Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Ρ. Δούρου: Πρωτόγνωρη η κινητοποίηση και τα αντανακλαστικά που επιδεικνύουν οι υπηρεσιακοί και αιρετοί παράγοντες

Μετά από την ολοκλήρωση της σημερινής σύσκεψης στο Υπουργείο Εσωτερικών με αντικείμενο την αντιμετώπιση των καταστροφικών
πυρκαγιών, η Περιφερειάρχης ευχαρίστησε το Δήμο, την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, τους υπηρεσιακούς και αιρετούς παράγοντες όλων των συναρμόδιων υπουργείων, για την «πρωτόγνωρη κινητοποίηση και τα αντανακλαστικά που επιδεικνύουν», «ελάχιστες μόλις ώρες από τον περιορισμό της καταστροφικής πυρκαγιάς που δοκίμασε τις τοπικές κοινωνίες και άφησε πίσω της πληγωμένο το περιβάλλον της Αττικής».

«Αυτό θεωρώ ότι πρέπει να είναι ένα στοίχημα για όλους και όλες από εδώ και στο εξής, όχι μόνο για τις φυσικές καταστροφές αλλά και σε ό,τι αφορά στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών», τόνισε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης.

12 προγράμματα με χιλιάδες θέσεις εργασίας μέχρι το Φθινόπωρο μέσω ΟΑΕΔ

Την υλοποίηση δώδεκα προγραμμάτων μέχρι το Φθινόπωρο με στόχο τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας για ανέργους, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, έχει σχεδιάσει ο Οργανισμός.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

Συμβόλαια καταπάτησης γης και πολιτικά συμβόλαια αστάθειας, πανικού & αναταραχής


Ναι! Αυτά είναι τα υλικά του εμπρηστή του δάσους της Πάρνηθας, ενός εμπρησμού που δεν πέτυχε. "Φιδάκια", σπρέϋ, κεριά, στουπιά, εύφλεκτα υλικά που εξασφαλίζουν βραδεία
ανάφλεξη έως ότου απομακρυνθεί από το σημείο που βάζει την φωτιά.

Συνελήφθη κρυμμένος στο δάσος, στις 15/8, την ώρα που μαινόταν η φωτιά στον Κάλαμο με όλα αυτά στο κάθισμα του συνοδηγού. Τα υλικά τα γνωρίζουν καλά και οι πυροσβέστες και όσοι συμμετέχουν εθελοντικά στη δασοπυρόσβεση (περισσότερα εδώ).

Στην Καλλιθέα, τη Γλυφάδα και την Ηλιούπολη τα τρία από τα 30 Κέντρα Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών

Οι έδρες των 30 Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (Κ.Ε.Υ.Δ) αλλά και η ημερομηνία έναρξής της λειτουργίας τους ορίζονται με δύο αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ.
 

Οι περιοχές της Αττικής στις οποίες θα λειτουργήσουν είναι οι εξής: