Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης: «Η ανοχή σε φασίζουσες συμπεριφορές πρέπει να είναι μηδενική»

«Ανήθικη επίθεση» σε βάρος του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Μπούκα, καταλογίζει στον Γιάννη Κωνσταντάτο και την Ενωμένη Πόλη, η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης με αφορμή σχόλιά τους, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Γιάννης Κωνσταντάτος κατηγόρησε τον Βασίλη Μπούκα και την παράταξή μας ότι υπονόμευσε την Έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων λέγοντας σε εκπαιδευτικούς ότι δεν αξίζει να την επισκεφθούν.

Υποτίθεται ότι ο Βασίλης Μπούκας ''διέπραξε το αδίκημα'' ενώπιον εκπαιδευτικών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης.

Ναι, να ματώσουμε.

γράφει ο Γιώργος Παπασπυρόπουλος

Είναι αδιανόητο πολιτικά αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας: μια εκλεγμένη -για δεύτερη φορά και με το ίδιο ποσοστό- κυβέρνηση της Αριστεράς απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού της για να διαχειριστεί την κοινή ήττα απέναντι στους
πιστωτές της χώρας.

Δλδ για να εφαρμόσει το μνημόνιο που της επεβλήθη, το οποίο είναι σχεδιασμένο με την ίδια αποτυχημένη συνταγή της λιτότητας και ταυτόχρονα να προστατεύσει τον λαό της από τις επιπτώσεις του!

Η μοίρα ήταν σκληρή με την Αριστερά. Την έφερε στην εξουσία την χειρότερη στιγμή - όταν τα πέντε χρόνια μνημόνια και τα οκτώ χρόνια ύφεσης έδειχναν αδιανόητη την ανάκαμψη κάτω από το βάρος βουνό του χρέους.

«Ναι» από το ΚΚ Πορτογαλίας σε μια κυβέρνηση Σοσιαλιστών, κόντρα στον κεντροδεξιό Κοέλιο

Πρόθυμο να στηρίξει μία κυβέρνηση, της οποίας θα ηγείται το κεντροαριστερό κόμμα των Σοσιαλιστών ώστε να αποφευχθεί ο σχηματισμός μιας δεξιάς κυβέρνησης, δήλωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας, ύστερα από συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής των δύο κομμάτων, το απόγευμα της Τετάρτης, εν μέσω διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές της Κυριακής.

«Μία εναλλακτική κυβερνητική λύση, η οποία θα περιλαμβάνει τους Σοσιαλιστές, θα τύχει της πολιτικής μας στήριξης, προκειμένου να σταματήσει η εφαρμογή της λιτότητας από την κεντροδεξιά συμμαχία του Κοέλιο» επισήμανε ο ηγέτης του Κ.Κ., Τζερόνιμο ντε Σόουζα.

Ποιο αλκοολούχο ποτό προστατεύει τις γυναίκες από έμφραγμα;

Οι γυναίκες που πίνουν μπίρα μία έως δύο φορές την εβδομάδα, έχουν 30% μικρότερο κίνδυνο εμφράγματος, σε σχέση με όσες πίνουν
είτε πολλή μπίρα είτε καθόλου, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Ακαδημίας Σαλγκρένσκα του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, με επικεφαλής τη Ντομινίκ Χάνγκε, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο σκανδιναβικό ιατρικό περιοδικό "Scandinavian Journal of Primary Health Care", μελέτησαν 1.500 γυναίκες για μια περίοδο 32 ετών.

Οι επιστήμονες συσχέτισαν την κατανάλωση διαφόρων αλκοολούχων ποτών (μπίρας, κρασιού, βότκας κ.α.) με τη συχνότητα εμφάνισης εμφραγμάτων, εγκεφαλικού, διαβήτη και καρκίνου.

Η Δικαιοσύνη αργεί να κινηθεί...



Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή, 07.10.2015

Τι κινδύνους μπορεί να κρύβουν οι πρωτεϊνικές δίαιτες

Οι πρωτεϊνικές δίαιτες συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο δημοφιλών διατροφικών σχημάτων, που υπόσχονται «γρήγορα και σίγουρα αποτελέσματα» στην απώλεια βάρους.

Ξεκινώντας από τη δίαιτα Atkins ή Dukan έως τη δίαιτα τύπου «ψητό-σαλάτα», η αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνών φαίνεται να οδηγεί, αρχικά τουλάχιστον, σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους, προκαλώντας αυξημένη απώλεια υγρών και υψηλότερο αίσθημα κορεσμού.

Ωστόσο, μελέτες δείχνουν πως σε βάθος χρόνου, οι πρωτεϊνικές δίαιτες δεν προσφέρουν επιπλέον όφελος στη μείωση του σωματικού βάρους, συγκριτικά με άλλες υποθερμιδικές δίαιτες.

Μαστίχα Χίου: το νέο φάρμακο κατά της δυσπεψίας

Δεν υπάρχει αμβιβολία πως η χώρα μας κρύβει ένα θησαυρό χλωρίδας, που ήδη από την εποχή του Ιπποκράτη είχε αποτελέσει τη βάση θεραπειών.

Ο πατέρας της ιατρικής είχε από νωρίς ανακαλύψει με τη μέθοδο της παρατήρησης, τη φαρμακευτική δράση πολλών φυτών και βοτάνων.

Σήμερα η πολυφαρμακία αποτελεί σημείο των καιρών και οι επιστήμονες, όπως και οι ίδιοι οι καταναλωτές, στρέφονται
σε φυσικά παραδοσιακά φάρμακα.

Γιατί ορισμένοι καπνιστές εξακολουθούν να έχουν καθαρούς πνεύμονες;

Το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε από μικρά παιδιά για το κάπνισμα είναι πως κάνει κακό στην υγεία και πως καταστρέφει τους πνεύμονες.

Φαίνεται όμως πως αυτό δεν ισχύει για όλους... και Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν το γιατί.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Leicester στην Βρετανία ανέλυσαν γενετικά δείγματα από 50.000 ανθρώπους προκειμένου να βρουν τι κάνει ορισμένους καπνιστές να έχουν ακόμα καθαρούς πνεύμονες.

Π. Πολάκης: Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ακούμπησαν ούτε μια τρίχα από το σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής στην Υγεία

«Ο λαός μάς εμπιστεύτηκε ξανά γιατί κατάλαβε ότι κάναμε έναν συμβιβασμό» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, συμπληρώνοντας ότι «τώρα τελειώσανε τα ψέματα» και πρέπει να μειωθεί το χρέος, να αλλάξει το κράτος και να τιμωρηθούν η διαφθορά κι η διαπλοκή.

Ο Π. Πολάκης τόνισε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις προχώρησαν σε οριζόντια περικοπή στον προϋπολογισμό της υγείας,
αλλά «δεν ακούμπησαν ούτε μια τρίχα από το σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημείωσε ότι το σύστημα Υγείας χρειάζεται άμεση και μαζική «αιμοδοσία» από προσωπικό αναφέροντας ότι ξεκινά άμεσα ο διαγωνισμός για 1.990 άτομα νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, που άργησε λόγω γραφειοκρατίας, όπως και για ακόμα 2.400 θέσεις, μεταξύ των οποίων 600 γιατροί, μέχρι τέλος του χρόνου.

Όχι στο παλιό! Ναι στο καινούργιο!...


Καλημέρα από τον kyr

Ανδρέας Ξανθός στη Βουλή: Επιτροπή ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης στο υπουργείο Υγείας

“'Ενεση” ανθρώπινου δυναμικού στο γερασμένο σύστημα Υγείας και άμεση αύξηση του ορίου δαπανών κατά 150 εκατομμύρια ευρώ εξήγγειλε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων.

Μιλώντας στη Βουλή, ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι εξασφαλίζονται τα απαραίτητα ισοδύναμα μέτρα για το 5ευρω.

Προχωρεί, επίσης, η ανάπτυξη ενός Εθνικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) σε όλη τη χώρα που θα βασίζεται στις αποκεντρωμένες μονάδες Υγείας γειτονιάς, στα Κέντρα Υγείας, στον οικογενειακό γιατρό και στη διεπιστημονική ομάδα Υγείας.

Κύπελλο ΕΠΣΑ - 3η φάση: Πέρασε η Διάνα Ηλιούπολης - Αποκλείστηκε η Ηλιούπολη

Μια ευχάριστη και μια δυσάρεστη έκπληξη για τις ομάδες της Ηλιούπολης που διεκδίκησαν χθες την πρόκριση για την 4η φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΑ.

Η Ηλιούπολη αποκλείστηκε με 1-0 από τον Ιάσσονα Ιλίου, ενώ η Διάνα πέρασε με 2-0 κόντρα στο Κουκάκι.

Αναλυτικά:

Συνεστίαση του ΣΥΡΙΖΑ Παλαιού Φαλήρου, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 8.30μμ


Καζανέματα του Συλλόγου Κρητών Μοσχάτου-Ταύρου, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 9.00μμ

Ο Πνευματικός Σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου - Ταύρου σάς καλεί στα "Καζανέματα 2015", το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 9.00 το βράδυ στα γραφεία του, Θερμοπυλών 12 στο Μοσχάτο.

Σας περιμένουμε με γνήσια κρητική ρακή και κρασί , γαμοπίλαφο και άλλους μεζέδες. Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Δημόκριτου Μητσοτάκη.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 4816193 , 6937262979 και 6977433443.
Τιμή πρόσκλησης 10 ευρώ.

Πηγή: my-mosxato.blogspot.gr

Ξεκίνησε το κοινωνικό φροντιστήριο στη Γλυφάδα

Ξεκίνησαν τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας που προσφέρει ο Δήμος Γλυφάδας σε μαθητές Λυκείου.

Το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας πραγματοποιείται από εθελοντές καθηγητές της πόλης, στο 5ο Γενικό Λύκειο Γλυφάδας (Πέλλης 70 & Γεννηματά - περιοχή Αγ.Τρύφωνα).

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων είναι το ακόλουθο:

Η δίκη του NOOR 1...


Σκίτσο του Γιάννη Καλαϊτζή

Μέσα Μαζικού Εκφασισμού

Προχθές κυκλοφόρησε αποκαλυπτικό βίντεο από συνάντηση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γ. Πατέλης λέει χαρακτηριστικά «ό,τι κινείται σφάζεται», και τονίζει στους τραμπούκους του τοπικού τάγματος εφόδου ότι κανείς δεν κάνει τίποτα αν δεν έρθει εντολή από την ηγεσία της οργάνωσης.

Νωρίτερα, η συγκλονιστική κατάθεση της Μάγδας Φύσσα, μητέρας του δολοφονημένου Παύλου, έκλεισε με το ξέσπασμα της εναντίον του μαχαιροβγάλτη Ρουπακιά και μια εικόνα που στοιχειώνει (και που παραδόξως αντικαταστάθηκε σε αρκετά ΜΜΕ που τη δημοσίευσαν, με φωτογραφίες που τη δείχνουν να πετάει ένα μπουκάλι νερό).

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο: Δύο Χρυσαυγίτες έντρομοι συνομιλούν μετά το φόνο Παύλου Φύσσα

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο βγήκε στο φως της δημοσιότητας, στο οποίο ακούγονται δύο Χρυσαυγίτες έντρομοι να συνομιλούν μετά το φόνο του Παύλου Φύσσα.

Στο ηχητικό ακούγονται ο κατηγορούμενος Ν. Αποστόλου και μία φίλη του και παραδέχονται τον μισθό του Γ. Ρουπακιά (600 ευρώ) από το κόμμα και ταυτόχρονα σχεδιάζουν τον τρόπο που θα κρύψουν ντοκουμέντα.

Μετά την αποκάλυψη με το video στο οποίο φαίνεται ο Γιώργος Πατέλης να δίνει οδηγίες προς τα μέλη της Χ.Α. λέγοντας "ό,τι κινείται σφάζεται", έρχεται αυτό το ηχητικό στο οποίο ακούγονται ο κατηγορούμενος Νίκος Αποστόλου να συνομιλεί με μια φίλη του και να σχολιάζουν μεταξύ τους τις αποκαλύψεις για τα τάγματα εφόδου, την επιχειρησιακή οργάνωση της Χ.Α και την ιεραρχία της.

Π. Φάληρο: Φιλανθρωπικό Bazaar της Ένωσης Κατοίκων Αμφιθέας «Σοφία Μπεφόν», 9 - 11 Οκτωβρίου, 9.00πμ-9.00μμ


Αστυνομικά απίδια

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Να σας πω τη μαύρη μου αλήθεια, όλα όσα είπε στο δικαστήριο η μητέρα του Φύσσα για τη στάση των αστυνομικών εκείνο το ματωμένο βράδυ εγώ τα πιστεύω.

Φέρθηκαν στον Ρουπακιά σαν να ήταν δικός τους; Οι μαρτυρίες το επιβεβαιώνουν. Τον άφησαν να σουλατσάρει μέσα στο αστυνομικό τμήμα; Επίσης. Δεν συνέλαβαν κανέναν από τους φίλους του δολοφόνου; Το πιστοποιούν τα γεγονότα. Συνέλαβαν φίλους του θύματος; Επίσης.

Κάτι σάπιο υπάρχει από καιρό στο βασίλειο της αστυνομίας.