Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ο χαμένος Εσταυρωμένος του Μιχαήλ Αγγέλου επέστρεψε στο "σπίτι" του στη Φλωρεντία

Ένας ξυλόγλυπτος Εσταυρωμένος, που φιλοτέχνησε ο Μιχαήλ Άγγελος σε ηλικία μόλις 18 ετών, επέστρεψε σήμερα στην εκκλησία Σάντο Σπίριτο της Φλωρεντίας στην οποία
τον είχε δωρίσει ο καλλιτέχνης για να ευχαριστήσει τους μοναχούς που τον φιλοξένησαν εκεί.

Το 1493, μετά τον θάνατο του Λαυρέντιου των Μεδίκων, του προστάτη του, ο Μιχαήλ Άγγελος έζησε επί έναν χρόνο με τους Αυγουστίνους μοναχούς ενώ ταυτόχρονα μελετούσε ανατομία εξετάζοντας τα πτώματα στο νοσοκομείο της μονής.

Η παράσταση "Στη χώρα των άλλων" στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, τη Δευτέρα 10 Απριλίου στις 7.30μμ



Εγκαινιάστηκε η βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, στο κτίριο του παλαιού Χημείου

Με μία λαμπρή τελετή, στην οποία κυριάρχησε η χαρά και η συγκίνηση, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο κτίριο του παλαιού Χημείου.

"Ένα σημαντικότατο κομμάτι της ιστορίας του πανεπιστημίου μας, αλλά και της χώρας, ένα στολίδι για την πόλη της Αθήνας, σήμερα "ζωντανεύει" ως χώρος Παιδείας και Πολιτισμού", ανέφερε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

Πάσχα για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Μ. Τρίτη & Μ. Τετάρτη 11 & 12 Απριλίου

Στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις του, που θα πραγματοποιήσει στις πασχαλινές διακοπές στις 11 και 12 Απριλίου, προσκαλεί το Εθνικό
Αρχαιολογικό Μουσείο τους μικρούς επισκέπτες του.

Μέσα από αυτές τις δράσεις, τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

"Garfield" & "Το Δωμάτιο" στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας "Καλυψώ", το Σάββατο 8 Απριλίου



Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017, ανοιχτό στην πόλη

Άρχισε σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με την παρουσίαση του προγράμματος για το καλοκαίρι 2017.

Κι αν πέρυσι πρόλαβε με πέντε εβδομάδες προετοιμασίας κι έδωσε το στίγμα του -νεανικό, εναλλακτικό, πολιτικό- εφέτος είναι η χρονιά της «πραγματικής πρεμιέρας και των εγκαινίων» είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Μοσχάτο: Η ταινία «Dark Horse» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 9 Απριλίου στις 8.00μμ

Η δεύτερη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης της Μεσοποταμίας για το μήνα Απρίλιο θα είναι το φιλμ «Dark Horse» του James Napier Robertson (2014, Έγχρωμο, 124').

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 9 Απριλίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί
σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αλίμου με τον Χρήστο Σπίρτζη στο Πολιτιστικό Κέντρο, την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 8.00μμ



Η ταινία «Λιοντάρι» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 8.30μμ

H αυστραλέζικη δραματική ταινία «Λιοντάρι - Lion» του Γκαρθ Ντέιβις, θα προβληθεί την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 8.30μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Γκαρθ Ντέιβις
με τους: Νικόλ Κίντμαν, Ρούνι Μάρα, Ντεβ Πατέλ, Ντέιβιντ Γουέναμ

Το Κιρκούκ είναι πλέον Κουρδιστάν και επίσημα, ενώ σήμερα αποφασίσθηκε η διεξαγωγή δημοψηφίσματος

γράφει ο Ράουα Καρέμ *

Το Επαρχιακό Συμβούλιο Κιρκούκ (KPC) ενέκρινε την έπαρση της σημαίας τού Κουρδιστάν σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια στην επαρχία με απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία.

Τουρκμένοι και άραβες, μέλη του συμβουλίου, μποϊκόταραν τη συνεδρίαση μετά από απόρριψη από τον Κυβερνήτη του Κιρκούκ Najmaldin Karim του αιτήματός τους για αναβολή της συνεδρίασης για την επόμενη εβδομάδα.

Μαθητές και καλλιτέχνες ζωγραφίζουν την προσφυγιά - Στις 24 Απριλίου τα εγκαίνια στον Φλοίσβο στο Παλαιό Φάληρο

Η φωτογραφία παραχωρήθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
από το ιδρυτικό μέλος της ομάδας ΤετARTημόριο,
Στράτο Χαλκιώτη
Μαθητές από τέσσερα σχολεία του Παλαιού Φαλήρου, έδωσαν σχήμα και χρώμα στην έννοια πρόσφυγας στο πλαίσιο του project «Διερχόμενοι».

Πρόκειται για μια δράση της ομάδας ΤετARTημόριο, η οποία με αφορμή την Πανελλήνια Μέρα Προσφυγιάς, αύριο 5 Απριλίου, διοργανώνει μια κοινή έκθεση ζωγραφικής μαθητών και εικαστικών υπό την αιγίδα της Unicef, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και του δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Το τελευταίο οδόφραγμα

του Θανάση Καρτερού

Το σχεδόν επίσημο μέτωπο του Στουρνάρα με τη Ν.Δ., που έγινε φανερό μετά την τελευταία συνάντησή τους, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αυταπάτες.

Πρόκειται για ένα μέτωπο εχθρικό στην κυβέρνηση και φιλικό στους ακραίους δανειστές. Με το κοινό τους πρόγραμμα -να κλείσει γρήγορα και με όποιο κοινωνικό κόστος η αξιολόγηση- γίνεται ο εσωτερικός βραχίονας του εκβιασμού της πρώτης από τους δεύτερους.