώνει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, την Κυριακή 8 Μαρτίου, στην αίθουσα «Ιωνία» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) στις 8.00 μμ.

Στην εκδήλωση, η οποία γίνεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, θα τραγουδήσει η Κατερίνα Κουρεντζή, ενώ η Κοινωνική Υπηρεσία θα συγκεντρώσει τρόφιμα για τους άπορους.

Καλλιθέα: Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού & της Ενδοσχολικής Βίας


Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στο Μοσχάτο, την Τετάρτη 4 Μαρτίου

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

 
Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!



Από ημ/νία και ώρα
Έως ημ/νία και ώρα
Δήμος/κοινότητα
Περιγραφή περιοχής
Αριθμός Σημειώματος
Σκοπός διακοπής








          
4/3/2015 11:30:00 πμ
4/3/2015 5:00:00 μμ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ
Μονά/Ζυγά οδός:ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ απο κάθετο: ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ έως κάθετο: ΧΕΙΜΑΡΑΣ από: 11:30 πμ έως: 05:00 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΜΙΑΟΥΛΗ απο κάθετο: ΠΛΑΤΩΝΟΣ έως κάθετο: ΜΙΑΟΥΛΗ 57 από: 11:30 πμ έως: 05:00 μμ





Πηγή: my-mosxato.blogspot.com

Ρένα Δούρου: Στις εσχατιές της Περιφέρειας, με έναν διττό συμβολισμό

Τα νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα επισκέφτηκε χθες η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, συνοδευόμενοι από ομάδα ιατρικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για την πραγματοποίηση ιατρικών εξετάσεων σε κατοίκους των Αντικυθήρων.

Την Περιφερειάρχη Αττικής συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, ενώ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, συνόδευσε ο Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ιατρός, Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος.

Στα Αντικύθηρα, όπου οι στρατιωτικοί ιατροί εξέτασαν κατοίκους, η Περιφερειάρχης και ο Υπουργός επισκέφθηκαν τον Ναό του Πολιούχου Αγ. Μύρωνα, όπου συναντήθηκαν με τον Ηγούμενο Πατέρα Αντώνιο.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των κατοίκων των Αντικυθήρων, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετέβησαν στα Κύθηρα.

Κινηματογράφος: Χωρίς Μέτρο

της Τάμμυ Κοντογιώργου

Η επιμονή και οι φιλοδοξίες του νεαρού Άντριου έχουν τις ρίζες τους στο γεγονός ότι μεγάλωσε χωρίς τη μητέρα του και έχει έντονο το αίσθημα της απόρριψης.

Έτσι, βάζει στόχους που τους πετυχαίνει με πολύ πόνο και πείσμα διότι δεν δέχεται άλλη απόρριψη.

Μια πολύ καλή ταινία, με πολλές υποψηφιότητες για όσκαρ που σας προτείνω να δείτε.

Προτείνω να την δουν γονείς και παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική και ιδιαίτερα οι μαθητές της σχολής κρουστών.

Δημιουργία θεατρικής ομάδας ενηλίκων στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, το Σάββατο 7 Μαρτίου

Στο χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου π. Κάμπινγκ Βούλας θα δημιουργηθεί από τους εθελοντές θεατρική ομάδα ενηλίκων.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 6.30μμ στο κτήριο της πύλης στην είσοδο των πεζών.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους.

Για την συμμετοχή δηλώστε στο voulacamp@gmail.com.

Το θέατρο είναι “μίμηση πράξης” και όχι η πράξη αυτή καθαυτή, μας λέει ο Αριστοτέλης.
Είναι λόγος και πράξη, - θεωρία και πράξη.
Είναι γλώσσα και κώδικας.
Είναι ανάλυση και σύνθεση.
Είναι θέση και αντίθεση.
Είναι τέχνη και τεχνική.
Είναι η εφήμερη τέχνη που ακολουθεί τη ζωή και τις αλλαγές της.
Είναι η εικόνα της ζωής, τα όνειρά της, η φαντασία της, τα έθιμά της, η δομή της.
Είναι η σύμπτυξή της, η συμπύκνωσή της, είναι τελικά το μεδούλι και η εικόνα της.


Όλα αυτά, και άλλα πολλά, θα τα δούμε μαζί στις συναντήσεις μας, με όσους τελικά από σας αποφασίσουν να ακολουθήσουν την αναζήτησή μας.


Την ευκαιρία τούτη, μας τη δίνουν οι εθελοντές του κάμπινγκ Βούλας. Την προσπάθεια αυτή, θα αναλάβει να συντονίσει η Έφη Κανακουσάκη, σκηνοθέτης - ηθοποιός, και με ένα επί πλέον σκοπό: να παρουσιαστεί το όποιο αποτέλεσμα προκύψει, μετά από ένα ικανό χρόνο δοκιμών.

Η εφημερίδα μας δεν κρύβει τίποτα...


Ο Τάσος Αναστασίου στο 71ο τεύχος του HOT DOC