Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

"Το παρόν και το μέλλον του Δημόσιου Σχολείου": Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Α' ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, τη Δευτέρα 7 Μαρτίου



Ρένα Δούρου: Ανάγκη αλλαγής του Καλλικράτη και πόροι για να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό

Την ανάγκη άμεσων νομοθετικών ρυθμίσεων στο επίπεδο του Β' βαθμού των ΟΤΑ, αλλαγής του καλλικρατικού πλαισίου, σε συνδυασμό με την παραχώρηση ανάλογων πόρων από την κεντρική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια τις αυξημένες μεταναστευτικές - προσφυγικές ροές, υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μετά την έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό.

Η έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή όλων των επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων (πλην της ΧΑ), ύστερα από πρόσκληση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, με αντικείμενο το κρίσιμο θέμα των μεταναστευτικών - προσφυγικών ροών.

Δεν είναι ικανοποιημένος από την παρουσίαση για την επένδυση στο Ελληνικό ο κ. Ανδρέας Κονδύλης (video)

Μέχρι τις 14 Απριλίου θα πρέπει να έχει παρουσιαστεί στους θεσμούς από την κυβέρνηση, η αναθεωρημένη σύμβαση για την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Στην τελευταία συνάντηση που έγινε στα γραφεία της “Ελληνικόν Α.Ε”, συμμετείχαν οι τρεις δήμαρχοι (Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφάδας), η πρόεδρος της εταιρίας Νανά Σπυροπούλου και ο συντονιστής για την επένδυση (στενός συνεργάτης του Αλέκου Φλαμπουράρη), Τάκης Τσιλιμίγκας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, στο δημοτικό συμβούλιο, η παρουσίαση που έγινε στους δημάρχους, ήταν “επιφανειακή και πολύ συνοπτική”.

Προχωρά το εγχείρημα της ΕΝ ΚΛΩ, στόχος η αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα

Για το εγχείρημα των πρώην εργαζομένων της ΕΝ ΚΛΩ να λειτουργήσουν τα τρία εργοστάσια, δύο στην Κομοτηνή και ένα στη Νάουσσα, βάσει του σχεδίου που έχουν παρουσιάσει, μίλησε «στο κόκκινο» και στην εκπομπή "Με Καφέ Διπλό και Μάτι Ανοικτό", ο πρώην διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, Γιάννης Μουσουλίδης.

Ο πρώτος στόχος για τους εργαζόμενους, που ήταν η διακοπή των πελιστηριασμών των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης, επετεύχθη με ΠΝΠ.


Χρειάζεται, ωστόσο, να αλλάξει το πλαίσιο για τις πτωχεύσεις, καθώς, τέτοιες κινήσεις νομιμοποιούνται μόνο εφόσον γίνουν σε διάστημα λιγότερο από 4 μήνες από την κήρυξη πτώχευσης, ενώ για την ΕΝ ΚΛΩ έχουν παρέλθει τρία χρόνια.

Ο δήμαρχος της Κοζάνης έκανε σε ένα απόγευμα ό,τι δεν έχει κάνει η Ευρώπη για τους πρόσφυγες

Στο δήμο Κοζάνης ενημερώνονται το μεσημέρι ότι τρία πούλμαν γεμάτα με Σύρους πρόσφυγες βρίσκονται σταματημένα έξω από την πόλη και η πιθανότητα
παραμονής 150 ατόμων στo ύπαιθρο είναι πλέον υπαρκτή, δεδομένου του κλεισίματος των συνόρων στην Ειδομένη.

Ο δήμαρχος Κοζάνης αναλαμβάνει πρωτοβουλία. Και μέσα σε λίγες ώρες πράττει αυτό που οφείλει να πράξει, αλλά δεν το κάνει, η Ευρώπη.

Ο κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, δήμαρχος Κοζάνης από το 2014, δεν χάνει χρόνο. Αυθόρμητα και λειτουργώντας περισσότερο ως άνθρωπος και λιγότερο ως δήμαρχος, καταφέρνει να κινητοποιήσει μια ολόκληρη πόλη.

Καθρεφτάκι για αόμματους ιθαγενείς η "Δημοτική Ιματιοθήκη" της δημοτικής αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης

σχολιάζει ο Δημήτρης Βάσσιος

Συγγνώμη "Χουντάλα μου" για την "κλοπή"
Μπορεί η δημοτική αρχή Κωνσταντάτου να το καταγράψει ως 69ο ή 100ό ή 169ο έργο της, όμως...

Ο υπερφίαλος τίτλος της "Δημοτικής Ιματιοθήκης" δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια νέα επικοινωνιακή ταμπέλα στη θέση του πρώην -επί δημαρχίας Κορτζίδη- "Δημοτικού Ανταλλακτηρίου" που -ως συνήθως- θα διανθιστεί με εγκαίνια και ταμπελάρες του στυλ "επί δημαρχείας Κωνσταντάτου" (και ναι... ανορθόγραφα με δίφθογγο "ει").

Με μια λεπτομέρεια:

Όσο πιο λαμπρά είναι τα εγκαίνια κι όσο πιο μεγάλες στήνονται οι -ανορθόγραφες κατά το σύνηθες- ταμπέλες, τόσο πιο μικρό είναι το αποτέλεσμα για τις ανάγκες των "ιθαγενών" που πραγματικά χρειάζονται μια τέτοια κοινωνική δομή.