Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Κατά της πώλησης του Ελληνικού η Περιφέρεια Αττικής

Την αντίθεσή της στη συμφωνία πώλησης του Ελληνικού εκφράζει η Περιφέρεια Αττικής, με ψήφισμα που υποστηρίχθηκε από την πλειονότητα των μελών της παράταξης της περιφερειακής αρχής, σε μια συνεδρίαση από την οποία αποχώρησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Στο ψήφισμα αποτυπώνεται η προγραμματική θέση της «Δύναμης Ζωής» για το Ελληνικό, δηλαδή η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου και πολιτισμού, σύμφωνα με την πρόταση των δήμων της περιοχής και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με συντονιστή τον καθηγητή, Νίκο Μπελαβίλα, «μια πρόταση οικονομικά εφικτή και βιώσιμη».

Ακόμη, μεταξύ άλλων, με το ψήφισμα ζητείται να περιέλθει η διαχείριση των ακτών στα αιρετά θεσμικά όργανα του πρώτου και δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης, εξασφαλίζοντας στο σύνολό της την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών.

Καλά που δεν πάθαμε και τίποτα @ Ο γιαλός είναι στραβός αλλά τους φταίνε οι δηλώσεις Πολάκη για τη Δικαιοσύνη


Επειδή η υπόθεση με τον Παύλο Πολάκη και οι επιθέσεις εναντίον του (ειδικά αυτή που έγινε για όσα δήλωσε για τη Δικαιοσύνη) έχουν καταντήσει

ανέκδοτο, θα καταφύγω στους συμβολισμούς ενός ανέκδοτου.

Υπήρχε λοιπόν σύμφωνα με το ανέκδοτο κάποτε, ένας νταλικιέρης, ο οποίος ήταν γνωστός σε όλη την πιάτσα για την επικίνδυνη οδήγησή του. Σε ένα ταξίδι του από την Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα, σταμάτησε και πήρε έναν άγνωστο που του έκανε auto stop.


Λίγο πριν τη Λάρισα, ο νταλικιέρης, μπαίνοντας επικίνδυνα σε μία στροφή, χτύπησε ένα σκύλο που διέσχιζε το δρόμο. Το σκυλί έπεσε τραυματισμένο στην άκρη του δρόμου. Ο νταλικιέρης βγήκε από το όχημα και τραβώντας από την τσέπη του ένα όπλο, πυροβόλησε το κακόμοιρο το σκυλί αντί να το φροντίσει.

Καρικατούρες…

της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Τέτοια διαφήμιση από την ίδια την κυβέρνηση για τη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε», δεν την περίμεναν ούτε τα εργαστήρια παραγωγής κολλαγόνου που υπόσχονται αποκατάσταση των μαραμένων ιστών…

Ένα event με το θολό σύνθημα «Παραιτηθείτε», οργανωμένο από ξοφλημένους γραφικούς του παραπόταμου, απολειφάδια των «μένουμε Ευρώπη», με πολιτικό λόγο κομμωτηρίου της συμφοράς και πνευματικό επίπεδο λάχανου, που παραμυθιάζονται ότι τα like από τους «ομοϊδεάτες» είναι η διάψευση της ανυπαρξίας τους, κυριάρχησε στη δημόσια αντιπαράθεση με τρόπο που πέτυχε τα αντίθετο από τα προσδοκώμενα…

Η τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Νότιας Αθήνας Χρήστου Καπάταη για το Ελληνικό στη συνεδρίαση του Π.Σ. Αττικής

Δεν έχουμε έως σήμερα παραλάβει κανένα σχέδιο συμφωνίας και η πληροφόρηση που έχουμε είναι ανεπίσημη. Άρα η όποια τοποθέτηση
επί τεχνικών θεμάτων είναι προβληματική.

Ξεκινάμε λοιπόν την ιστορία του Ελληνικού 15 χρόνια πριν. Από τότε έως και σήμερα κανένας πολιτειακός παράγοντας δεν όρισε με νόμο το τι ακριβώς θα γίνει στην περιοχή. Έως και σήμερα δεν είναι νομοθετημένο Α). το τι θα γίνει στην περιοχή Β). πού θα γίνει Γ). με ποιους όρους.

Βάζω λοιπόν πρώτο αυτό το θέμα προσπαθώντας όλοι να αντιληφθούμε την αναξιοπιστία του Ελληνικού Κράτους στην διαχείριση της περιουσίας του.

Αλέξης Τσίπρας: Στρατηγικός μας στόχος μια δίκαιη ανάπτυξη, βιώσιμη και δημοκρατική (video)

Το όραμα μιας Δίκαιης Ανάπτυξης η οποία θα είναι βιώσιμη και δημοκρατική, ανέπτυξε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας κατά την ομιλία του στην εκδήλωση «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη - Παραγωγική Ανασυγκρότηση».

Βιώσιμη γιατί δεν θα εξαντλεί τους φυσικούς και ανθρώπινους πόρους αλλά θα μεριμνά για την διατήρηση και αναπαραγωγή τους και δημοκρατική γιατί θα στοχεύει στο μοίρασμα των ωφελειών, στην εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών και στην ενσωμάτωση της κοινωνίας στην πολιτική ζωή.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, "το όραμα της δίκαιης ανάπτυξης εμπεριέχει τη σταδιακή ένταξη στην παραγωγή όλου εκείνου του δυναμικού που βρίσκεται στη γκρίζα ζώνη της ανεργίας".