Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Αλέξης Τσίπρας: Εμείς θα βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση

«Εμείς θα βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση». Τη δέσμευση αυτή δίνει στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα Documento.

Όπως εξάλλου εξηγεί σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο πρωθυπουργός, «δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ή αυτή η κυβέρνηση θα πετύχει ή τα προγράμματα διάσωσης
θα αποτύχουν οριστικά». Και διαβεβαιώνει ότι «ο συμβιβασμός που έχουμε αποδεχτεί, είναι δίκαιος επί της αρχής και κοινωνικά βιώσιμος».

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Κατερίνα Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν το φαβορί στο επί κοντώ γυναικών για το χρυσό μετάλλιο στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι και το επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο.

Η Ελληνίδα αθλήτρια μετά το ασημένιο μετάλλιο πριν από δύο χρόνια στην Πράγα έφθασε στην κορυφή και αυτής της διοργάνωσης με άλμα στα 4.85μ, βελτιώνοντας την κορυφαία για φέτος επίδοση στην Ευρώπη.

«Χάλκινη» η Παπαχρήστου

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν κατά την 2η ημέρα του 34ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βελιγράδι και χάρισε
στη χώρα μας το 28ο μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, στην 3η συμμετοχή της σε ευρωπαϊκό κλειστού, συμμετείχε για 2η φορά σε τελικό και κατάφερε με 14.24μ να πάρει την τρίτη θέση και να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση.

Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση παράνομων προσλήψεων στη δημοτική επιχείρηση Γκολφ Γλυφάδας Α.Ε.

της Ηλέκτρας Βισκαδουράκη


Βάφτιζαν τις συμβάσεις έργου... συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έκαναν παράνομες προσλήψεις τα 11 μέλη της δημοτικής επιχείρησης Γκολφ Γλυφάδας Α.Ε.

Την υπόθεση διερεύνησε ο επιθεωρητής του ΑΣΕΠ, ο οποίος ζητάει την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών διαβιβάζοντάς του την έκθεσή του για 10 παράνομες προσλήψεις υπαλλήλων στη δημοτική επιχείρηση Γκολφ Γλυφάδας Α.Ε., εκ των οποίων οι τρεις αφορούν το ίδιο άτομο.

Χριστόφοορος Βερναρδάκης: «Γιατί η Νέα Δημοκρατία αντιδρά όταν κατηγορείται ότι λειτουργεί ως 5η φάλαγγα;»

«Γιατί η Νέα Δημοκρατία αντιδρά όταν κατηγορείται ότι λειτουργεί ως 5η φάλαγγα;», είναι το ερώτημα που θέτει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ερώτημα που έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης της ΝΔ (αναλυτικά παρακάτω), η οποία με τη σειρά της είχε σχολιάσει τη συνέντευξη που ο υπουργός έδωσε σήμερα στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (με τίτλο, «Πέμπτη φάλαγγα η ΝΔ στο θέμα της διαπραγμάτευσης»).

Οι ελέφαντες κοιμούνται μόνο δύο ώρες τη μέρα, λιγότερο από κάθε άλλο θηλαστικό

Λέμε ότι κάποιος έχει μνήμη ελέφαντα, αλλά θα πρέπει επίσης να λέμε ότι έχει αϋπνία ελέφαντα. Οι αφρικανικοί ελέφαντες που ζουν ελεύθεροι στη φύση, κοιμούνται κατά μέσο όρο μόνο δύο ώρες τη μέρα, λιγότερο από κάθε άλλο θηλαστικό ζώο της ξηράς.

Συχνά περνάνε σχεδόν δύο μέρες χωρίς να κοιμηθούν καθόλου, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του λιγοστού ύπνου τους τον περνάνε στα όρθια, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, την πρώτη του είδους της.

Φιλιππίδης από ασήμι!

Το πρώτο του μετάλλιο σε διοργάνωση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου κατέκτησε ο Κώστας Φιλιππίδης.

Ο άλτης του επί κοντώ πήρε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού στο Βελιγράδι (3-5/3) με 5.85μ, που είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού. Το προηγούμενο ήταν δικό του με 5.84μ από τις 21/2/16 στο Κλερμόν Φεράν της Γαλλίας. Η Ελλάδα έφθασε έτσι τα 27 μετάλλια στη διοργάνωση.

Αργυρούπολη: Ρεμπέτικο γλέντι με ζωντανή μουσική και φαγοπότι στο "Υπόστεγο", την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 4.00μμ



Ήρθε η άνοιξη, ξύπνησαν οι αρκούδες!

Την άνοιξη προαναγγέλλουν με το ξύπνημά τους από τον χειμέριο λήθαργο, οι αρκούδες στο καταφύγιο του "Αρκτούρου" στο Νυμφαίο καθώς έχουν αρχίσει να βγαίνουν από τις φωλιές τους και να κυκλοφορούν στο εσωτερικό του καταφυγίου, όπου έχουν λιώσει τα χιόνια.

"Οι 15 αρκούδες του καταφυγίου κοιμήθηκαν πριν από περίπου δύο μήνες, όταν άρχισαν οι σφοδρές χιονοπτώσεις", αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Στεφάνου από τον "Αρκτούρο".

Θαύμα της φύσης ή άλλο ένα θαύμα της δημοτικής αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης;

Είναι κουραστικό και για τους αναγνώστες, αλλά και για εμάς που ανακαλύπτουμε "μαργαριτάρια" να γράφουμε και να ξαναγράφουμε για το ίδιο πρόβλημα, επειδή αυτό διαιωνίζεται στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Για την πονεμένη ιστορία των συντριβανιών
τού πάρκου στον τερματικό σταθμό Ελληνικό του μετρό, διαβάστε εδώ, γιατί σ' αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με την υποκρισία της δημοτικής αρχής, η οποία έχει το θράσος, ποστάροντας φωτογραφία από αυτό το πάρκο, να μας καλεί να "ανακαλύψουμε" κι άλλες ομορφιές της πόλης.

Βιβλιοπαρουσίαση της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας "εμείς" στο "Μελίνα Μερκούρη", τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 6.00μμ

Επτά αστυνομικοί κατηγορούνται για άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας σε βάρος πολίτη

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε βάρος επτά αστυνομικών, οι οποίοι κατηγορούνται για την άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας σε βάρος πολίτη.

Σημειώνεται, ότι από τους επτά κατηγορούμενους οι δύο είναι αξιωματικοί, οι τρεις χαμηλόβαθμοι και οι δύο ειδικοί φρουροί, ενώ όλοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής.

Άγ. Δημήτριος: Η Ημέρα της Γυναίκας με θεατρική παράσταση στο "Στρογγυλό", την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 8.00μμ

Την παράσταση του έργου “Προδομένη γυναίκα” της Σιμόν ντε Μπoβουάρ έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 8.00μμ με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. 

Η παράσταση που έχει μεταφρασθεί, διασκευασθεί και σκηνοθετηθεί από την Αθηνά Κεφαλά και πρωταγωνιστεί η Μάνια Παπαδημητρίου, θα δοθεί στο 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο (Στρογγυλό) του Αγίου Δημητρίου.
 
Λίγα λόγια για το έργο:

Αργυρούπολη: Το πρόγραμμα του Μαρτίου στο «Πολυμήχανο Café Teatral»


Για αναλυτικά στοιχεία του προγράμματος ή αλλαγές,
κλικ στο «Πολυμήχανο Café Teatral»

Αδιανόητη η στάση της ΓΣΕΕ στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων

Μεταλλωρύχος, μέλος του συνδικάτου FGΤΒ, στο οποίο υπάγεται ο κλάδος του (μεταλλουργία της Βαλονίας) και της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Βελγίου, Έλληνας δεύτερης γενιάς:

Ο Κώστας Κουμπούνης μιλάει στο Left.gr για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων σε Βέλγιο και Ελλάδα, την αλληλεγγύη στη χώρα μας αλλά και τις παθογένειες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη «Η Άκρα Ταπείνωση» στην Αργυρούπολη, την Κυριακή 12 Μαρτίου



Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Επιτροπή Πολιτισμού των Ο.Μ. Ελληνικού & Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Ρέας Γαλανάκη «Η Άκρα Ταπείνωση».

Η παρουσίαση θα γίνει στο «Πολυμήχανο Café Teatral» (Ολυμπίας & Φλέμινγκ 58, Αργυρούπολη), την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 6.30μμ.

Πρόταση Επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών: Καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Με βασική μεταρρύθμιση την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, παραδόθηκε επίσημα στον υπουργό Εσωτερικών η πρόταση της Επιτροπής, που συστάθηκε από το υπουργείο, για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Tοπικής Aυτοδιοίκησης.

Πρόκειται για ένα πόνημα 442 σελίδων, το οποίο αποτελεί την πρόταση της κυβέρνησης στον σχετικό διάλογο που θα ακολουθήσει με τα κόμματα και τους φορείς, ενώ το υπουργείο φιλοδοξεί έως τα μέσα του έτους οι αλλαγές να έχουν λάβει τη μορφή νομοθετήματος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα νότια προάστια λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου, την Κυριακή 5 Μαρτίου

Την Κυριακή 5 Μαρτίου διεξάγεται ο αγώνας δρόμου με την επωνυμία «40ός Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ.».

Κατά τις ώρες 09.15 έως 13.15, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας
των οχημάτων στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ως εξής:

Ν. Σμύρνη: «Αίγυπτος - 30 χρόνια πριν» - Έκθεση φωτογραφίας & παρουσίαση βιβλίου του Φώτη Καζάζη στον Σύλλογο Ιμβρίων


 

Ανθρωπιστική Βοήθεια για όλη την Ελλάδα από τον Νότιο Τομέα Αθήνας της Περιφέρειας Αττικής (video)

ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Πολυσχιδής και με αποστολές σε όλη την Ελλάδα είναι πλέον ο ρόλος του Κέντρου Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης του Νότιου Τομέα Αθήνας της Περιφέρειας Αττικής.

Δημιουργήθηκε για την οργάνωση της αποστολής ειδών πρώτης ανάγκης σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, διαχειρίσθηκε άψογα την διανομή στα κέντρα αυτά λειτουργώντας πυροσβεστικά σε πάρα πολλές περιπτώσεις που απειλήθηκαν κοινωνικές εντάσεις και στην συνέχεια εκ των συνθηκών μετατράπηκε σε Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας για όλη την χώρα.

Χριστόφορος Βερναρδάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πέμπτη φάλαγγα η ΝΔ στο θέμα της διαπραγμάτευσης

Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπολύει, μέσω της συνέντευξής του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Επικρατείας
Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Κατηγορεί, ειδικότερα, την αξιωματική αντιπολίτευση ότι συμπεριφέρεται στο θέμα της διαπραγμάτευσης «ως 5η φάλαγγα και μάλιστα εκτός Ελλάδος», ενώ στελέχη της που πηγαίνουν στο εξωτερικό περνούν το μήνυμα στους δανειστές ότι το πρόγραμμά της είναι πολύ πιο προωθημένο από τις δικές τους απαιτήσεις. Πάντως, «θα ήταν χρήσιμη μια διαφορετική στάση» εκ μέρους της ΝΔ, επισημαίνει.

Διακομματική συνεργασία για το θέμα των συμβασιούχων

Την πρότασή του για «αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων» των συμβασιούχων στο Δημόσιο με διακομματικό διάλογο επανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος άσκησε παράλληλα έντονη κριτική, για το θέμα, στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υπουργός τόνισε την ανάγκη «να δούμε τις πραγματικές εργασιακές σχέσεις» συμβασιούχων που εργάζονται επί 10 ή 12 χρόνια στις ίδιες θέσεις, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι σχετικές διαδικασίες να γίνουν μέσω ΑΣΕΠ.

Επισκέψιμο το δίδυμο οθωμανικό λουτρό στο κτίριο των παλαιών φυλακών Τρικάλων

Στη νότια είσοδο της πόλης των Τρικάλων, σε κομβικό σημείο της οδού Αθηνών - Καρδίτσας - Τρικάλων, στις όχθες του Ληθαίου ποταμού, κοντά στο επιβλητικό οθωμανικό
τέμενος του Οσμάν Σαχ και πλάι στο ναό του Αγ. Κωνσταντίνου (19ος αι.), βρίσκεται το δίδυμο οθωμανικό λουτρό του 16ου αιώνα το οποίο από χθες είναι επισκέψιμο δημιουργώντας μια νέα τουριστική δυναμική στην περιοχή.

Πώς φτάσαμε σήμερα στην προστασία και ανάδειξη του δίδυμου οθωμανικού λουτρού στο κτίριο των παλαιών φυλακών Τρικάλων;

Σπέρνεις στήριξη σε κάθε συντεχνία, μαζεύεις απεργίες στο μετρό...

Η εργατική τάξη δεν πρόκειται να πάει σύσσωμη στον παράδεισο, πολλώ δε μάλλον οι συνδικαλιστές, από τους οποίους αν υπάρχει εκεί έξω κάποιος δίκαιος κριτής οφείλει να κάνει μια καλή διαλογή.

Κι αν, μάλιστα, κληθεί να επιλέξει κι από τους συνδικαλιστές τού μετρό ή του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου δύσκολα θα βρει κάποιον στον οποίο θα επιτρέψει ο άγιος Πέτρος να περάσει την είσοδο...

Παράταση στη «δεύτερη ευκαιρία» από τη ΔΕΗ

Νέα ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας ένταξης στο πρόγραμμα «Δεύτερης Ευκαιρίας», έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου, ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Έτσι, όσοι πελάτες είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους με το πρόγραμμα των 36 δόσεων αλλά έχασαν τη ρύθμιση επειδή δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στην καταβολή των δόσεων, θα έχουν τη δυνατότητα επανένταξης στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβάνοντας και το τρέχον ποσό της οφειλής τους, υποβάλοντας την σχετική αίτηση μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (η προηγούμενη προθεσμία έληξε σήμερα).