Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Στη Βουλή κατέληξε η πορεία στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συντονιστικό των φοιτητικών συλλόγων.

Οι μαθητές αντιδρούν στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο «Νέο Λύκειο», την Τράπεζα Θεμάτων, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση και καταγγέλουν τις προσαγωγές, τους ξυλοδαρμούς και την
αστυνομική παρουσία στα προαύλια των σχολείων όπως επίσης και τις εισαγγελικές παρεμβάσεις.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ ζητεί να καταργηθεί η διαθεσιμότητα, να επανασυσταθούν οι καταργημένες οργανικές θέσεις και να επανέλθουν οι εργαζόμενοι διοικητικοί διαθέσιμοι στις θέσεις τους.

«Μαζί με τους φοιτητές και άλλα τμήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας αντιστεκόμαστε στην επίθεση που εξελίσσεται στο δημόσιο Πανεπιστήμιο και στην επιδίωξη να μετατραπεί σε ένα αυταρχικό εκπαιδευτήριο χωρίς τα ακαδημαϊκά, επιστημονικά και δημοκρατικά του χαρακτηριστικά. Διεκδικούμε άμεσα λύσεις
στα επείγοντα εκρηκτικά προβλήματα του Πανεπιστημίου, των εργαζομένων, των φοιτητών» τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα o Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης κλείδωσε για μια ακόμη φορά την πόρτα της πρυτανείας για να μην μπορέσουν να αποχωρήσουν από το χώρο οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Πηγή: www.ertopen.com

Ο εμπαιγμός των 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών



Ο Μιχάλης Ρουτζάκης είναι ένα από τα εκατομμύρια των Ελλήνων που βιώνει την σκληρή πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από τις μεγαλόσχημες δηλώσεις
του νυν και του πρώην υπουργού Υγείας περί δήθεν φαρμακευτικής και νοσοκομειακής κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών.
Στις 18 Αυγούστου του 2013, ο 63χρονος ελεύθερος επαγγελματίας υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και μεταφέρθηκε επειγόντως στο Νοσοκομείο Γεννηματά. «Μέσα στην ατυχία μου είχα την τύχη να πέσω στα χέρια εξαιρετικών γιατρών αφού κατάφεραν να με κρατήσουν στη ζωή παρά τις τρεις ανακοπές που έπαθε η καρδιά μου κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκα» θυμάται ο κ. Ρουτζάκης, που μπορεί να κέρδισε τη μάχη με τον θάνατο, αλλά εδώ και ένα χρόνο είναι ο μεγάλος χαμένος στη μάχη με την κυβερνητική αναλγησία.
Ανασφάλιστος τα τελευταία χρόνια λόγω της αδυναμίας του να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές και αφού νοσηλεύθηκε μία εβδομάδα το εξιτήριο από το νοσοκομείο συνοδευόταν και από έναν λογαριασμό 4.757 ευρώ που, όπως λέει, «μου ζήτησαν να πληρώσω με την απειλή πως αν δεν εξοφλήσω τα νοσήλια, το χρέος μου θα πάει στην εφορία».

Διπλή δράση για το ΜΚΙΕ στις 14 Δεκεμβρίου

Στις 14 Δεκεμβρίου 2014, «ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε κοινή δράση με πρωταρχικό σκοπό την διάδοση της ανιδιοτελούς προσφοράς και συνδιοργανώνουμε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ», αναφέρει στο κάλεσμά του το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείου Ελληνικού.

Συμμετέχουμε όλοι «στην ύψιστη πράξη αλτρουϊσμού και αλληλεγγύης αφιερώνοντας δέκα μόνο λεπτά από το χρόνο μας για να δώσουμε ΑΙΜΑ, ανώδυνα και ακίνδυνα!

Ενεργοποιούμαστε ως εθελοντές αιμοδότες γιατί αύριο μπορεί εμείς οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μας να έχει ανάγκη αίματος, γιατί οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες!».

Η μονάδα του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «ΣΩΤΗΡΙΑ» θα βρίσκεται από τις 9.00π.μ έως τις 13.30μ.μ στο χώρο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (εντός πρώην Αμερικάνικης βάσης Ελληνικού, 200μ. μετά την Τροχαία Ελληνικού).

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Επιβολή τέλους για τα καντήλια σε Αργυρούπολη και Ελληνικό

Η διοίκηση του δήμου προσδοκώντας σε έσοδα ορίζει τέλος για τα καντήλια. Για την «υπηρεσία» υπάρχει και τιμοκατάλογος ανάλογα με τις προτιμήσεις του «πελάτη».
Αυξάνονται τα τέλη ταφής στο Ελληνικό.


Επαναφέρει το τέλος για τα καντήλια ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Έτσι για όσους επιθυμούν να μεριμνά υπάλληλος του δήμου, θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των 20 ευρώ το μήνα (για χρήση λαδιού) και 30 ευρώ το μήνα (για χρήση παραφινέλαιου).

Τέλη ταφής με αύξηση για το Ελληνικό
Εν τω μεταξύ, εξίσωση προς τα πάνω ψήφισε η διοίκηση Κωνσταντάτου στα τέλη ταφής για το Ελληνικό. Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης (5/11) εισηγήθηκε την αύξηση στα δικαιώματα ταφής για τη δημοτική κοινότητα Ελληνικού από τα 80 ευρώ στα 100 ευρώ.

Μείωση στα δικαιώματα ταφής που αφορούν την δημοτική κοινότητα Αργυρούπολης αποφασίστηκε με εισήγηση της διοίκησης. Από 250 ευρώ θα καταβάλλεται πλέον το ποσό των 100€.

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης επισήμανε ότι συμφωνεί με τη μείωση των τελών ταφής για την Αργυρούπολη, διαφώνησε όμως στην αύξηση των τελών ταφής στο κοιμητήριο του Ελληνικού και πρότεινε την εξίσωση των τελών στα 80 ευρώ.

Επιπλέον, η μείζων αντιπολίτευση τόνισε ακόμα μια σοβαρή παράμετρο. Αν και η διοίκηση του δήμου υποστηρίζει πως προχωρά σε εξίσωση των τελών μεταξύ Αργυρούπολης και Ελληνικού στην ουσία κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχθεί πλήρως καθώς υπάρχει σοβαρή διαφορά μεταξύ των δυο κοινοτήτων στην παράταση ταφής μετά την τριετία. Οι Αργυρουπολίτες θα πληρώνουν 300 ευρώ ενώ οι Ελληνικιώτες 50 ευρώ.

Η Δημοτική Συνεργασία, πρότεινε ακόμα τη μείωση των τελών για τους οικογενειακούς τάφους.

Έκθετος ο Κωνσταντάτος
«Πριν από λίγες μέρες ανακοινώσατε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του δήμου, απόφαση για τα τέλη ταφής η οποία ουδέποτε ψηφίστηκε και φέρετε την ευθύνη» τόνισε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Συνεργασίας Τάκης Κοροβέσης, και διάβασε απόσπασμα από την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του δήμου.

Ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, δήλωσε άγνοια του γεγονότος ακόμα και όταν ο παριστάμενος κ. Μάνταλος επιβεβαίωσε ότι όντως υπήρξε τέτοια δημοσίευση, αναγνώρισε το λάθος.

Εγώ υποκίνησα τις καταλήψεις

Ναι, κ. υπουργέ μου. Εγώ τις υποκίνησα τις καταλήψεις. Μην ψάχνεις αδίκως και ταλαιπωρείς και τρομοκρατείς τα παιδιά. Εγώ ήμουν, το ομολογώ. Και το υπογράφω και θέλω να απολογηθώ.

Εγώ υποκίνησα τις καταλήψεις γιατί μικρό παιδί είδα το σχολείο απέναντι απ’ το σπίτι μου να έχει καταληφθεί από μαθητές κι απ’ έξω τα περιπολικά σειρά στημένα. Και τρόμαξα… Νόμιζα ότι δεν έφυγε η χούντα, τελικά. 1975 θα ‘ταν;

Εγώ υποκίνησα τις καταλήψεις γιατί, γυμνάσιο ακόμα, απέβαλλαν μαθητή του σχολείου μου επειδή είχε Ριζοσπάστη μέσα στην τσάντα. Κι εγώ δεν ήμουν καν στο ΚΚΕ. Κι είπα, ναι, να κάνουμε κατάληψη! Η χούντα είχε φύγει, μάλλον. 1979 θα ήταν;

Εγώ υποκίνησα τις καταλήψεις γιατί δεν θυμάμαι χρονιά να είχα όλους τους δασκάλους, όλους τους καθηγητές και όλα τα βιβλία από την πρώτη μέρα να με περιμένουν στο σχολείο. Κι αναρωτιόμουν… Αφού η χούντα έφυγε γιατί όλα είναι ίδια;

Εγώ υποκίνησα τις καταλήψεις γιατί πέρασα μέσα σε 12 χρόνια έξι διαφορετικά συστήματα εισαγωγικών εξετάσεων.