Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Κρίσιμη μάχη για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη




Λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης το πρώτο ερώτημα που ζητά απάντηση είναι αν θα ολοκληρωθεί το πραξικόπημα που σχεδιάστηκε πολύ πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου από ξένα κέντρα και ντόπιους πρόθυμους και καλοθελητές για την ανατροπή της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ευρώπη.

Το δεύτερο ερώτημα είναι αν η πιθανότητα επιτυχίας του πραξικοπήματος στην Ελλάδα θα οδηγήσει σε ήττα και τα αντίστοιχα εγχειρήματα κατά της λιτότητας με τις εκλογικές μάχες που ακολουθούν στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.


Η μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην απόπειρα παλινόρθωσης της ελληνικής δεξιάς, δεν είναι μάχη μόνο ενάντια στον Μεϊμαράκη και το ακροδεξιό μόρφωμα που τού άφησε ο Σαμαράς. Είναι αγώνας για την ήττα των νεοφιλελεύτερων πολιτικών της λιτότητας και του αυταρχισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και για άλλα που μοιάζουν δευτερεύοντα.

Αλέξης Τσίπρας στο Σύνταγμα: Ο πόθος του λαού για ζωή δεν θα γίνει παρένθεση (video)

"Ο πόθος του λαού μας για ζωή, για το δίκιο και την αξιοπρέπειά του, δε μπορεί να γίνει παρένθεση. Και δε θα γίνει παρένθεση",
τόνισε ο Α. Τσίπρας από την εξέδρα της πραγματικά μεγαλειώδους συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, στο Σύνταγμα.

"Τη Κυριακή έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα κρίσιμο δημοψήφισμα. Το δίλημμα της κάλπης είναι αν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω ή θα συνεχίσουμε μαζί τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε το Γενάρη, να επιστρέψει στη πατρίδα μας η αξιοπρέπεια", πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας έτσι τις εκλογές της Κυριακής.

"Η μάχη για την αλλαγή της Ευρώπης, όχι μόνο δε τελείωσε τον Ιούλη, αλλά τώρα καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δε παραδίδουμε τα όπλα", πρόσθεσε.

Το Αύριο έχει ταυτότητα (το video της ημέρας)


Η Ιστορία γράφεται παντού
Αγωνιζόμαστε - Συμμετέχουμε - Ψηφίζουμε
Το Αύριο έχει ταυτότητα


Ενώπιον της κάλπης: Δύο ΟΧΙ και ένα ΝΑΙ

γράφει ο Λαοκράτης Βάσσης

Με όλους τους δικαιολογημένους σκεπτικισμούς και τις έντιμες αγωνίες τους, αρνούμενοι όμως στην συντριπτική τους πλειοψηφία την (εκ χτεσινών… συντρόφων!) εκτοξευόμενη
κατηγορία για «αυτομόληση» του Τσίπρα στο μνημονιακό στρατόπεδο, οι απαιτητικοί Συριζαίοι ψηφοφόροι οδηγούνται στην κάλπη για να πουν δυο μεγάλα ΟΧΙ κι ένα ακόμα πιο μεγάλο ΝΑΙ.


Θέλουν να πουν ΟΧΙ στο σχέδιο της «Αριστερής παρένθεσης», στο οποίο, μαζί με πολλά άλλα, ήταν ενταγμένος και ο διαπραγματευτικός κυνισμός των επικυρίαρχων «δανειστών» μας, όπως επισφραγίστηκε με τον οδυνηρό επίλογο του αδυσώπητου «δεκαεφτάωρου», την υπογραφή δηλαδή «τρίτου μνημονίου» απ’ τον Τσίπρα υπό την δαμόκλειο σπάθη της «άτακτης χρεοκοπίας» ή της «θηλειάς Σόϊμπλε».

Και θα πουν αυτό το ΟΧΙ αφενός γιατί η προοπτική της «παρένθεσης» προσβάλλει το αριστερό τους φιλότιμο και αφετέρου γιατί ξέρουν πως, αν πετύχει η «παρένθεση», θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες για να επανέλθει η Αριστερά ως πρωταγωνιστική δύναμη στο πολιτικό προσκήνιο.