Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Έφη Αχτσιόγλου: Θα νομοθετήσουμε για την επαναφορά των δύο βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων (video)

Για τα κρίσιμα ζητήματα της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης μίλησε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου,
στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «έχουμε μία συμφωνία στα βασικά και δυσκολότερα ζητήματα της διαπραγμάτευσης - τις μεταρρυθμίσεις εντός του προγράμματος και μετά το τέλος του προγράμματος».

Παλαιό Φάληρο: "Φύλαξα τ' όνειρο" στον Φλοίσβο, το Σάββατο 8 Απριλίου στις 8.00μμ



Ευκλείδης Τσακαλώτος: «"Αν και μόνο αν" υπάρχει συμφωνία για το χρέος θα εφαρμοστούν μέτρα το 2019 και 2020» (video)

Η συμφωνία Ελλάδας και δανειστών θα ισχύσει «αν και μόνο αν»  η Ελλάδα ξέρει τι θα πάρει για το χρέος και την δημοσιονομική πορεία της μετά το 2018 και το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο.

Αντίθετα από το Σεπτέμβριο επιστρέφει στην εργασιακή κανονικότητα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup, όπου υπήρξε κατ' αρχήν συμφωνία και απόφαση για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα το ταχύτερο δυνατόν.

"Σε υμνούμεν": Συναυλία εκκλησιαστικής υμνωδίας στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης, το Σάββατο 8 Απριλίου στις 7.30μμ



Σημείο προς σημείο η συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας

 του Τάσου Δουσόπουλου
 
Καλύτερη «στα σημεία» από ό,τι αναμενόταν είναι η προκαταρκτική συμφωνία, που πέτυχε η ελληνική αποστολή στην Μάλτα, αφού γλύτωσε το βάρος του εργασιακού και
επιβεβαίωσε την δυνατότητα για αντισταθμιστικά μέτρα.

Από την άλλη, έχει να αντιμετωπίσει δημοσιονομικά μέτρα και τον κίνδυνο αυτά να εφαρμοστούν σε μια δόση από το 2019.

"Μια γιορτή για το Πάσχα" στην Κεντρική Πλατεία της Βούλας, το Σάββατο 8 Απριλίου από τις 11.00 το πρωί



"Θέλω να Περπατήσω. Μπορώ;" - Ραντεβού στην Πλ. Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο, το Σάββατο 8 Απριλίου στις 11.30πμ

Το κάλεσμα: "Θέλουμε ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στις πλατείες μας.

Για αυτό το Σάββατο περπατάμε όλοι μαζί στη γειτονιά μας σε μια εκδήλωση με συμβολικό χαρακτήρα για να στείλουμε το μήνυμα της δράσης μας" και το ραντεβού είναι για αύριο στην Πλατεία Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο.


Άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, τυφλοί, γονείς με τα μωρά τους σε καρότσια, απλοί πολίτες δίνουν ραντεβού το Σάββατο στις 8 Απριλίου στις 11.30 το πρωί για να βγουν μια βόλτα στο κέντρο του Παλαιού Φαλήρου.

Υπουργείο Παιδείας: Την επόμενη εβδομάδα θα αναρτηθεί για διαβούλευση το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Σε διαβούλευση αναμένεται να αναρτηθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, στα τέλη Ιουνίου θα παρουσιαστεί το σχέδιο για το νέο τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την αναβάθμιση του Λυκείου.

Νέα Σμύρνη: Το ντοκιμαντέρ "Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου" στον Γαλαξία, το Σάββατο 8 Απριλίου στις 7.30μμ


Αφιέρωμα στα 95 χρόνια από την καταστροφή τής Σμύρνης
στον Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας»
Κλικ εδώ για το πρόγραμμα

Ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού των ΟΤΑ

Πρόγραμμα χρηματοδότησης των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού για την ενεργειακή αναβάθμιση των δικτύων του δημοτικού οδοφωτισμού υλοποιεί το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και την τεχνική υποστήριξη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Για το πρόγραμμα θα διατεθούν συνολικά 200 εκατ. ευρώ (από 100 εκατ. ευρώ το ΤΠΔ και η ΕΤΕπ), ενώ καλύπτεται το 100% του κόστους της επένδυσης.

Μια πρώτη ανάγνωση της αμερικανικής επίθεσης στη Συρία

Ένα πρώτο σχόλιο από τον αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και υπεύθυνο του Κέντρου
Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών, Σωτήρη Ρούσσο στο facebook:
 

1. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσει κανείς γιατί ο Άσαντ σε μια στιγμή που έχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να μετατρέψει την στρατιωτική σε πολιτική νίκη διατήρησης του καθεστώτος προβαινει σε μια τέτοια ενέργεια. Δεν είναι τρελλός και πολύ περισσότερο δεν είναι τρελλοί οι Ρώσοι και οι Ιρανοί.

"Όποιος κλέβει ένα πόδι κερδίζει στην αγάπη": Η κωμωδία του Ντάριο Φο στο Π. Φάληρο, το Σαββατοκύριακο 8 & 9 Απριλίου



Πού είναι το κακό εν Χριστώ αδελφοί μου; Νεκρά μουσουλμανάκια, περισσότερο Άγιο Φως...

"Αν έστω κι ένα παιδί σε κάποια άκρη τού κόσμου πεθαίνει από την πείνα ή από τον πόλεμο, τότε ο πολιτισμός μας έχει αποτύχει οικτρώς", είχε γράψει ο Νίκος Καζαντζάκης και δυστυχώς (και) οι εξελίξεις στη Συρία επιβεβαιώνουν τον ουμανιστή φιλόσοφο.

Η διεθνής κοινότητα είναι απαραίτητο, πριν καταλήξει σε βεβιασμένα συμπεράσματα, να εξετάσει λεπτομερώς ποιος ευθύνεται για το φριχτό θάνατο και παιδιών από χημικά αέρια.