Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Σημεία των καιρών

by To Skouliki Tom

Έτοιμος να κυβερνήσει για 1000 χρόνια και να φέρει άλλα 28 μνημόνια δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το φιάσκο στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας
Δημοκρατίας, η οποία έχει πεθάνει αλλά αρνείται να θαφτεί, με αποτέλεσμα να ζέχνει ο τόπος πτωματίλα.

Το ηλεκτρονικό σύστημα δεν άντεξε τη γελοιότητα της υπόθεσης και φυσιολογικά αρνήθηκε να λειτουργήσει, παρά τη διάθεση χιλιάδων καθυστερημένων να δώσουν 2 ευρώ για να εκλέξουν τον πρόεδρο που θα μετακομίσει τα γραφεία του κόμματος από τη Συγγρού στα υπόγεια της Κουμουνδούρου.

Ενάντια στις μεθοδεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό και τους διορισμούς στο ΔΣ της Ελληνικό ΑΕ οι 4 Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο οι τέσσερις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ των Δήμων που γειτνιάζουν με το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού στηρίζουν την απόφαση της ΝΕ Νότιας Αθήνας του κόμματος "σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις για το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και το διορισμό νέων μελών στο Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε. από το ΤΑΙΠΕΔ".

Οι Οργανώσεις Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ελληνικού καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να ακυρώσουν τους νέους διορισμούς στο ΔΣ της Ελληνικό Α.Ε., να αποσύρουν την παράνομη σύμβαση που η προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε με τη Lamda Development και να προχωρήσουν στη διαβούλευση της Κυβερνητικής πρότασης για την πραγματική αξιοποίηση του χώρου, με βάση την μελέτη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου και το δημόσιο συμφέρον".

Ιδιαίτερα σκληρές είναι η αναφορές της κοινής ανακοίνωσης για το ΤΑΙΠΕΔ, του οποίου οι ενέργειες και οι αποφάσεις "θυμίζουν έντονα το αμαρτωλό παρελθόν του, αμαυρώνουν την εικόνα της κυβέρνησης και ακυρώνουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς στην κοινωνία".

Ολόκληρη η ανακοίνωση των 4 Οργανώσεων:

To παιδί διαβάζει, η συνέχεια





Λίγα παιδιά έχουν την ωριμότητα να οργανώνουν τη μελέτη τους χωρίς καμιά βοήθεια. Αν ανήκεις ωστόσο στην τυχερή μειοψηφία
ΜΗΝ πειράξεις τίποτα και πολλά συγχαρητήρια!


Το πιο πιθανό βέβαια είναι να έχεις ένα φυσιολογικό παιδί, από αυτά που προτιμούν το παιχνίδι από το διάβασμα, σε σημείο μάλιστα να αναβάλλουν συνεχώς την πικρή ώρα του «Κάθομαι να κάνω τα μαθήματά μου»…

Τι τα θες, όλα δανεικά είναι κι ό,τι έκανες ίσως στους δικούς σου ήρθε η ώρα να το υπομείνεις. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Μοσχάτο: "Το Δέντρο και η Κούνια" στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 8.00μμ

Την ελληνική ταινία "Το Δέντρο και η Κούνια" προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 8.00 το βράδυ.

Μετά το τέλος της προβολής, θα ακολουθήσει ολιγόλεπτη συζήτηση με την δημιουργό της ταινίας, Μαρία Ντούζα.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά όποιος επιθυμεί, μπορεί να συνεισφέρει στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας.

The Boogie Sinners @ Route 32 Rock'n'blues, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου (video)

Για πρώτη φορά στο χώρο του Route 32 Rock'n'blues, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου οι Theo & The Boogie Sinners σε ένα rhythm & blues live, με κομμάτια της μπάντας από τον 1ο τους δίσκο, διασκευές ιστορικών blues & rock'n'roll κομματιών καθώς και ανέκδοτο υλικό από τον 2ο δίσκο που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.

Rock'n'roll... blues... swing & funk ήχοι, live από τους Theo & The Boogie
Sinners, το ''νέο αίμα'' της rhythm & blues στην Ελλάδα.

Matrix…

γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Στις Βρυξέλλες έχει ήδη κηρυχτεί στρατιωτικός νόμος, η Ιταλία προετοιμάζεται, στο Παρίσι η στρατιωτικοποίηση εξαπλώνεται και στην Ελλάδα ζούμε το φιάσκο της Ν.Δ. και τη μικροπολιτική της καμαρίλας, που αποτελούσε για χρόνια το μείζον πολιτικό εργαλείο, για άσκηση της εξουσίας στη χώρα - τσιφλίκι τους…

Ο Σαμαράς μετέτρεψε την κεντροδεξιά παράταξη σε ΕΠΕΝ, το κόμμα σε μαγαζάκι ημετέρων με εταιρίες - φαντάσματα -σαν αυτή που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία- και την πολιτική σε καρικατούρα, τροφοδοτώντας έτσι με πρώτη ύλη τη μηχανή που απεργάζεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια την απονομιμοποίηση του πολιτικού κόσμου…

Περιμένοντας τη σοσιαλιστική επανάσταση στο Ελληνικό

γράφει ο Νώντας Παντούλας

Στις 14 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε ένα σχόλιο στο Ριζοσπάστη «για γέλια και για κλάματα».

Στο δημοσίευμα που ακροβατούσε ανάμεσα στην έκφραση και
τη λογική, διαβάσαμε για το νυν δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης κ Γιάννη Κωνσταντάτο, χωρίς να αναφέρεται από ποιους υποστηρίχτηκε. Για τον πρώην δήμαρχο όμως Χρήστο Κορτζίδη είδαμε ότι υποστηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάσαμε ακόμη για την «επένδυση» στο πρώην αεροδρόμιο έτσι απλά, χωρίς να αναφέρεται ούτε ο επενδυτής Λάτσης και η Lamda Development αλλά ούτε και το καραμπινάτο σκάνδαλο για το διαγωνισμό και τους όρους της «επένδυσης».

Νέα Σμύρνη - παράσταση: «Ο κύκλος των μάταιων πράξεων», του Σπύρου Τζιόκα, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 8.00μμ


Η ταινία «Σινεμά ο Παράδεισος» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 8.30μμ

H ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε «Σινεμά ο Παράδεισος - Cinema Paradiso» θα προβληθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών και η είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: 
Τζουζέπε Τορνατόρε
Πρωταγωνιστές:
Φιλίπ Νουαρέ, Ζακ Περέν, Μάριο Λεονάρντι

Λίγα λόγια για την ταινία από το cine.gr: