Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Υπ. Παιδείας: Δεν θα υπάρξουν διαγραφές χωρίς την βούληση του φοιτητή. Τι είπε για καταλήψεις και άσυλο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εκπροσώπων φοιτητών από Πανεπιστημιακές Σχολές των Αθηνών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Στη συνάντηση οι φοιτητές
εξέφρασαν την αγωνία τους για το θέμα των διαγραφών από τα φοιτητικά μητρώα, οι οποίες προβλέπονται στο υπάρχον θεσμικό καθεστώς.

Το Υπουργείο διαβεβαίωσε τους φοιτητές ότι θέμα διαγραφών χωρίς την βούληση των ενδιαφερομένων φοιτητών δεν υφίσταται.

Για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου θα υπάρξουν δύο νομοθετικές παρεμβάσεις:

Τάσος Κουράκης: “Πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε τους αναπληρωτές”

Ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή μετά από ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, ανέφερε πως η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την προσμέτρηση ή μη των μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων για τη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών, την αναγνώριση της αναρρωτικής άδειας ως χρόνου πραγματικής διδακτικής προϋπηρεσίας και τις άδειες μητρότητας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, είναι η απαλοιφή των εξαιρέσεων ως προς το δυσμενέστερο για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ως αναπληρωτές.

Στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ μεταξύ άλλων, αναφέρεται το πρόβλημα της καθυστήρησης στη μισθοδοσία που σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα, το γεγονός ότι οι έγκυες αναπληρώτριες δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις μόνιμες εκπαιδευτικούς αφού δικαιούνται μόνο 119 μέρες άδειας για την εγκυμοσύνη τους (56 πριν και 63 από την ημέρα του τοκετού).

Το πιο τιμητικό για έναν εκπαιδευτικό είναι να ζητήσει συγγνώμη από μαθητή του

Η Ειρήνη ήταν μια μέτρια μαθήτρια. Η φιλόλογος την είχε για τρίτη χρονιά στο λύκειο, στην έκθεση, και ποτέ δεν έγραψε κάτι που να αξίζει πάνω από 16. Συνήθως στην έκθεση οι αλλαγές προς
το καλύτερο γίνονται αργά, βασανιστικά αργά, αν γίνουν και ποτέ εξ ολοκλήρου.

Έτσι εκείνη τη μέρα που η Ειρήνη έφερε από το σπίτι μια έκθεση τουλάχιστον για 18, η καθηγήτρια της έγραψε από κάτω ένα κομψό: “ξένης χειρός όζει” και δεν μπήκε στον κόπο να το διορθώσει, χωρίς όμως να δώσει και συνέχεια.

Όταν όμως η Ειρήνη ζήτησε το λόγο και επέμενε ότι ήταν δικό της, η φιλόλογος ξέχασε την κομψή διατύπωση και έγινε έξαλλη:

Ελληνικό-Αργυρούπολη: ο κ. Κωνσταντάτος αγνοεί τις εξαφανίσεις και θα διατάξει ΕΔΕ

Στα μέσα Μαρτίου κάτω από άγνωστες συνθήκες ξηλώθηκαν τα όργανα της παιδικής χαράς και μαζί και ο εξοπλισμός της πέργκολας στο Πολιτιστικό Κέντρου του Ελληνικού.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα διατάξει ο κ. Κωνσταντάντος προκειμένου να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε επιτακτικά η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Στο θέμα της πέργκολας επανήλθε με ερώτηση (προ ημερησίας διάταξης) ο Τάκης Κοροβέσης.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο της 1ης Απριλίου επανέφερε το θέμα χωρίς να πάρει για ακόμα μια φορά πειστικές απαντήσεις.

Μοσχάτο: Διήμερο Κοινωνικής και Πολιτιστικής δράσης του Δικτύου Εκπαιδευτικής Αλληλεγγύης, στη Μεσοποταμία

Σάββατο 4 Απριλίου, 7 το απόγευμα:
Εκδήλωση - Συζήτηση:
H ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ακολουθεί μουσική βραδιά με :
  • ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ
  • ΕΝΤΕΧΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
Κυριακή 5 Απριλίου, από τις 11 το πρωί:
ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!
Οι μικροί μας φίλοι φτιάχνουν πασχαλινά κουλουράκια και λαμπάδες !


Γενική Συνέλευση των μελών και φίλων της Μεσοποταμίας για τον μήνα Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 5 Απριλίου από τις 18.30 έως τις 20.00μμ στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο.
Η συνέλευση είναι ανοικτή σε όλους, όπως και τα θέματαά της.

Πηγή: www.mesopotamia.gr

...Να παταχθεί η ανομία!


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 02.04.2015

Πάνω από 40 ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν παράνομα, καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ

Παράνομα λειτουργούν πάνω από σαράντα ιδιωτικά σχολεία στη χώρα μας, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, η οποία ζητεί την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπουργείων για "να παραπεμφθούν οι παραβάτες στη δικαιοσύνη".

"Την ώρα που οι πολίτες και οι επιχειρήσεις στενάζουν από την υπερφορολόγηση, είναι εξαιρετικά προκλητικό κάποιοι επιτήδειοι με πολιτικές «πλάτες» να προβαίνουν σε εξόφθαλμη εξαπάτηση θεσμών και καταπάτηση νόμων και η Πολιτεία να παρακολουθεί απαθής", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ και συνεχίζει:

"Η Ομοσπονδία μας αποκαλύπτει σήμερα ότι σημαντικός αριθμός ξένων ιδιωτικών σχολείων λειτουργούν με φωτογραφική διάταξη, την οποία πέρασε σε νόμο (άρθρο 35, Ν. 4186/2013) ο τότε Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και χωρίς να υπάρχει έλεγχος των κτιριακών τους εγκαταστάσεων".

Ο Κυριάκος πρωθυπουργός



Κι όμως, στην Ελλάδα του υλισμού και της προϊούσας κατάπτωσης των αξιών, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι καλοί. Ολίγοι μεν, εκλεκτοί δε. Είναι αυτοί που δεν διστάζουν να εφαρμόσουν κατά
γράμμα τις διδαχές του Κυρίου και να αγαπήσουν τους εχθρούς τους όσο αγαπούν τους φίλους τους.

Άνθρωποι σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έσπευσε να ανοίξει τα μάτια των δανειστών, μην πάνε και δώσουνε λεφτά στους λιγδιάρηδες του ΣΥΡΙΖΑ, για να τα φάνε σε λαμπάδες, αυγά και κοκορέτσια. Πάντα στο πλευρό των αδυνάτων ο Κυριάκος, πάντα πρόθυμος για το καλό ο Κυριάκος.

Ζει μεγάλες στιγμές ο Κυριάκος. Μέχρι την FAZ, την περιώνυμη Frankfourter Allgemeine Zeitung, έφτασε η χάρη του. Μίλησε ο Κυριάκος και είπε πράγματα συγκλονιστικά, χαρακτήρισε ως "εξαιρετικά απίθανο" το ενδεχόμενο η κατάθεση της λίστας των μεταρρυθμίσεων να κριθεί επαρκής για την εκταμίευση έστω και ενός ευρώ. Ούτε ευρώ ούτε ίσκιο στα κομμούνια.

Παλαιό Φάληρο: Άνω - κάτω η παράταξη Χατζηδάκη στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο

Σε λεκτικό ρινγκ εξελίχθηκε για λίγα λεπτά η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, αφού Μαυρακάκης και Ανδρικοπούλου συγκρούστηκαν για το ζήτημα της αντιμισθίας στους παιδικούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα, το 7ο θέμα αφορούσε τις αποζημιώσεις για τα μέλη των βρεφικών σταθμών. Ακολουθεί χαρακτηριστικός διάλογος μέσα σε φωνές και αντεγκλήσεις:
 
Ανδρικοπούλου: Ξέρω και γνωρίζω πως υπάρχει ασυμβίβαστο. Μπορεί να πάρει ο Στέλιος Μαυρακάκης και ο κάθε πρόεδρος χρήματα; Έχεις τη σύνταξή σου έτσι δεν είναι; Η κα Φακιωλά λέει πως αποσύρεται και δε θέλει τα χρήματα. Αν σκοπεύει να αποσυρθεί και ο κ. Μαυρακάκης να μας το πει να τελειώνει το ζήτημα με τις αντιμισθίες. Όταν εγώ ήμουν αντιδήμαρχος μπορούσα να πληρώνομαι μόνο από τη δουλειά μου.

Θα πλουτίσουν οι ψυχίατροι με τον Πανούση



Πήραν σκοινί - κορδόνι πανεπιστήμια, δημαρχεία, γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και το γραφείο του Μιχελογιαννάκη. Τη Βουλή θα άφηναν; Διέβησαν λοιπόν οι της ομάδας Ρουβίκωνας χθες, όχι βέβαια
τον ομώνυμο ποταμό, αλλά τη μπάρα της Βουλής. Από κάτω.

Χώθηκαν στο προαύλιο καμιά τριανταριά από αυτούς, φώναξαν συνθήματα για τις φυλακές τύπου Γάμα και τον Σάββα Ξηρό, σήκωσαν κι ένα πανό με τα αιτήματά τους. Μέχρι που τους σήκωσε η αστυνομία για τα μεθεόρτια.

Και ωχ-ωχ μανούλα μου. Ποιος είδε τους στύλους του κρρρρράτους και δεν φοβήθηκε; Λες και το περίμεναν όλοι τους και διέβησαν τον δικό τους Ρουβίκωνα άμα τω αγγέλματι της τρομερής διείσδυσης του άλλου Ρουβίκωνα στην αυλή του Κοινοβουλίου.

Διεθνής καριέρα...


Ο κ. Βασιλείου για το κτίριο του Φλοίσβου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Π. Φαλήρου

Το ζήτημα του ιστορικού κτιρίου του Φλοίσβου επανέφερε στο τελευταίο Δ.Σ. του Παλαιού Φαλήρου ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Φάληρο» κ. Βασιλείου,  και ζήτησε «να αναδείξει ο Δήμος το στρογγυλό κτίριο ως πολιτιστικό κέντρο της πόλης».

«Το κτίριο του Φλοίσβου μόνο έως τέτοιο δε μοιάζει. Απουσιάζει η καλαισθησία κι ο πολιτισμός, ενώ με το πέρασμα των χρόνων και τις πολλαπλές παρεμβάσεις έχει αλλοιωθεί η αρχική του μορφή».

Πρότεινε δε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, που κατόπιν εισηγήσεων από ειδικούς θα προωθήσει έργα με σεβασμό στην ιστορική του αξία.

Αλ. Τσίπρας: 4.500 προσλήψεις στις Μονάδες Υγείας, τέλος το "εισιτήριο" στα νοσοκομεία (video)

Την κατάργηση του "εισιτηρίου" των 5 ευρώ για την προσέλευση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ
όλης της χώρας, καθώς και την κατάργηση της κατάπτυστης υγειονομικής διάταξης 39Α του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, βάσει της οποίας διαπομπεύθηκαν, ταλαιπωρήθηκαν και φυλακίσθηκαν την άνοιξη του 2012 είκοσι επτά (27) αδύναμες και εξαθλιωμένες χρήστριες ενδοφλεβίων ναρκωτικών (ΧΕΝ), ανακοίνωσε σήμερα, το πρωί της Πέμπτης 2 Απριλίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,κατά την διάρκεια της ομιλίας του στα πλαίσια της επίσκεψής του στο υπουργείο Υγείας, συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
 

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε την πραγματοποίηση 4.500 προσλήψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για τις μονάδες Υγείας όλης της χώρας, εκ των οποίων οι 700 θα αφορούν τα νησιά του Αιγαίου, την Θράκη, την Δυτική Μακεδονία και την Θεσπρωτία.

Τι τους θες τους δέκα Παπασταύρου, όταν έχεις ένα κλαρίνο ή -έστω- μία σύζυγο κυρίου Παπασταύρου;

Βρε τι μου θυμίζει... Τι μου θυμίζει;...
Στα κοινοβουλευτικά χρονικά θα μείνει η ρήρη του αρχηγού (πλέον) της αξιωματικής (εισέτι) αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά: "Μακάρι η Ελλάδα να είχε δέκα Παπασταύρου"!

Καθόλου απίθανο να μη γνώριζε ο τέως πρωθυπουργεύων ότι μία κυρία Παπασταύρου -μπορεί και να- ισοδυναμεί με κάμποσους κυρίους Παπασταύρου. Άλλωστε οι "σαραντάρες" της Ρίτας Σακελλαρίου ουδέποτε ταίριαζαν στις αγωνίες της ηλικίας του - εξ ου και η αδυναμία του Αντώνη να ερμηνεύει και -άρα- να βρίσκει ισοδύναμα.

Συγγνώμη κύριε Σαλπέα... Τι φταις εσύ;
Άλλωστε τι σχέση μπορεί να έχει με μια λίστα (ας πούμε Λαγκάρντ) του εξωτερικού ένας κύριος Παπασταύρου;... πολύ δε περισσότερο όταν τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του παραπέμπουν -όχι στον γνωστό γυμνασιάρχη "βεβαίως-βεβαίως", αλλά- σε συμπαθή και ταυτόχρονα αγνή οργανοπαιχτική φιγούρα!

Ένα καλάθι για τα παιδιά του ΚΑΑΠ (πρώην ΠΙΚΠΑ) Βούλας

Τα Αστέρια του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Βούλας ετοιμάζουν μια έκπληξη για τα παιδιά του ΚΑΑΠ (πρώην ΠΙΚΠΑ) Βούλας και ζητούν τη βοήθειά μας.

Θα συγκεντρώσουν όσα περισσότερα υλικά μπορούν και θα φτιάξουν πασχαλινά καλάθια για να τα δωρήσουν στα παιδιά του ΚΑΑΠ.

Για το λόγο αυτό, ζητούν τη συνδρομή όλων μας ώστε να συγκεντρωθούν σοκολατένια αυγά, εποχιακά λούτρινα, κουλουράκια, τσουρέκια και πασχαλινά βιβλία.

Ντεν ελπίζετε τίποτα...


Ο Βαγγέλης Χερουβείμ στη "σχεδία" του Απριλίου, που κυκλοφορεί παντού

Προνόμια βουλευτών με αριστερή κυβέρνηση σε καιρούς κρίσης

Στις 25 Ιανουαρίου ο λαός έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης για αριστερή πολιτική, γεγονός που αποτελεί βαθειά τομή στην ιστορική πορεία της χώρας.

Αριστερή πολιτική, που θα στηρίζεται στο διαφορετικό πολιτικό ήθος με συνέπεια στις αξίες της Αριστεράς για διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία.

Οι σκληρές διαπραγματεύσεις των πενήντα πρώτων ημερών ανάμεσα στα κυβερνητικά κλιμάκια και τους "εταίρους" μας κατέδειξαν τις αντιδράσεις του ευρωπαϊκού κατεστημένου για τη μη εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος.

Είναι όμως οι εξελίξεις στο εσωτερικό, για τα πολλά και μικρά ζητήματα, που θα δείξουν τη διαφορετική κουλτούρα της Αριστεράς και την πολιτική βούληση της αριστερής κυβέρνησης να προχωρήσει παραπέρα.

Δημοτικό Συμβούλιο Παλ. Φαλήρου: Ο Κώστας Μερκουράκης για το πρόγραμμα θερινής απασχόλησης των παιδιών

Ως το πιο σοβαρό θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ής Μαρτίου, χαρακτήρισε ο επικεφαλής της ΡΑΚ το τελευταίο ζήτημα σχετικά με την έγκριση του «Θερινού προγράμματος
ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών».
 
Ο κ. Μερκουράκης τόνισε στην έναρξη της τοποθέτησής του ότι: «Επί της Αρχής θα θέλαμε να διερευνήσουμε την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα υπό την αιγίδα του Δήμου.

»Αντί να δώσουμε έως και 73.000 ευρώ για να τα πάρει μια εταιρεία, η οποία -όπως έχουμε πληροφορηθεί- κακοπληρώνει τους υπαλλήλους κι άρα ίσως προσφέρει χειρότερες υπηρεσίες για τα παιδιά του Φαλήρου, θα ήταν καλύτερα να προκηρύξουμε θέσεις Παιδαγωγών και να αναλάβει η αρμόδια υπηρεσία Παιδείας να υλοποιήσει το πρόγραμμα».

Νέα θέση για τη λαϊκή αγορά της Βάρης

Μετακομίζει η λαϊκή αγορά της Βάρης σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Όπως αποφάσισε το σώμα, η λαϊκή φεύγει ύστερα από πολλά χρόνια από το πάρκινγκ της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου και πλέον θα χωροθετηθεί 9 μήνες στη Βάρκιζα και 3 μήνες στη Βάρη.

Συγκεκριμένα, για τους 9 μήνες, πλην καλοκαιρινής σεζόν, δηλαδή Σεπτέμβριο-Μάιο, η λαϊκή αγορά θα βρίσκεται στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας. Και για τους καλοκαιρινούς μήνες θα πηγαίνει στην οδό Μουτούση της Βάρης, δίπλα από το χώρο στάθμευσης του σχολικού συγκροτήματος (Λύκειο, Γυμνάσιο, 1ο Δημοτικό Βάρης).

Γυναίκα... Είσαι για μια ευθεία...





Πηγή: i-kyr.gr