Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Συζήτηση: “Ακριβώς δεν εξεπολιτίσθημεν εισέτι” στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, το Σάββατο 16 Μαϊου στις 7.30μμ

Το Σάββατο 16 Μαϊου στις 7.30 μμ στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Ακριβώς δεν εξεπολιτίσθημεν εισέτι». Ιστορίες της ελληνικής μετανάστευσης στην Αίγυπτο μακριά από τις κυρίαρχες αφηγήσεις.

Ομιλητής θα είναι ο κ. Μάριος Παπακυριακού - Ιστορικός.

Θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ του John Burry, «Βίαιος Αύγουστος» («Violent August»), για το πογκρόμ εναντίον
των Ελλήνων μεταναστών στο Τορόντο του Καναδά το 1918.

Λίγα λόγια για το θέμα της συζήτησης:

Βρήκαμε και τον αντικαταστάτη του Στουρνάρα...


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 14.05.2015

Απαράδεκτη προβοκάτσια σε βάρος του ΜΚΙΕ

Ανακοίνωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

Δυστυχώς κάποιοι προβοκάτορες προσπαθούν να εμπλέξουν το ΜΚΙΕ σε πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει σε σχέση με το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Σε συγκεκριμένο άρθρο που αναρτήθηκε στην σελίδα http://www.vimaonline.gr/…/dimarhos-glufadas-hairetise-tous… έγινε το παρακάτω σχόλιο -δήθεν- από το ΜΚΙΕ, το οποίο και φυσικά δεν μπορούσαμε να αφήσουμε αναπάντητο.

Το αρχικό σχόλιο που κατέβηκε μετά από λίγο:

Συνέλευση Δράσεων για το Ελληνικό, το Σάββατο 16 Μαϊου στις 7.30μμ στα Σούρμενα

Ανοιχτή συνέλευση για το πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού διοργανώνει η «Συνέλευση Δράσεων για το Ελληνικό» το Σάββατο 16 Μαϊου στις 7.30μμ, στην πλατεία Σουρμένων. 

Η ανακοίνωση της συνέλευσης:

Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού
To Ελληνικό ανήκει σε όλους - Ο αγώνας στα χέρια των κατοίκων

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Ανοιξιάτικες Εκδηλώσεις

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο προγραμματίζονται Ανοιξιάτικες Εκδηλώσεις των τμημάτων του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, με αφορμή τη λήξη της Πολιτιστικής Χρονιάς 2014-2015.

Αργυρούπολη: Τακτική Συνέλευση του "Υποστέγου", την Παρασκευή 15 Μαϊου στις 8.00μμ

Tην Παρασκευή 15 Μαϊου στις 8.00μμ, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη τακτική Συνέλευση του Υποστέγου, 25ης Μαρτίου 38 στην Αργυρούπολη.

Οι συνελεύσεις του Υποστέγου γίνονται κάθε 15 και 30
του μήνα στις 8.00μμ και εκεί συζητιούνται τα λειτουργικά θέματα του στεκιού, οι πολιτικοί προβληματισμοί που τίθενται, οι προτάσεις για επόμενες εκδηλώσεις και δράσεις και λαμβάνονται με συλλογικό τρόπο οι όποιες αποφάσεις.

Οι συνελεύσεις του Υποστέγου είναι ανοιχτές σε όλους όσους επιθυμούν να παρευρίσκονται και οι αποφάσεις που παίρνονται στέλνονται στην mailing list του στεκιού.

Σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο συγκαλείται και έκτακτη συνέλευση που γνωστοποιείται μέσω mail.

Πρέπει να τους σταματήσουμε...


Ο Τάσος Αναστασίου την Αυγή 14.05.2015

Βουλιαγμένη: Ξενάγηση στον κόσμο του Αρχιμήδη

Ο μαγικός κόσμος των αρχαίων εφευρέσεων «Θαύματα της αρχαιότητας» ζωντάνεψαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια μικρών και μεγάλων μέσα από τη διήμερη εκδήλωση με τίτλο «Αρχιμήδης για πάντα», που οργάνωσε ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Ο.Α.Π.Π.Α) και η Λογοτεχνική Ομάδα του Λυκείου Βουλιαγμένης στις 8 & 9 Μαΐου, στον χώρο του Λυκείου της Βουλιαγμένης.

Την Παρασκευή 8 Μαΐου, η Λογοτεχνική Ομάδα του Λυκείου, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, κ. Βαρούχη, κα. Μανώλη και της διευθύντριας του Λυκείου κα. Μούτσου, μας ξενάγησε στον κόσμο του Αρχιμήδη, του Έλληνα μαθηματικού, φυσικού, μηχανικού, εφευρέτη, αστρονόμου. 
Τα μαθηματικά, οι μεγάλοι αριθμοί που τόσο αγαπούσε, οι εφευρέσεις του.

Στη συνέχεια ο ιδρυτής του μουσείου αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας κ. Κοτσανάς, με αφορμή ένα ταξίδι στο χρόνο, μας μύησε στα επιτεύγματα, στα άπειρα τεχνολογικά θαύματα, στους αυτοματισμούς, στις κατασκευές.

Ηπειρώτικη παραδοσιακή βραδιά στην Αργυρούπολη, το Σάββατο 16 Μαϊου στις 7.30μμ

Την καθιερωμένη Ηπειρώτικη παραδοσιακή βραδιά διοργανώνει και φέτος η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, το Σάββατο 16 Μαϊου στις 7.30μμ στο ανοικτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Δημήτρη Ζιάγκα στο κλαρίνο και τον Κώστα Λεοντίδη στο τραγούδι.

Συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα Ηπειρώτικων συλλόγων από διάφορες περιοχές της Αττικής και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διάθεση Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες στην Γλυφάδα, το Σάββατο 16 Μαϊου

Το Κίνημα Εθελοντών Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α) βρίσκεται στο πλευρό σας για 4η χρονιά, µέσα στις νέες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες που διαµορφώνονται καθηµερινά, µετά την ανάδειξη της νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, από τις εθνικές κάλπεςτης 25ης Ιανουαρίου.

Δεν δώσαµε και δεν δίνουµε λευκή επιταγή σε κανέναν πολιτικό και κανένα κόμμα!

Συνεχίζουµε τον αγώνα µας, µε αποφασιστικότητα, τόλµη και αξιοπρέπεια, για την Κατάργηση των Μνηµονίων και της Τρόικας, τον λογιστικό έλεγχο και τη διαγραφή του µεγαλύτερου µέρους του χρέους, την αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, καθώς και την ανάκτηση όλων των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωµάτων, που καταργήθηκαν από τις λαοκτόνες µνηµονιακές Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Στις φλόγες ΙΧ στον Άλιμο

Στις φλόγες τυλίχτηκαν τα ξημερώματα δύο σταθμευμένα οχήματα σε Άλιμο και Καματερό.

Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στις 00.23 επί της οδού 28ης Οκτωβρίου στο Καματερό και η δεύτερη στις 05.18 επί της οδού Τσόχα Δημητρίου 19 στον Άλιμο.

Κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέλαβαν το έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών, οι οποίες προκάλεσαν υλικές ζημιές στα αυτοκίνητα. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: geitoniamou.gr

Εγώ ήμουν ξυπόλητος...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ 14.05.2015

Η επιστροφή της «φωτοτυπίας»

Με σύνθημα «Όχι Μπαλτά στην Παιδεία», εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., Ποτάμι) συναντήθηκαν στο Μαρούσι για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία.

Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων και μια πρώην υπουργός Παιδείας, η οποία, αν θυμάμαι καλά, ήταν αυτή που στο πρόσφατο παρελθόν με το σύνθημα «Πρώτα και πάνω απ’ όλα ο μαθητής» διαχειρίστηκε τα εκπαιδευτικά ζητήματα με τέτοιο τρόπο που, αφού έβαλε λουκέτο σε περισσότερα από 1.000 σχολεία, έστειλε στους μαθητές αντί για σχολικά βιβλία φωτοτυπίες.

Χίλια ολόκληρα σχολεία κατάπιε στο πέρασμά της από το υπουργείο η κ. Διαμαντοπούλου και παρά το μοναδικό αυτό κατόρθωμα κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερη με εγγύηση την υπερψήφιση ενός νομοσχεδίου από τη Νέα Δημοκρατία και τους ακροδεξιούς του Καρατζαφέρη το καλοκαίρι του 2011.

Ακυρώθηκε η απόφαση-σκάνδαλο του Δήμου Γλυφάδας για την παραχώρηση ακινήτου στην Ι.Μ.Γλυφάδας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (Ελεγκτής Νομιμότητας), με την απόφασή της με αριθμό πρωτοκόλλου 32135/17639 στις
11 Μαϊου, έκανε δεκτή την προσφυγή των Κώστα Κόκκορη και Τάσου Ταστάνη κατά της υπ’ αριθμόν 17/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας που αφορούσε την παραχώρηση οικοπέδου στην τοπική εκκλησία.

Σίγουρα πρόκειται για θέμα που θα προκαλέσει εξελίξεις με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η απόφαση έχει ως εξής (απόσπασμα):

Μεσίστια τα ΜοntbΙanc του Κολλεγίου Ψυχικού

Συγκέντρωση (αραία, αραία να φαινόμαστε καμιά σαρανταρέα) πραγματοποήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Παρόντες φυσικά και οι βουλευτές της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και Θεόδωρος Φορτσάκης.

Ο ιεραπόστολος της κοιμωμένης αστικής τάξης, Άδωνις, παρευρέθη φυσικά, αλλά όπως δήλωσε στο twitter δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή.

Ο παντός καιρού πολιτικός άνδρας κλιμακώνει την κινηματική του δράση. Έπειτα από την παρουσία του στη διαδήλωση υπέρ της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., έδωσε το παρών στην αφύπνιση των αστών για την παιδεία: Αναμένουμε σύντομα και tweet: «Εμπρός αστέ, μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΜοntbΙanc αντίσταση και πάλη».


64,5 εκατ. ευρώ «μπήκαν» στην ΤτΕ από τους δήμους - Πόσα έχουν συνολικά συγκεντρωθεί από την ΠΝΠ

Συνολικά 64,5 εκατομμύρια ευρώ έχουν μεταφερθεί από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδας, με βάση την εκτέλεση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αυτό το ποσό είχε
συγκεντρωθεί μέχρι προχθές 11 Μαΐου, ενώ σε αυτό θα πρέπει να προστεθούν και τα 535,8 εκατ. ευρώ των λοιπών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, φτάνοντας το γενικό σύνολο των 600,3 εκατ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι παρά την απόφαση της ΚΕΔΕ να επιμείνει στη στάση της για το θέμα της ΠΝΠ για την μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην ΤτΕ, ένας αριθμός δήμων απαντούν καταφατικά στο κυβερνητικό αίτημα και αποφασίζουν να μεταφέρουν τα κεφάλαια.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Πάμε δημοψήφισμα, πρόεδρε ;...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ 14.05.2015

ΤΑΙΠΕΔ: ξεπούλημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των τραπεζών

γράφει ο Νίκος Σβέρκος

Μονά ζυγά δικά τους. Αυτή η φράση αντικατοπτρίζει πλήρως τα κέρδη που αποκόμισαν -και συνεχίζουν να αποκομίζουν- οι ελληνικές τράπεζες από το μεγάλο μνημονιακό «ντιλ» του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας.

Η «Εφ.Συν.», με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου τους, φέρνει στο φως τις συμβάσεις που συνήφθησαν μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του ΤΑΙΠΕΔ και της Eurobank αναφορικά με 14 ακίνητα του Δημοσίου.

Η πρώτη (1) με αριθμό 5099 αφορά την εκποίηση των 14 ακινήτων στη θυγατρική της συστημικής τράπεζας. Οπως φαίνεται, στο σύνολό τους τα 14 ακίνητα έχουν αντικειμενική αξία σχεδόν 229 εκατ. ευρώ και πωλήθηκαν περίπου αντί 145 εκατ. ευρώ.

Παράσταση παραδοσιακών χορών από το 1ο Γυμνάσιο Ταύρου, το Σάββατο 16 Μαϊου

Στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ Μοσχάτου-Ταύρου η Διευθύντρια και ο Σύλλογος του 1ου Γυμνάσιου Ταύρου διοργανώνουν  την παράσταση παραδοσιακών χορών "Χόρεψε ο ήλιος και το φεγγάρι ακέριο", το Σάββατο 16 Μαΐου και ώρα 20.30μμ στο ΣΙΝΕ "ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ" στον Ταύρο.

Επίσης θα υπάρχει έκθεση υφαντών - πλεκτών - κεντημάτων σε συνεργασία με το πρόγραμμα "Θα πλέξω και θα ράψω" και Έκθεση Μαγειρικής.

Δείτε το πρόγραμμα στο ΣΙΝΕ "ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ" στον Ταύρο κάνοντας κλικ στη φωτο.

Νίκος Βούτσης: Συνδικαλισμός παλαιού τύπου από ΚΕΔΕ

Στην απόφαση του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ αλλά και στις αλλαγές του "Καλλικράτη" αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αθήνα 9.84 και τον Βασίλη Πάικο.

Ο σχετικός διάλογος:

Δημοσιογράφος: Για την ΚΕΔΕ που λέγαμε, υπάρχει μία απόφαση η οποία είναι λίγο περίεργη.

Παναγούλεια 2015 στον Άγιο Δημήτριο, το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Μαϊου


Κλικ στη φωτο για το πλήρες πρόγραμμα
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του Δήμου Αγίου Δημητρίου και η Περιφέρεια Αττικής προκηρύσσουν, σε συνεργασία με
το αθλητικό σωματείο ΟΦΚΑ Οδυσσέας, και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, τον αγώνα «Ειρηνοδρομία 2015».

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου 2015, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων
«Παναγούλεια 2015» για την μνήμη του Αλέκου Παναγούλη.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα περιλαμβάνονται αγώνες 5Χλμ. (και για μαθητές Γυμνασίων -Λυκείων), 2,5Χλμ. (και για μαθητές Δημοτικών Σχολείων) και αγώνες ΑμεΑ.

Παράλληλα θα διοργανωθεί αγωνιστική παρουσίαση του προγράμματος του ΣΕΓΑΣ , «Kids Athletics» με τη συμμετοχή 200 περίπου παιδιών Δημοτικών σχολείων (Ε' και ΣΤ΄ τάξη) του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Τα ιερά λείψανα του διαχωρισμού...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 13.05.2015

Ανδρέας Ξανθός: Έχουμε διαφορετικό όραμα για το δημόσιο συστημα Υγείας, σε σχέση με την GIZ!

Προσπάθεια να διερευνήσουν τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας της χώρας μας σχετικά με την συνέχιση ή την ενδεχόμενη διακοπή της "συνεργασίας" της ελληνικής πλευράς με την γερμανική ιδιωτική εταιρεία GIZ, κατέβαλε μερίδα των Γερμανών βουλευτών οι οποίοι μετείχαν στην αντιπροσωπεία της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής, η οποία επισκέφθηκε την Ελλάδα.

Η GIZ παρείχε επί πληρωμή υπηρεσίες "τεχνογνωσίας" στις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας βάσει όρων των μνημονίων.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από τον αν. υπουργό Ανδρέα Ξανθό , η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας απάντησε ευθέως και με ιδιαίτερο νόημα στους Γερμανούς βουλευτές ότι "εμείς έχουμε ένα διαφορετικό όραμα για το δημόσιο σύστημα υγείας και, ως εκ τούτου, εάν τυχόν η ελληνική πλευρά χρειασθεί τεχνογνωσία για το δημόσιο σύστημα Υγείας από την γερμανική πλευρά, τότε θα την ζητήσει μόνον αρμοδίως!".

Βούλα: Αφήνουν την Καλύμνου χωρίς λεωφορείο…

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε αυτές τις ημέρες του κατοίκους των Πηγαδακίων στη Βούλα, καθώς το λεωφορείο που εξυπηρετούσε κατ' εξοχήν την περιοχή, η γραμμή 116 δεν περνά πια.

Το 116 εδώ και μία εβδομάδα πηγαίνει παραλιακά
και στρίβει στη λεωφόρο Βάρης από τα Πηγαδάκια, χωρίς να περνά από την Καλύμνου. Την αλλαγή αυτή το 3vita.gr την πληροφορήθηκε μιλώντας με τον Σταθμάρχη της γραμμής, κατόπιν παραπόνων των κατοίκων. Το δυσάρεστο είναι ότι οι επιβάτες δεν ενημερώθηκαν από πουθενά, ενώ η ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ δεν έχει καν την αλλαγή αυτή.

Πλέον, οι κάτοικοι της οδού Καλύμνου μπορούν να εξυπηρετούνται μόνο από τη γραμμή 120, που έχει πολύ αραιά δρομολόγια, κατά κανόνα ένα ανά ώρα, ενώ Κυριακές και αργίες περνάει ανά δίωρο! (Εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του 120).

Γιώργος Λαουτάρης

Πηγή: 3vita.gr

Περίθαλψη για όλους τους ανασφάλιστους χωρίς εισοδηματικά κριτήρια - υπογράφηκε η ΚΥΑ

Ιατρική ασφάλεια θα έχουν όλοι οι ανασφάλιστοι της χώρας, οι οποίοι δεν είχαν υγειονομική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, είτε γιατί είχαν χάσει την εργασία τους, είτε γιατί είχαν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, έπειτα από Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί.

Oι αναπληρωτές υπουργοί ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, Υγείας Α. Ξανθός, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος που υπογράφουν την ΚΥΑ «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας» τόνισαν ότι αυτό το μέτρο αποτελεί αδήριτη κοινωνική ανάγκη, καθώς εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών έμειναν ανασφάλιστοι χιλιάδες έλληνες είτε επειδή έμειναν άνεργοι, είτε επειδή έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους.

Ειδικότερα ο Δ. Στρατούλης υπογράμμισε ότι δεν θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια ώστε να καλυφθούν όλοι οι ανασφάλιστοι και συμπλήρωσε:

Τι βλέπεις φέτος ;...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ 13.05.2015